מריה, מריה (gettyimages). צפו בשראפובה מעפילה לחצי הגמר
הקאמבק המדהים אמש (רביעי) של ג'ו וילפריד טסונגה מול רוג'ר פדרר היה צריך להדליק נורת אזהרה גדולה למריה שראפובה לקראת משחקי חצי הגמר לנשים שיתקיימו היום. אחרי ההדחות של האחיות וויליאמס, ווז'ניאקי וזבונרבה הפכה הרוסייה למועמדת מספר 1 לתואר. אבל שראפובה חייבת לעלות למגרש המרכזי בידיעה שניסיון בווימבלדון לא מבטיח ניצחון. בטח לא בטורניר הנשים של 2011. שראפובה תתמודד מול המרעננת הרישמית של ווימבלדון, סבין ליסיקי הגרמנייה. המנצחת תפגוש בגמר ביום שבת את המנצחת בחצי הגמר השני בין ויקטוריה אזארנקה לבין פטרה קביטובה.
מריה שראפובה - סבין ליסיקי (בסביבות 16:45, שידור ישיר באתר)
שראפובה, שמדורגת במקום השישי בעולם, חולמת על שחזור הזכייה מ-2004 כשהייתה בת 17. אז היא ניצחה בדרך לצלחת את דניאלה הנטוחובה, לינדזי דבנפורט ואת סרינה וויליאמס. "זה כבוד גדול עבורי להיות בחצי הגמר", אמרה הרוסייה שהדיחה בדרך לחצי בין השאר את אנה צ'אקבטדזה, שוואי פנג ודומיניקה ציבולקובה. "עברו כבר כמה שנים מאז שהגעתי לשלב הזה בווימבלדון ואני מקווה להמשיך את ההצלחה הזאת הלאה. אני מרגישה שהשתפרתי מאוד במהלך הטורניר וזה דבר טוב מאוד מבחינתי".
"זה הזמן להתעלות, כי המשחקים רק יהיו יותר ויותר קשים", הוסיפה שראפובה. ומה עם סבין ליסיקי? הגרמנייה תיפרד בשבוע הבא מהמקום ה-62 בדירוג ותתקדם לעשירייה השלישית (במידה שתפסיד, אם תנצח תתקדם יותר) ותקבע דירוג שיא בקריירה. ובצדק. ליסיקי החביבה הפגינה טניס שובה לב במהלך השבוע וחצי האחרונים באול אינגלנד קלאב כשבדרך לחצי הגמר היא שלחה הביתה את אלופת הרולאן גארוס נה לי ואת הצרפתייה מריון ברטולי, שסילקה מדרכה את סרינה וויליאמס. "אני מרגישה שיש לנו טניס נשים נהדר בגרמניה", אמרה ליסיקי כשהיא דואגת לציין את אנדריאה פטקוביץ' ויוליה גורגס.
"להגיע לחצי הגמר זו הרגשה פשוט עילאית. אני מרגישה טוב מאוד עם עצמי. יש לי ביטחון ואני מנסה ליהנות מכל רגע שלי על המגרש", הוסיפה ליסיקי, שהיא הטניסאית הגרמניה הראשונה שמגיעה לחצי הגמר בווימבלדון מאז שטפי גראף ב-1999. המאזן בין שראפובה לליסיקי עומד על 0:1 לרוסייה, שניצחה בשמינית הגמר במיאמי בתוצאה 2:6, 0:6. אגב, תיאורטית ליסיקי יכולה להשלים דאבל. היום היא תתמודד גם במסגרת רבע גמר הזוגות יחד עם סמנת'ה סטוסור מול נדיה פטרובה ואנסטסיה רודיונובה.