זה היה אמור להיות משחק שקול, אבל נבחרת ישראל פשוט התפרקה מול אירלנד בדברצן. בתקשורת הבריטית והאירית החמיאו לאירים וסיפקו גם ביקורת ברורה על הדרך שבה ישראל אפשרה ליריבה להגיע למצבים בקלות במה שהסתיים בתבוסה 3:0, אחרי שלושה שערים מוקדמים.
"ההתקפות של האירים חדות ומדויקות, בעוד שההגנה הישראלית נתפסה לא מוכנה. זו הופעה טובה בהרבה מהמשחק האפור מול קוסובו", נכתב בגרדיאן והוסיפו אחרי השער השלישי: "זה מפתיע, אבל אירלנד פשוט מפרקת את ישראל".
גם האווירה ביציעים זכתה להתייחסות, כאשר צוין כי קומץ האוהדים הישראלים הגיב בשריקות בוז לנוכח ההתפרקות של הנבחרת. במקביל, בצד האירי נרשמה התלהבות גדולה מהיכולת ומהשליטה במשחק.
הכתב ג'סטין קבאנה, התייחס גם לגאווין בזונו וכתב: "לא משנה מה יקרה היום, הציבור האירי כנראה כבר החליט מי איש המשחק שלו. נקיטת עמדה מתוך עקרונות היא עדיין דבר שזוכה להערכה".
וגם ברשת חגגו על חשבון הנבחרת. "המשחק בכלל לא היה צריך להתקיים, אבל לפחות אירלנד מפרקת 0:3 את ישראל המרושעת ומבצעת רצח עם", נכתב. "אירלנד מפרקת את ישראל בצורה כזאת. זו השפלה, ועוד אפילו לא עברנו את הדקה ה-25. זה מביש וחריג לחלוטין. הבחורים של נתניהו חייבים להתאפס על עצמם. כל הכבוד לישראל על שסירבה לשחק הערב מול אירלנד, כאות סולידריות עם גאווין בזונו".
"לאחר שבוע סוער, זו הייתה משימה פשוטה לחלוטין בסופו של דבר עבור אירלנד, ישראל לא היוותה כל איום", סיכמו ב-Irish Times, "ואירלנד הייתה עדיפה לחלוטין. מה יהיו ההשלכות של המשחק הזה - עוד נותר לראות. בחמישי אירלנד תארח את אוסטריה, ומחאות בצל המפגש הערב נראות ודאיות.