זו לא בושה להפסיד לסלבדור, וסלבדור בפתיחת עונת 2026/27 ב-NBA הוא לוקה דונצ'יץ'. דני אבדיה פלרטט הבוקר (שבת) עם טריפל דאבל וכבר הוביל ב-16 הפרש על הלייקרס בלוס אנג'לס, אבל דונצ'יץ', עם שיא עונתי מדהים של 53 נקודות, חולל קאמבק וניצח 118:124 את פורטלנד במשחקה הראשון בגביע.
אבדיה סיים עם שורה סטטיסטית של 22 נקודות (6 מ-12 מהשדה, 1 מ-4 משלוש, 9 מ-14 מהעונשין), 9 ריבאונדים, 11 אסיסטים, 8 איבודים, 2 חטיפות ומדד פלוס מינוס 0 ב-39 דקות. לוקה קלע 53 נקודות (17 מ-33 מהשדה, 5 מ-15 משלוש, 14 מ-18 מהעונשין), 5 ריבאונדים ו-5 אסיסטים, והעלה את ממוצע הנקודות שלו העונה ל-40.1.
אבדיה והבלייזרס הגיעו למשחק הזה במומנטום מדהים, כשהם במקום הראשון במערב - עם מטרה לנצח את הלייקרס ב-LA בפעם השנייה העונה, אבל הסופרסטאר הסלובני, בתצוגת על, קלקל את התוכניות ותפס את פסגת המערב במקומם. הלייקרס עלו למאזן 2:8 (1:1 בגביע), פורטלנד שנחלה הפסד חוץ ראשון העונה ירדה למקום החמישי עם מאזן 2:6 (1:0 בגביע).
האולסטאר הישראלי העמיד 6 נקודות, 5 ריבאונדים ו-3 אסיסטים ברבע הראשון שהסתיים ב-20:29 לאורחת, ולקראת ההפסקה הלייקרס מזערו נזקים. דונצ'יץ' קלע סל מהסרטים מכמעט שלושת רבעי מגרש עם הבאזר של המחצית, שצימק ל-60:53 ונתן לקבוצתו את המומנטום לקראת החצי השני. במחצית, אגב, דני עמד על 6/8/12.
דונצ'יץ' הפגיז 33 נקודות במחצית השנייה, כולל 20 ברבע השלישי אותו הלייקרס ניצחו 15:34. ריצת 0:17 שינתה את המשחק, וגם אוסטין ריבס (25 נקודות ו-4 חטיפות) שפתח עם 0 מ-7 מהשדה נכנס לעניינים בזמן ועזר ללוקה, ששבר את שיא העונתי הקודם שלו (52). ווקר קסלר הוסיף 16 ו-12 ריבאונדים למנצחת.
אבדיה, ששוב לא היה מדויק מהעונשין וגם איבד יותר מדי כדורים, הצליח לצמק ל-5 אחרי שהלייקרס כבר הובילו ב-16 בתחילת הרבע הרביעי, אבל אז, דקה ו-25 שניות לסיום, הוא רשם איבוד כדור קריטי לריבס ופורטלנד פספסה הזדמנות לחזור.
הישראלי סיים כקלע המוביל של מייקה נורי לצד דמיאן לילארד (22 נקודות), טומאני קמארה קלע 18, דונובן קלינגן 17 עם 11 ריבאונדים, ג'רו הולידיי 12 לצד 7 אסיסטים וסקוט הנדרסון שהמשיך לפתוח בחמישייה בהיעדרותו של ג'ה מוראנט היה חלש במיוחד עם 2 נקודות (0 מ-2 מהשדה, 2 מ-4 מהעונשין), 5 איבודים ו-5 עבירות.
פורטלנד תצטרך לאסוף את השברים במהרה, כי כבר בעוד פחות מ-24 שעות, ב-05:00, היא תארח במודה סנטר את מי שהדיחו אותה מהפלייאוף האחרון - סן אנטוניו ו-ויקטור וומבניאמה, שסופרים שבעה ניצחונות רצופים.
צפו בתקציר המשחק>>