המראה מאוחרת: הנסיקה של ווט וחהורסט

ווט וחהורסט היה צריך להפציץ למעלה מ-50 שערי בונדסליגה בשלוש שנים עד אשר מישהו בנבחרת הולנד התחיל לשים אליו לב. כבר במשחק הראשון מול אוקראינה, הוכיח את העין הטובה מול השער ובגיל 28 מתחיל לזכות בהכרה שכל כך מגיעה לו. סיפור של הלייט בלומר

דני פורת
דני פורת
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

יש שחקנים שנמצאים מתחת לראדר למרות ההישגים והמספרים שלהם. אפשר לייחס את זה לאופי ואולי גם יחסי ציבור בינוניים. אם כי יש כלל אחד ברור בעסק הזה: אם תעשה את הדבר הנכון שוב ושוב, אף אחד כבר לא ייעז להתעלם ממך. אחד שעונה להגדרה הזאת מצוין הוא ווט וחהורסט - הלייט בלומר, של נבחרת הולנד ביורו.

  • עמוד יורו 2020 בערוץ הספורט - כל החדשות, העדכונים והסיפורים על הטורניר
  • לפני חודש לא היה ברור אם יזומן בכלל לסגל, עד לפני 10 ימים היה מיועד להיות שחקן ספסל, אבל מאז כבר הספיק להתרגש עד דמעות בראיון על בחירתו לטורניר, לפתוח בהרכב במשחק הביתי הראשון, להבקיע שער מצויין, ולכבוש את הלבבות באמסטרדם ארנה עם תנועת האריה הייחודית שלו.

    וחהורסט הודה אחרי משחק הפתיחה מול אוקראינה שבמחצית הראשונה היה לו מעט מאוד שטח ובהפסקה המאמן פרנק דה בור זרק לחלוץ משפט מדרבן: "הזמן שלך יגיע". וחהורסט היה סבלני וזה בא. "זה רק שאלה של להמשיך ולחכות להזדמנות שלך והכדור יפול לרגליים שלך", אמר החלוץ שבדקה ה-58 היה במקום הנכון ובזמן הנכון כדי לשחרר בעיטה חזקה ברגל ימין ולהכניע את גאורגי בושצ'אן בדרך לניצחון 2:3 של הולנד.

    זה היה השער השני שלו בתוך שבוע במדי הנבחרת, כאשר הראשון היה מול גאורגיה בעיר אנסחדה, המרוחבת 25 ק"מ מביתו. וחהורסט הנרגש הזיל דמעה אחרי שהקהל המקומי קרא בשמו דקות ארוכות בתום משחק הידידות. ביום ראשון האחרון, הקולות הפכו לשאגות שמחה של עשרות אלפי אמסטרדמים ביוהף קרויף ארנה.

    פריחה מאוחרת. וחהורסט (getty)
    פריחה מאוחרת. וחהורסט (getty)

    החלוץ כבר בן 28 ולמען האמת, אם לא הדחיה של היורו בשנה, קשה להאמין שהיה חלק מרכזי מנבחרת הולנד של רונאלד קומאן, שנחשבה באותם ימים כיחידה מלוכדת עם היררכיה ברורה. אבל בעונה הנוכחית באמת שהיה קשה להשאר אדיש לבחור הגדול, האאוטסיידר של הכדורגל ההולנדי.

    וחהורסט כבש 20 שערים והוסיף 9 בישולים והוביל את וולפסבורג הצנועה למקום השלישי, שהעניק לה את הכרטיס לליגת האלופות. הביקורות על פרנק דה בור הלכו וגברו והמאמן החליט בסופו של דבר להכנע ולזמן את מי שהרשית 53 שערי בונדסליגה ב-100 המשחקים האחרונים, כשרק רוברט לבנדובסקי, ארלינג הולאנד ואנדרה סילבה הרשיתו יותר ממנו בעונה החולפת בגרמניה.

    התוצאות החלשות מאז מונה דה בור, גרמו למאמן האוראנג' לשנות את השיטה בחזרה למערך של שלושה בלמים, ו-וחהורסט הועדף על פני לוק דה יונג ודוניאל מאלן, כחלוץ המרכזי לצד ממפיס דפאי. וחהורסט שמתנשא ל-197 סנטימטרים הוא כמובן אימת הגנות מהאוויר, אבל לא רק. הגובה שלו לא מוריד מעבודת רגליים טובה ואת כל שערי הבונדסליגה שלו הבקיע מתוך הרחבה.

    "יש לו אופי מצוי. הוא גדול, חזק פיזית ויודע להשתמש בשתי הרגליים", אמר עליו אריק מייר, שחקן נבחרת הולנד לשעבר בראיון לתקשורת הגרמנית, "וחהורסט שימושי גם עם הגב לשער, אבל הדבר הכי חשוב אצלו זו העין לשערים. לאט לאט הוא הופך להיות החבילה המלאה וגם בהולנד סוף סוף מבינים את זה. לא היה לי ספק לרגע שיצליח".

    הולנד תגיע עם השניים האלה רחוק? (getty)
    הולנד תגיע עם השניים האלה רחוק? (getty)

    בהולנד זו היתה הצתה מאוחרת. עד יוני, וחהורסט רשם רק חמישה משחקים בנבחרת הולנד בשלוש שנים בהן הוא מככב באופן קבוע בבונדסליגה. גם המעבר לכדורגל המקצועני בהולנד התבשל לאט לאט על אש קטנה. השחקן שגדל ב-RSKV NEO הצנועה, החל רק בגיל 22 לשחק בליגה הבכירה, במדי הרקלאס אלמלו, בעונת 2014/15. שנתיים טובות באלקמאר סידרו לחלוץ המטרה את החוזה בוולפסבורג ב-2018 תמורת 10 מיליון יורו והיום כבר מדברים עליו במונחים של מועמד להצטרף לטוטנהאם, דורטמונד ואפילו צ'לסי בחוזה שיסדר אותו לכל החיים.

    מחוץ למגרש וחהורסט לא נחשב לדמות 'נוצצת'. אלא שבדצמבר, עורר מיני סערה עם שני פוסטים שפרסם ברשתות החברתיות, שהיו יכולים להתפרש כאילו מדובר במכחיש קורונה. השחקן התנגד למדיניות הסגרים והחיסונים בהולנד וצוטט רופא מפורסם ושנוי במחלוקת בעניין. לאחר מכן, מיהר להתנצל ולהבהיר כי הוא לא מקל ראש במחלה. "הרבה אנשים מתו מהקורונה וזה דבר מבהיל. הייתי צריך להסיר את הפוסטים. חשבתי הרבה על הדברים ועכשיו אני יכול להגיד את זה". 

    הולנד הצמיחה בשנים האחרונות חלוצי על ממרקו ואן באסטן, דרך דניס ברקאמפ, פטריק קלייברט, רוד ואן ניסטלרוי ורובין ואן פרסי. וחהורסט שונה מהם ב-180 מעלות וממבט ראשוני מהיציע או מהטלוויזיה, אפשר לקלוט שלא מדובר בחלוץ הכי אסתטי שיש, אבל כזה "שעובד עבור כל סנטימטר על המגרש" כדי לעזור לקבוצה ולכבוש, כפי שהעיד עליו דה בור.

    במובן מסוים, וחהורסט מסמל את הולנד המתחדשת. תערובת בין צעירים לוותיקים, כאלה שנותנים את הברק והיופי (פרנקי דה יונג, ממפיס דפאי) לצד אלה שמקבלים הכרה על 'עבודה שחורה', נחישות אין קץ ודבקות במטרה (ג'ורג'יניו וינאלדום, וחהורסט). הולנד הגיעה ליורו הזה עם לא מעט חששות, אבל הפתיחה הטובה מול אוקראינה שוב העלתה את מפלס האופטימיות והציפיות מהנבחרת וגם מוחהורסט עצמו. כעת עליהם להוכיח שזו לא היתה הבלחה חד פעמית.