טירוף חלון ההעברות בכדורגל העולמי מתחיל להיבנות. מאלה שעוברים כבר עכשיו בין מועדוני הפאר ועד הדיונים הבלתי פוסקים על נדידות פוטנציאליות של הכוכבים הגדולים ביותר בקיץ הקרוב. כעת, רגע לפני חגיגות השנה החדשה, באתר "טראנספרמרקט" פירסמו את הנתונים שלהם באשר לקבוצות שהוציאו הכי הרבה כסף על העברות מתחילת המילניום, התוצאות מעניינות למדי.
מי שתופסת את הפסגה היא צ'לסי, ש"בזבזה" מעונת 2000/01 לא פחות מ-2.4 מיליארד יורו. אגב, הרכישה הגדולה ביותר בהיסטוריית צ'לסי הייתה זו של רומלו לוקאקו, שהגיע בקיץ האחרון תמורת 115 מיליון יורו. מיד אחרי הבלוז תמצאו את אחת היריבות הגדולות שלה באנגליה, מנצ'סטר סיטי, שהוציא מצידה 2.3 מיליארד, זאת בזמן שליברפול, הצלע השלישית נכון לעכשיו באנגליה הוציא 1.6 מיליארד "בלבד", שמקנים לה את המקום התשיעי ברשימה.
ומה באשר לברצלונה וריאל מדריד? כפי שהיה ניתן לנחש, שתיהן הגיעו למקומות מכובדים גם כן, והן מאיישות במשותף את המקומות השלישי והרביעי, לאחר ש-2.2 מיליארד דולרים יצאו מקופתן. את החמישייה משלימות יובנטוס (2.1 מיליארד) ומנצ'סטר יונייטד (2.0 מיליארד). אגב, באיירן מינכן, שזכתה מתחילת שנות ה-2000 ב-3 תארי ליגת האלופות, נמצאת רק במקום ה-15 עם 1.1 מיליארד.
הדירוג המלא לפניכם (במיליארדי יורו):
1) צ'לסי - 2.4
2) מנצ'סטר סיטי - 2.3
3) ריאל מדריד - 2.2
4) ברצלונה - 2.2
5) יובנטוס - 2.1
6) מנצ'סטר יונייטד - 2.0
7) אינטר - 1.7
8) פ.ס.ז' - 1.7
9) ליברפול - 1.6
10) מילאן - 1.5
11) אתלטיקו מדריד - 1.5
12) טוטנהאם - 1.4
13) רומא - 1.4
14) ארסנל - 1.4
15) באיירן מינכן - 1.1
בחלון ההעברות הראשון של המילניום, בעונת 00/01, ההעברה היקרה ביותר הייתה גם אחת המפורסמות אי פעם, כאשר לואיס פיגו עבר מברצלונה לריאל מדריד תמורת כ-60 מיליון יורו. באותו חלון ההעברות, הרנן קרספו עבר ללאציו תמורת כ-56 מיליון יורו וגבריאל באטיסוטה לרומא תמורת כ-36 מיליון. מעניין לראות שהקבוצה הראשונה ברשימה מהפרמיירליג, היא לידס שהחתימה את ריו פרדיננד תמורת כ-26 מיליון יורו.
אותו חלון ההעברות היה אחד האחרונים לפני כניסת הכסף הגדול לאנגליה. זה התחיל כמובן עם רומן אברמוביץ' ובהמשך גם קבוצת הרכישה מאבו דאבי שרכשה את מנצ'סטר סיטי ושינתה לחלוטין את פני הכדורגל בממלכה. בחלון ההעברות האחרון למשל, ארבע מתוך חמש ההעברות היקרות ביותר היו של קבוצות אנגליות (ג'ק גריליש, רומולו לוקאקו, ג'יידון סאנצ'ו ורפאל וארן).
ביחד עם הכסף הענק מזכויות שידור שמושך יותר ויותר שחקנים לכסף הגדול של הפרמיירליג, אפשר להניח שהמגמה שראינו בשנים האחרונות תימשך גם בעשור הקרוב, וזה עוד לפני שהזכרנו את ניוקאסל, שהפכה למעשה למועדון העשיר בעולם. פריז סן ז'רמן תהיה כמובן מוקד המשיכה העיקרי לכוכבים שמחפשים כסף גדול מחוץ לאנגליה, כאשר יהיה מעניין לראות כיצד ריאל מדריד וברצלונה יצליחו להתמודד עם הסדר העולמי החדש בכדורגל.