מארו טפרי סיים את המרתון במקום ה-26

הישראלי האיץ לקראת הסיום והתקשה בצל הציפיות למקום בעשירייה הראשונה. גשאו איילה סיים במקום ה-31, אמארה במקום ה-44 וגבריאסוס (נבחרת הפליטים) במקום ה-42. טולה (2:06.26 שעות) זכה ושבר את השיא האולימפי

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

מרתון, 42.195 ק"מ, הם עולם ומלואו. אם הם נערכים באולימפיאדה, מדובר ביקום שלם. זה היה הסיפור של המרתון האולימפי לשנת 2024, מרתון פריז שנערך היום (שבת) ועבר דרך כל האטרקציות של העיר. מגדל אייפל, ארמון ורסאי וכל מה שאתם יכולים לדמיין.

רצים שונים הגיעו למרתון עם חלומות משלהם, ובמקרה של טמיראט טולה הם התגשמו. האתיופי בן ה-32 שעבר מ-10,000 מ' השתפר בהדרגה, סיים במקום השלישי בטוקיו ובלונדון וניצח בניו יורק. הוא רץ מצוין שנכנס להיסטוריה ובצדק, בתנאים לא פשוטים, כל הדרך לשבירת השיא האולימפי מ-2008.

אליוד קיפצ'וגה ניסה להילחם בזמן. האלוף האולימפי מ-2016 ו-2020 חלם על זהב שלישי, אבל אחרי שסיים במקום העשירי במרתון טוקיו בו השתתף השנה התרסק באולימפיאדה. הוא צנח מהמקום ה-7 למקום ה-58 תוך קילומטרים ספורים, עבר להליכה אבל סיים את המרתון. זהו כנראה אקורד הסיום של אחד הרצים הגדולים בהיסטוריה, שציפה למשהו אחר. תחלואיני גבריאסוס, יליד אריתראה שגר בישראל ורץ מטעם נבחרת הפליטים, סיים במקום ה-42 בזמן של 2:12.47 שעות.

זה נכון, כנראה, גם במקרה של השלישייה הישראלית שלנו - מארו טפרי,  גשאו איילה וגיירמה אמרה. אף אחד מהם לא היה ב-25 הראשונים בשום שלב במרתון, חרף החלומות על סיום בעשירייה הראשונה. ב-2028 זה אולי יראה אחרת. טפרי האיץ לקראת הסיום וסיים במקום ה-26, איילה במקום ה-31 ואמרה במקום ה-44.

תנאים לא פשוטים, 81 רצים. חלקם קבעו שיאים אישיים, חלקם נשברו ופרשו, חלקם סיימו את הקריירה וחלקם מרוצים בחלקם. רק אחד, טמיראט טולה, הלך הביתה עם הזהב ועם השיא האולימפי.

השמינייה המובילה
השמינייה המובילה