דיווח: אמזון מתכוונת לרכוש את EA

ענקית הטכנולוגיה תכריז בקרוב על הצעה רשמית לרכוש את המפיצה של פיפ"א, באטלפילד, אפקס לג'נדס ועוד

מערכת אתר ערוץ הספורט

תגיות: EAאמזוןגיימינג

Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

בקצב שהדברים מתנהלים, כל תחום הגיימינג גדולה יהיה בבעלות רק קומץ קטן של תאגידי ענק. על פי מידע חדש שנחשף לראשונה על ידי חברת החדשות USA TODAY, אמזון תכריז בקרוב על הצעה רשמית לרכוש את Electronic Arts (EA), המפתחת והמפיצה של כותרי פיפ"א, באטלפילד, אפקס לג'נדס ועוד הרבה. השמועות מסתובבות ברשת כבר כמה שבועות על רכישה פוטנציאלית של EA, כאשר השמות של אפל, דיסני ואמזון עלו כקונים פוטנציאליים. על הפי המקורות באתר, ההכרזה על הרכישה תתפרסם במהלך סוף השבוע הקרוב.

החדשות הללו מגיעות לאחר שורה של רכישות חסרות תקדים בתחום משחקי הווידאו, כאשר הגדולה שבהן היא הרכישה של מיקרוסופט של אקטיוויז'ן תמורת 69 מיליארד דולר. מיקרוסופט רכשה שנה קודם את חברת בתסד'ה תוומרת 7.5 מיליארד דולר. חברת סוני רכשה לאחרונה את חברת באנג'י בשווי של 3.5 מיליארד דולרים. מאז אותן רכישות צצו עוד ועוד שמועות ומידע חדש לגבי שאר השחקניות הגדולות בשוק. על פי הדיווחים, יוביסופט היא אחת מאותן חברות שלא תתנהג לרכישה חיצונית. גם EA חיפשה למכור את עצמה או להתמזג עם חברה אחרת. 

מהצד השני זה מהלך עסקי חכם מאמזון. לאחר ההצלחה של הסדרות The Witcher ו-Arcane בנטפליקס - שתי הסדרת שנבנו סביב משחקי וידאו גדולים - אמזון עשויה להשתמש בזיכיון של EA כתוכן לתוכניות חדשות. בספרייה של EA יש המון פוטנציאל לדברים מעניינים, Mass Effect ישר עולה לראש.

אם אכן מהלך זה ייצא לפועל, יהיה מעניין לראות איך זה ישפיע על כל תעשיית הגיימינג של היום. גם EA וגם אקטיוויז'ן תופסות את כמקומות 5 ו-6 ברשימת עשרת חברות הגיימינג הגדולות בעולם. אחת כבר תהיה מיקרוסופט שנחשבת כחברת הגיימינג השנייה בעולם אחרי סוני שקנתה את באנג'י. נינטנדו שלישית אך ככל הנראה לא תבצע רכישה משמעותית בקרוב. Tencent שבמקום הרביעי תובלת את ידיה כמעט בכל דבר. היא מחזיקה ב-48% מחברת Epic Games, שהיא עצמה נמצאת במקום השביעי. אמזון בכלל לא ברשימה, אך עם רכישה של חברה כמו EA, אמאזון ככל הנראה תזנק למקומות הראשונים.

אפשר רק לחשוב מה יקרה אם חברה כמו אפל תחליט לפתוח את הארנק שלה ולהיכנס לתחום הזה (ספק גדול שאכן דבר כזה יקרה). חברות טכנולוגיה והמדיה הגדולות בעולם רואות בחברות ההפצה והמפתחות של תחום הגיימינג כמטרה יקרת ערך, עם כישרון ותוכן עשיר. כתוצאה מזה אנחנו נראה עוד ועוד רכישות כדוגמה למה שראינו במהלך השנתיים האחרונות.