עולים לגובה: מדד העוצמה לקראת היורובאסקט

חודש לאליפות אירופה ופיב"א פרסמה את רשימת 24 הנבחרות, לפי סדר הכוחות שלהן. המיקום של ישראל, הנבחרת החזקה ביותר, ההפתעות מלמעלה ומלמטה ורשימת הכוכבים שממתינה לגיא גודס וחניכיו

מערכת אתר ערוץ הספורט
שנה גודל פונט א א א א

חודש בדיוק לפני שהיורובאסקט יוצא לדרך, והיום (שני) פירסמה פיב"א את דירוג העוצמה של 24 הנבחרות שיתחרו על תואר אלופת אירופה. היכן ישראל? איזו קבוצה דורגה ראשונה? ומי צנחה ביחס למקומה הרגיל? כל התשובות בפנים.

האזינו לפודקאסט היורוליג של ערוץ הספורט>>>

להאזנה בשאר הפלטפורמות>>>

נתחיל מלמטה, וממי שדורגה במקום ה-24 והאחרון: נבחרת הולנד. מעליה, אפשר למצוא את הרשימה הבאה:
23. אסטוניה
22. בולגריה
21. הונגריה
20. בריטניה
19. אוקראינה
18. בלגיה (עם רטין אובסוהאן, אקס הפועל ירושלים)
17. מונטנגרו
16. בוסניה והרצגובינה
15. פולין (עם מיקל סוקולובסקי, אקס הפועל חולון)
14. גאורגיה (עם גאורגי שרמדיני, אקס מכבי תל אביב)

רטין אובסוהאן. צפוי להגיע לטורניר (דני מרון)
רטין אובסוהאן. צפוי להגיע לטורניר (דני מרון)

כאן, אנחנו מגיעים לנבחרת ישראל, שדורגה במקום ה-13 במדד העוצמה של פיב"א. באופן לא מפתיע, מי שסומן על ידי איגוד הכדורסל העולמי כאיש שיוביל את החבורה בכחול-לבן הוא דני אבדיה. "הוא אחד השחקנים שמצפים לראות יותר מכל ביורובאסקט, כשהוא בלט בשלבי המוקדמות", נכתב באתר פיב"א.

המחמאות לפורוורד ולנבחרת הישראלית נמשכו: "שובו של בן ה-21 של וושינגטון וויזארדס מהווה כוח אש משמעותי עבור ישראל, שמחפשת להעלים את השדים שלה מלפני חמש שנים שחוותה במגרשה הביתי. ישראל טיילה במוקדמות היורובאסקט לפני שעברו משוכה בתחילת מסעה למונדובאסקט, וכעת עומדת בפני מבחן נוסף בדמות תחרות בין-לאומית".

מעל ישראל, ניתן למצוא מספר נבחרות מעניינות כדוגמת פינלנד (12) וקרואטיה (11), כשהאחרונה מתקשטת בשני אקסים של מכבי תל אביב - אנטה ז'יז'יץ' ודראגן בנדר. כמו כן, צ'כיה (10) ומאמנה ננו גינצבורג ינסו לעשות היסטוריה.

גרמניה (9) עם האחים ואגנר ודניס שרודר יקוו לרשום הישג משמעותי, כמו גם איטליה (8) עם דנילו גלינארי ולואיג'י דאטומה, וכמובן טורקיה (7) בהובלת שיין לארקין. אחת ההפתעות, אם אפשר לקרוא לה כך, מגיעה ממיקומה של ספרד במקום ה-6. אחרי תום עידן הזהב בהובלת האחים גאסול (פאו ומארק) וסרחיו רודריגס, תנסה הנבחרת שלא נעדרה מהטופ 4 מאז 1997 וזכתה ב-9 מדליות ב-10 האליפויות האחרונות לעשות הישג גדול.

גיא גודס. מצפה לו ולחניכיו תחרות קשה (אלן שיבר)
גיא גודס. מצפה לו ולחניכיו תחרות קשה (אלן שיבר)

את רשימת 5 הראשונות פותחת ליטא, שבהובלת דומנטאס סאבוניס תקווה להשיג מדליה, כשבמקום הרביעי נמצאת מי שבעיני רבים נחשבת לנבחרת החזקה מכולן - סרביה. עם ניקולה יוקיץ', נמניה בייליצה ו-וסיליה מיצ'יץ', אין ספק כי מדובר באחת הפייבוריטיות לזכייה.

במקום השלישי נמצאת יוון, כשמי שללא צל של ספק מוביל את החבורה הוא יאניס אנטטוקומפו. אל הסופרסטאר של מילווקי מצטרפים שלושת האחים שלו (תנאסיס, קוסטאס ואלכס), כשניתן למצוא שם גם את אקס מכבי תל אביב - טיילר דורסי.

ומי במקום השני? נבחרת צרפת העוצמתית שמחזיקה בסגל שלה שחקנים כמו רודי גובר (מינסוטה), אוון פורנייה (ניו יורק ניקס) ותומא הרטל שעזב זה עתה את ריאל מדריד.

ובמקום הראשון: סלובניה. האלופה המכהנת, עם לוקה דונצ'יץ' (דאלאס) בחוד החנית שלה, לא תסתפק בפחות מזכייה נוספת. אל אחד השחקנים הטובים בתבל יצטרפו שמות כמו גוראן דראגיץ' (ברוקלין), מייק טובי (ברצלונה) ו-ולאטקו צ'נצ'אר (דנבר).

כעת, ואחרי שעברנו על 24 הנבחרות שבטורניר, נותרה שאלה פתוחה: לפי מדד העוצמה, היכן אמורה לסיים ישראל בבית שלה? ובכן, בבית הכולל את הולנד (24), פינלנד (12), פולין (15), צ'כיה (10) וסרביה (4), החבורה של גיא גודס נמצאת במקום הרביעי.

לוקה דונצ'יץ'. הפייבוריט לזכייה (Kevin C. Cox, GETTY)
לוקה דונצ'יץ'. הפייבוריט לזכייה (Kevin C. Cox, GETTY)