"התעללות": הצד האפל של רכיבת הסוסים
ישראל עלתה לגמר אולימפי בספורט שנוי במחלוקת. "מצליפים בהם עם שוט"
ישראל תעלה היום (שישי) לגמר בקפיצות הראווה ברכיבה על סוסים, אחד הענפים השנויים במחלוקת במשחקים האולימפיים. שלושת הרוכבים הישראלים, שאינם מתגוררים בארץ, יעלו על האוכף, כאשר לפני המשחקים - כמו בכל שנה - פעילי זכויות בעלי חיים
הביעו התנגדות לכך.
הגרדיאן, אחד מכלי התקשורת המובילים בעולם, עסק בהרחבה בנושא. אחת המועמדות המובילות למדליה, שרלוט יוראדין, הושעתה מטוקיו לאחר שתועדה מצליפה לסוסה עם שוט ארוך שהפך לוויראלי.
המדורג שלישי בעולם הואשם גם הוא באלימות נגד סוסו, הרוכב הברזילאי קרלוס פארו עשה זאת גם כן ואחד המשתתפים, מרקוס אורלוב האמריקאי, הושעה לאחר שסוסו החל לדמם מרגלו. התאחדות הסוסים עצמה הבהירה שהיא מתנגדת לכל פגיעה בסוסים, אך עדיין קיימת ביקורת מצד PETA, אגון זכויות בעלי החיים.
"יש דפוס חוזר של התעללות", אמרה ג'ניפר ווייט, דוברת PETA בבריטניה. "ברגע שמנצלים חיות לטובת אנשים, ההומניות יוצאת מהחלון". במקרה זכור אחר, סוס שהשתתף בטוקיו ונפצע נאלץ לעבור הרדמה. "השינוי בקרב החמש המודרני, שהחליף סוסים באופניים, מראה שהכל אפשרי". הגרדיאן המשיך ושיתף בעדויות של רוכבים שדיברו על התעללויות בסוסים.
"הייתה אמונה שכל בעיה של הסוס היא בעיה מנטלית. רק אם הוא היה עושה מה שהיינו רוצים, היינו רכים יותר", אמרה רוכבת אנונימית. "יש דברים שצריכים להשתנות".
במספר תקריות זכורות מטוקיו, משתתפת בקרב חמש מודרני הודחה לאחר שסוסה סירב לדהור. במקרה אחר רוכב סוסים ישראלי, טדי ולוק, טען שפסל של בודהה הפחיד את סוסו, ומאמנת הושעתה לאחר שבעטה בסוס אל מול המצלמות.