חלק מראשי ההתאחדויות כבר הביעו התנגדות וקיים ספק אם המהלך ייצא לפועל, אבל אין ספק שהרעיון שצף בשבועות האחרונים בעולם הכדורגל - לפיו המונדיאל יתקיים פעם בשנתיים - ממשיך לתפוס כותרות בעולם.
"זמנים משתנים, כדורגלנים רוצים לשחק משחקים גדולים ולא קטנים", טען ארסן ונגר, האיש שעומד מאחורי היוזמה ומי שמחזיק בטייטל 'ראש פיתוח הכדורגל של פיפ"א, שדחה על הסף את הטענות הקושרות את היוזמה לכסף. "גם אתם, העיתונאים, הייתם רוצים להיות אלופי העולם גם אם התואר היה מחולק כל 10 דקות. כולם רוצים לשחק בטורנירים גדולים, הדורות הצעירים רוצים לראות מחזות כאלה הרבה פעמים".
למרות דבריו של ונגר, כמובן שאי אפשר להפריד את הצד הכלכלי מהמלך - שכן כמו כל אחד אחר, פיפ"א רוצה להכניס את אותם סכומים שהיא מכניסה פעם בארבע שנים בטווח זמן קצר יותר. ותחזיקו חזק, מדובר בהכנסות של 11 מיליארד יורו בסך הכל ממשחקי הנבחרות ו-6 מיליארד יורו מהמונדיאל ברוסיה.
בינתיים, הדעות בנושא חלוקות. על פי דיווח של סוכנות הידיעות "AP", ישנן נבחרות שכבר שוקלות את האפשרות של להטיל חרם ולעזוב את פיפ"א. גם 12 פדרציות מתוך ה-55 שתחת אופ"א מתכוננות ל"מפץ הגדול", בעיקר אלה מצפון אירופה ועוד כמה מאמריקה הלטינית. גם נשיא אופ"א, אלכסנדר צ'פרין, הביע התנגדות לקיצור הזמנים בין המונדיאלים. "זה בלתי אפשרי, רעיון אבסורדי", טענו המתנגדים.
כל הדיונים האלה, ועוד רבים אחרים שנמצאים על הפרק, יגיעו לידי החלטה ב-20 בדצמבר - אז נקבעה פגישת חירום בהשתתפות 211 חברי פיפ"א והעומד בראשם, גיאני אינפנטינו. על פי הדיווחים, 160 איגודים בעד הרעיון - אך בעקבות התנגדות אופ"א, בתקשורת כבר מתכוננים ל"מלחמת עולם".
מה שיכול להפיל את היוזמה, זה הסכסוך בין אינפנטינו לצ'פרין. אופ"א כבר עשתה כל שביכולתה כדי למנוע ממאמני הנבחרות לקחת חלק בדיונים של וגנר, ואפילו הוועד האולימפי הבינלאומי נקט עמדה, הביע הסתייגויות נוקשות וקרא להתייעצות רחבה יותר - כשהחשש העיקרי הוא מהשפעה שלילית על ענפי ספורט אחרים ופגיעה בטורניר הכדורגל האולימפי.