דיון הארכת מעצר 18/10/2026

שנה גודל פונט א א א א

הוארך מעצרו של מיקי ביתן בעקבות פרשת ״תמונת מראה״ עד יום חמישי

השופט קבע: "קיים חשד סביר הקושר את החשוד למיוחס לו. קיימת עילת מעצר מסוג שיבוש, הנובעת מהתנהלותו של החשוד בעבר, בין השאר בשל הצורך לגבות את עדויותיהם של רבים אחרים. פעולות החקירה רלוונטיות וחיוניות. התרשמתי שהיחידה החוקרת פועלת היטב בחקר האמת, ונציגת המשטרה שולטת בפרטי התיק באופן שמלמד שהחשוד נמצא בידיים טובות"

עו"ד של החשוד סיכם את טענותיו בפני בית המשפט: "ישנם תיקים שבהם חשוד שומר על זכות השתיקה ומתחמק מתשובות, אבל בתיק הזה המצב שונה. החשוד הסביר בפני ההתאחדות לכדורגל את הדברים שניסו לייחס לקבוצה, וגם נתן הסבר מלא לגבי אופן הדיווח לבקרה התקציבית בכל הקשור לרכיבי התקציב.

"לייחס לו קבלת דבר במרמה? הדברים הם לא כך. הוא נתן הסברים בפני חוקרי ההתאחדות וגם בפני החוקרים כאן. ייתכן שנעשו מעשים לא תקינים ואפילו לא חוקיים, אבל כפי שאני רואה את התמונה היום, יש מצב שבו חוקרים את אותם חשדות שבהם עסקה ההתאחדות.

"לאחר שהלקוח שלי מסר את כל גרסתו, כשהוא כבר לא נמצא בתמונה ויש לו בעיות עם שותפו לשעבר, האם זה מצדיק טענה שיש כאן חשש כה משמעותי לשיבוש? הדברים רחוקים מכך. הטענות בתיק הזה יעסקו באותם עניינים שנבדקו על ידי ההתאחדות לכדורגל. למען האמת, מה הוא יכול לשבש אחרי שכל המסמכים נלקחו והגיעו לחוקרים, והחשוד משתף פעולה עם הרשות החוקרת? טענת השיבוש לא מחזיקה מים, ואין כאן עילת מעצר"

החל דיון בהארכת מעצרו של החשוד השני, ששימש כבעלי המועדון. נציגת המשטרה ציינה כי "המפלג החל את עבודתו בחודש יולי השנה".

עו"ד של ביתן שאל: "אתם נמצאים בחקירה סמויה מחודש יולי?" נציגת המשטרה השיבה: "נכון".

בהמשך אמר עורך הדין: "מרשי נחקר במשך שעתיים. לא מילא את פיו מים ונתן הסבר לכל שאלה. האם החשדות שאת הולכת לחקור בהם שונים ממה שנחקרו עד עכשיו?" נציגת המשטרה השיבה: "כן, יש גם עבירות מס שבוצעו מתוך העמותה עצמה, כלפי חברות נוספות".

עו"ד של ביתן ציין כי מרשו כבר אינו נמצא בקבוצה מאז חודש יוני, וכי הוא מצוי בסכסוך מול הבעלים.

בהמשך הציגה נציגת המשטרה בפני השופט מסמך סודי, שלטענתה מעיד על שיבוש חקירה בתיק העירויים של טבריה, לאחר שהחשוד כבר הורחק מהקבוצה. לדבריה: "החשוד עדיין בעלים של הקבוצה, על אף שהוא מורחק ועל אף החלטת בית הדין. שחקנים רבים ציינו את שמו, גם בפן של ההתנהלות החוזית וגם למול ההתנהלות הכלכלית. ידו של החשוד בכל".

השופט מנחם מזרחי: ״קיימת עילת מעצר, עילת השיבוש כתוצאה מהצורך לחקור מעורבים נוספים, בין אם חשודים לבין אם עדים, שכן אם החשוד ישוחרר קיים חשש כי ישבש את הליכי החקירה"

עו״ד שלו טוען: ״למרשי אין קשר לניהול העניינים הפיננסים. כך עולה מכתב האישום של ההתאחדות. אני מבקש מבית המשפט להעמיק חקר בהיבט האישי שמיוחס למרשי מהחומרים החסויים ובמיוחד בהיביטי השיבוש. ישבתי עם מרשי, לא היה שיבוש ולא הייתה כוונת שיבוש מעולם. למרשי יש בעיה רפואית שיוצרת לו קושי ממשי במעצר. נעביר את האישורים הרפואיים"

״יש ראיות שהוא שיבש חקירה ופעל בעניינים כספיים. נותרו לנו 14 פעולות ברות שיבוש. הפעולה האחרונה היא הארוכה. לא נחזיק אנשים ללא צורך. ביקשנו עד יום ראשון"

נציגת המשטרה טוענת: ״הבעלים של הקבוצה פועל כדי לשבש את החקירה. לכן אנחנו מבקשים את הארכת מעצרו כי יש לו השפעה גדולה על עדים. שחקני כדורגל פעילים״

עו"ד: "האם נכון שבהמשך לחקירת ההתאחדות, כתב האישום לא הוגש נגד בעל המועדון הנ"ל?"
נציגת המשטרה: "נכון, אך הוא הוגש נגד הקבוצה שהוא אחד מבעליה. ההתאחדות החליטה להגיש כתב אישום נגד הבעלים הנוסף של הקבוצה, שלקח על עצמו את כלל האחריות".
בהמשך הציגה השוטרת מסמך סודי בפני השופט בנוגע לבעלי הקבוצה ואמרה: "זה שהוא בעלים אומר שיש לו אחריות. בהמשך לחקירת ההתאחדות, בשל החשדות, ביצענו חקירה מקיפה. העבירות המיוחסות הן לא רק לבעלי העמותה, אלא גם לחברות שנמצאות בבעלות החשוד".
עו"ד: "חקירת ההתאחדות מלמדת שההתנהלות הכלכלית הייתה בידי החשוד השני, זה נכון?"
נציגת המשטרה: "לא. ישנן חברות נוספות בבעלות החשוד, שהחשוד השני אינו מעורב בבעלות או במנכ"לות עליהן. ישנם עדים רבים נוספים שיכולים לקשור את החשוד לעבירות המיוחסות לו באופן ישיר"

עו"ד: "האם נכון שבהמשך לחקירת ההתאחדות, כתב האישום לא הוגש נגד בעל המועדון הנ"ל?"

נציגת המשטרה: "נכון, אך הוא הוגש נגד הקבוצה שהוא אחד מבעליה. ההתאחדות החליטה להגיש כתב אישום נגד הבעלים הנוסף של הקבוצה, שלקח על עצמו את כלל האחריות".

בהמשך הציגה השוטרת מסמך סודי בפני השופט בנוגע לבעלי הקבוצה ואמרה: "זה שהוא בעלים אומר שיש לו אחריות. בהמשך לחקירת ההתאחדות, בשל החשדות, ביצענו חקירה מקיפה. העבירות המיוחסות הן לא רק לבעלי העמותה, אלא גם לחברות שנמצאות בבעלות החשוד".

עו"ד: "חקירת ההתאחדות מלמדת שההתנהלות הכלכלית בהן הייתה בידי החשוד השני, זה נכון?"

נציגת המשטרה: "לא. ישנן חברות נוספות בבעלות החשוד, שהחשוד השני אינו מעורב בבעלות או במנכ"לות עליהן. ישנם עדים רבים נוספים שיכולים לקשור את החשוד לעבירות המיוחסות לו באופן ישיר"

עו"ד של הבעלים שאל את נציגת המשטרה אם חקירת ההתאחדות לכדורגל עסקה באותן שנים, והיא השיבה: "באופן מאוד מצומצם". בהמשך שאל עורך הדין אם במסגרת החקירה נחקרו גם הבעלים, נושאי המשרה במועדון הספורט והשחקנים. נציגת המשטרה השיבה: "ההתאחדות חקרה 11 שחקנים ו-5 אנשי צוות והנהלה, וגם באמצעות שאלונים. אני לא הייתי בחקירה, היא בוצעה ברשות אחרת, ואנחנו ביצענו חקירות משלנו. סעיפי העבירה והסכומים מדברים על עשרות מיליוני שקלים. יש מאות מעורבים שעתידים להיחקר במסגרת התיק"

נציגת המשטרה: "מדובר בחקירה משולבת של משטרת ישראל, להב 433, רשויות המס והביטוח הלאומי, בחשד לעבירות כספיות בהיקף של עשרות מיליוני שקלים, שבוצעו באופן שיטתי ומתוחכם לאורך ארבע עונות - שנתיים בליגה הלאומית ושנתיים בליגת העל. החקירה החלה בפרשת הבקרה התקציבית והחוזים הכפולים. ההתאחדות לכדורגל אינה כפופה לדין הפלילי שלנו, אלא לדין מנהלי, והיא חקרה מספר מצומצם מאוד של שחקנים, בעוד החקירה שלנו עוסקת במאות שחקנים"

צהריים טובים לכל גולשי אתר ערוץ הספורט וברוכים הבאים לכל העדכונים מדיון הארכת המעצר מפרשת הענק בה ארבעה בכירים בקבוצה מליגת העל נעצרו בחשד לעבירות כלכליות בהיקף של עשרות מיליוני שקלים