לראשונה בהיסטוריה: למרות ניסיונות בלתי נגמרים של הוועד האולימפי, המשחקים האולימפיים בטוקיו נדחו היום (שלישי) בעקבות התפרצות נגיף הקורונה. אחרי ההודעה הדרמטית, עולות לא מעט שאלות שבוועד האולימפי יהיו חייבים להבהיר. ההד הראשוני במשלחת בנוגע למשמעויות, כשבהמשך כמובן צפויות החלטות משמעותיות יותר.
האם הקריטריון קובע?
השאלה הכי משמעותית היא בנוגע לקריטריון האולימפי. האם ההישגים אותם קבעו הספורטאים ייחשב לשנה הבאה, או שמא הספורטאים יצטרכו להשתתף בתחרויות חדשות כדי לקבוע אותו שוב.
הפלונטר בשייט
עוד סוגיה משמעותית מגיעה מתחום השייט. מיד לאחר האולימפיאדה אמור היה להיכנס לתחרויות גלשן הפויל, שהיה אמור לתפוס את מקומו של גלשן ה-RSX. אם אכן התכניות יישמרו, אז הגולשים יצטרכו להשתתף בתחרויות עם הגלשן החדש, ולא עם זה שבו קבעו את הקריטריון.
יו"ר איגוד השייט, גילי אמיר, לא סיפק תשובה חד משמעית והבהיר שהאיגוד ידון בשאלה האם הקריטריון שנקבע יישמר: "הדחייה תאפשר לנו להגיע במוכנות מקסימלית, האיגוד יישב ישקול את צעדיו הבאים, כלומר אם הוא מחליט על שרשרת מבחנים חדשה על כל המשתמע מכך. ההנהלה תגבש במהלך שבוע הבא או שבועיים, את עמדתה ותטיל על המוסדות שלה להיערך תוך חודש ימים לעניין המבחנים". המשמעות של קביעת מבחנים פנימיים חדשים היא שהקריטריון שנקבע על ידי קטי ספיצ'קוב ושחר צוברי, עלול להילקח מהם, והם יצטרכו להרוויח אותו מחדש.
עתיד הספורטאים
בכל הנוגע למשלחת הישראלית, כל הספורטאים שקבעו את הקריטריון אמורים להתחרות גם במשחקים האולימפיים בשנה הבאה, כל עוד זה יהיה תלוי בהם. סימן השאלה היחיד היה לגבי אלכס שטילוב ושחר צוברי הוותיקים, אך השניים ככל הנראה ימשיכו להתחרות גם בשנה הבאה.