Game In 2017: אירוע הגיימינג של השנה

600 עמדות משחק, תחרויות, סדנאות ואפילו לילה לבן. סיכום

מתן בן ישי
מתן בן ישי
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א
אתמול הגיע לסיומו אירוע משמח ומלבב, שנוכל רק לקוות שיגדל ויפרח מכאן והלאה ככל שהזמן יתקדם: פסטיבל Game In 2017. פסטיבל הגיימינג היוקרתי של ישראל התקיים בשנה השנייה שלו ברציפות, הוקדש כולו לחוויית הגיימינג. הפסטיבל התרחש במרכז בירידים בגני התערוכה ותל אביב, והיה תאווה לעיניים לגיימרים שפקדו את המקום. 600 עמדות משחק, דוכני תצוגה והתנסות, ודוכני מכירה של ציוד נלווה ואביזרים הקשורים לגיימינג.

אין ספק שלהכנס בפעם הראשונה למתחם הפסטיבל, היתה קצת מפתיעה. כמות האנשים שפקדו את המקום היה מרשימה מאוד. תחום קטנטן ולא מפותח במיוחד בארץ זוכה סוף סוף בשנים האחרונות ליצוג שמגיע לו. 600 עמדות המשחק כללו קונסולות XBOX ומחשבי גיימינג, שנתנו לשחקנים אפשרויות להתנסות במגוון משחקים, מ-Cauphead שיצא לאחרונה, למגוון משחקי אינדי עם המון פוטנציאל ודמיון, ואפילו אססין קריד החדש שנגיע אליו בהמשך. עמדות רטרו גיימינג הוקמו על קונסולות ותיקות, כמו הפלייסטיישן הראשון והשני, אטארי הקלאסי, גיימקיוב, נינטנדו, כולם נתנו לשחקנים להתנסות על משחקים קלאסיים, וזה בהחלט היה משעשע לראות  חלק מהגיימרים הצעירים של ימינו שמגלים ומתנסים לראשונה בדורות הותיקים של הקונסולות.

 

מתחם Esports בפיפ"א 18, League of legends ,Overwatch, Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone, ואפילו Tekken היה קיים במקום ונתן לקהל הרחב לצפות ולהתרשם מהקרבות שהוקרנו על מסכים עם שדרני Esport מקצועיים. אין ספק שהיה נסיון אמיתי להביא את חוויית הגיימינג לכל המשפחה, לקטנים, לבוגרים, ולמקצועיים יותר.

כל הכרטיסים נמכרו. מעל 20,000 מבקרים. צילום: ארז עוזיר
כל הכרטיסים נמכרו. מעל 20,000 מבקרים. צילום: ארז עוזיר
תחרויות קוספליי התקיימו באירוע, בהם המבקרים שהשתתפו בתחרויות הכינו תחפושות מדהימות של הדמויות האהובות עליהם מעולם הגיימינג, ואפשר לראות את ההשקעה וכמות הדם שרובם ירקו על מנת ליצור את התחפושות שלהם. כבוד. מתחמי VR (מציאות מדומה) להתנסות, אין סוף דוכני מוצרי גיימינג, מאופנה וביגוד ועד לציוד כמו מקלדות, עכברים, ואזניות גיימינג. הרצאות מאנשים בתחום כמו יוטיוברים ואנשי מקצוע כמו חברת 4DV, שאחראית על האגודה לגיימינג תחרותי בארץ, תרמו מזמנם והעבירו הרצאות מעניינות על תחום ה-Esport, ואי אפשר לשכוח את מתחם הריקודים של Just Dance שהיה שינוי אווירה חביב, אך שינוי האווירה האמיתי היה מ-22:00 בלילה, בו הכנס נסגר לבני 18+, וכלל גם שתייה חריפה והמון מצב רוח בוגר יותר (עד כמה שגיימרים מסוגלים להיות בוגרים), ואין ספק שמשו באווירה היה שונה. כנראה האלכוהול.

 

מעל 600 עמדות משחק והתנסות. צילום: ארז עוזיר.
מעל 600 עמדות משחק והתנסות. צילום: ארז עוזיר.
תחרויות קוספליי שהתקיימו באירוע. צילום: ארז עוזיר.
תחרויות קוספליי שהתקיימו באירוע. צילום: ארז עוזיר.
אין ספק שגולת הכותרת של האירוע מבחינתי, הייתה הצגת ה-Xbox one X, הקונסולה החדשה והמשופרת של מיקרוסופט, שמתכוונת לתת פייט ל-PS4 PRO. שורה שלמה של הקונסולה, שבה השחקנים יכלו להתנסות במשחקים המיועדים לקונסולה, כמו Forza Motorsport 7, וגרסת האלפא של Assassins Creed: Origins שזכינו לראות ב-E3 האחרון, ואפילו Super Lucky Tail שבהתחלה הרמתי גבה שהתחלתי לשחק בו, אך התברר כפלטפורמר נחמד ומשעשע. לצערי לא זכיתי לראות איך העיצוב של הקונסולה נראה, אך מבחינת ביצועים, זה בהחלט תענוג לשחק בקונסולה על 60 פריימים לשנייה, בצורה חלקה. המשחקים נראים מדהים, וזה יפייפה לראות ההבדלים הגרפיים בין הXbox One X לקודמו. אין ספק שהשיפור משמעותי, ולמי שקיימת טלוויזית 4K, מאוד מומלץ לחשוב על  שידרוג הקונסולה הנוכחית שלו לגרסא החדשה, בין אם זה ה-One X או ה-PS4 PRO. ההבדל מובהק ומורגש.
צילום: ארז עוזיר.
צילום: ארז עוזיר.
צילום: ארז עוזיר.
צילום: ארז עוזיר.
לסיכום, הפסטיבל ניסה לתת לשחקנים בארץ חוויה שלא נופלת מאירועים ענקיים בחו"ל, ועם יד הלב, הפסטיבל אמנם לא הרגיש ממומש עד הסוף, אבל בהחלט אפשר להרגיש את המאמץ העצום שהושקע פה. שאפו, ונתראה בשנה הבאה.