ארגוני Esport רוסים הורחקו בליגות של ESL ו-BLAST

הארגונים מאחורי הליגות ציינו את הסכסוך הרוסי-אוקראינה כסיבה להחלטה זו

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

מארגנת ליגת ה-ESL Gaming הודיעה על החלטתה להוציא קבוצות בעלות 'קשרים לכאורה לממשלת רוסיה' מהשתתפות בתחרויות ה-ESL Pro League CS:GO שלה. האיסור חל על אנשים או ארגונים שעלולים להיות תחת סנקציות לכאורה או מאושרות של האיחוד האירופי הקשורים לסכסוך הרוסי-אוקראיני המתמשך. על פי הפרסום, ארגון כבר סימן ארגונים כמו Virtus.pro ו-Gambit, שנאסר עליהם להשתתף בעתיד.

"אנחנו מכירים בכך שהשחקנים אינם שותפים למצב הזה, ואנחנו לא חושבים שזה ברוח הספורט האלקטרוני להטיל סנקציות על שחקנים בודדים", נמסר מ-ESL. "לכן שחקני Virtus.pro ו-Gambit מוזמנים להתחרות תחת שם ניטרלי, מבלי לייצג את המדינה, הארגון או נותני החסות של הקבוצות שלהם על לבושם או אחרת".
  גם Virtus.pro וגם Gambit לא הגיבו על ההשעיה, אבל Virtus.pro פרסמו אתמול הצהרה בטענה שהיא מאוימת בפסילה ממספר תחרויות שונות, אלא אם כן היא תפרסם הצהרה פומבית על הפלישה או תסכים "לוותר על התג והחולצות שלנו ולשחק ללא שיוך לאף מועדון או מדינה מסוימת". הצוות האשים את "האוקראינים" בכך שהכריחו את מארגני הטורניר לבצע את הצעד בכך שהם "איימו לחבל באירוע" אם לא יעשו זאת.

BLAST Premier הקדימה את ESL בכך שהודיעה ביום שלישי הודעה דומה, וקבעה כי אף קבוצה רוסית לא תוזמן לשחק באירועים שלה בעתיד הנראה לעין. יתרה מכך, חברת האחזקות הספורט האלקטרוני האוקראינית WePlay Holding הודיעה כי היא הפסיקה את כל הסכמי השותפות עם חברות מרוסיה ובלארוס.

בנוסף, אחד ארגוני הגיימינג הגדולים והפופולרים ביותר בעולם, Natus Vincere גם הודיע כי ינתק את שיתוף הפעולה עם ESforce Holding, חברת האם של Ruhub,  ו- Cybersports.ru, בציינו כי "חברת האחזקות מכחישה בפומבי את הזוועה שמתרחשת כעת באוקראינה".

ההחלטה להשעות צוותים וארגונים רוסיים היא האחרונה בסדרה הולכת וגדלה של פעולות שהותירו את רוסיה מבודדת יותר ויותר הן בעולם האמיתי והן בתעשיית הגיימינג.  המהלך מגיע שעות ספורות לאחר שסגן ראש ממשלת אוקראינה דחק במפתחי משחקים ופלטפורמות eSports להפסיק לעשות עסקים ברוסיה ועם רוסיה, ויחסית באותו זמן עם ההחלטה של ​​EA אתמול, להסיר קבוצות רוסיות ממשחקי FIFA וגם קבוצות בלארוסיות במשחקי ה- NHL שלה. 

אולפני משחקים ברחבי העולם התבטאו בתוקף נגד הפלישה הרוסית לאוקראינה, ורבים מהם מגייסים כספים כדי לתמוך בקורבנותיה. מהצד שני אולפני פיתוח אוקראינים ורוסים דוחים השקת משחקים, מבטלים כותרים עתידיים או אפילו נאלצים לסגור את החברה.