הג'ודוקא המפורסם והמדליסט האולימפי אורי ששון, אשר שיתף לאחרונה בכאב בסדרה "מחוברים" בה הוא מככב על דברים מילדותו, החליט לפנות לכיוון חינוכי ולהרצות בפני צעירים על הגשמה עצמית וחיזוק מנטלי: ״ספורט זה דבר מחבר, והיום אני בקשר עם ספורטאים מכל העולם".
בתוך כך, השתתף היום (שלישי) ששון בכנס באוניברסיטה העברית בירושלים, בפני 350 צעירים וצעירות בגיל 18 שהגיעו לישראל כחלק מ"ארגון מסע" לאחר סיום התיכון ולפני תחילת הקולג', למעין "שנת שירות" בה הם מתנדבים בישראל, לומדים ומתמחים, וחיים פה כמו מקומיים. ששון הרצה בפני הצעירים שבאו מארה"ב ועד אוסטרליה ודרום אמריקה, וסיפר להם על מקרים אנטישמיים רבים שחווה במהלך הקריירה. החל מספורטאים שלא רצו להתמודד מולו, לא לחצו לו את היד, ועד תחרויות בהן נדרש להוריד את דגל ישראל.
"עם כל זאת, ספורט זה דבר מחבר, והיום אני בקשר עם ספורטאים מכל העולם", ציין בפניהם. "לייצג את המדינה שלי זו הגאווה הכי גדולה שלי, ואני בטוח שגם אתם תייצגו אותנו בכבוד כשתחזרו לארצות המוצא שלכם". ששון העניק להם כלים מעשיים בהתגברות על מכשולים, חתירה למטרה ושאיפה להצלחה רגע לפני שהם מתחילים את החיים הבוגרים שלהם.
עופר גוטמן, מנכ"ל ארגון מסע, הוסיף: "בתום שנה משמעותית של התנדבות בישראל הגענו לאירוע השיא אשר מבחינתנו הוא רק תחילתו של התהליך. המטרה היא להכין את הצעירים לאתגרים שהם צפויים להתמודד עימם בקמפוסים לצד מתן כלים פרקטיים בנושאים כמו הסברה ישראלית, חיזוק הביטחון העצמי, כיצד להתמודד מול מקרי אנטישמיות ועוד. יחד אנחנו מייצרים קהילה יהודית גלובלית מאוחדת ומחוברת".