הנהלת היורוליג מתכנסת בימים אלו לקבלת החלטות משמעותיות לקראת המשך פעילות המפעל, והערב (שלישי) הושגה פריצת דרך מול פנרבחצ`ה - שהסכימה לחדש את חוזה היורוליג שלה לעשור הקרוב, כך על פי `יורוהופס`.
כזכור, אלופת אירופה הייתה אחת משלוש הקבוצות שסירבו לחדש ביחד עם כל יתר הקבוצות את החוזה - בנוסף לריאל מדריד ולווילרבאן. גם ברצלונה כזכור סירבה תחילה לחדש את החוזה, אך עשתה זאת בסופו של דבר והבטיחה את עתידה במפעל.
בכל אופן, הסירוב של פנרבחצ`ה לחדש את החוזה שלה הגיע על רקע הדיווחים על הקמת NBA אירופה, שמצידה הגדירה את איסטנבול כאחד היעדים בו היא מעוניינת לקראת עונת 2027/2028 במהלכה היא צפויה להחל את פעילותה. העניין הזה הוביל לחרושת שמועות בעניינה, כאשר כעת העניין הזה כבר לא רלוונטי.
עם חתימתה פנרבחצ`ה תצטרף פנר למכבי ת"א, פנאתינייקוס, אולימפיאקוס, אנדולו אפס, באסקוניה, ברצלונה, ז`לגיריס, מילאנו, באיירן מינכן וצסק"א (שלא משתתפת במפעל בעקבות המלחמה באוקראינה). כעת, רק וילרבאן וריאל מדריד טרם חידשו את חוזיהן כאשר באשר לחבורה הצרפתית ההערכות מדברות על כך שהיא לא תשאר במפעל.