קצת נוצץ, קצת אפור: בית 5 אנדרייטד?
ברזיל רוצה להתגבר על טראומת 2014, אך מחכה לה קרב
ברזילהכוכב: ניימאר - רבע גמר מונדיאל 2014. קמילו סוניגה נכנס בגבו של הכוכב הברזילאי, שמחמיץ את הקרב מול גרמניה ומשם כולם יודעים איך זה מסתיים.
ברזיל עברה מאז שינוי של 180 מעלות והראתה שהיא הרבה מעבר לניימאר, אבל היא תצטרך אותו ביכולת שיא על מנת לזכות בגביע הנוצץ בפעם השישית בתולדותיה. בינתיים, הוא הספיק לחזור למגרשים אחרי פציעה בת שלושה חודשים, לכבוש ב-0:2 בהכנה מול קרואטיה ולהצית את הדמיון לקראת היכולת של הסלסאו ברוסיה. נכון לעכשיו, נראה שהוא לא מושפע מרעשי הרקע והשמועות לגבי מעבר לריאל מדריד, מה שיבוא לטובתה של
ברזיל.
מאמן: טיטה (בנבחרת מאז 2016) - הכל כבר נאמר על המנהיג החדש של הסלסאו. טיטה, שלא יצא מגבולות דרום אמריקה, קיבל את התפקיד הנחשק במקומו של דונגה והצליח לשנות את הנבחרת מן הקצה אל הקצה. כדורגל שמח, הפסד אחד בלבד ב-20 משחקים (גם הוא בידידות) והעובדה שברזיל הייתה הנבחרת הראשונה להבטיח את מקומה ברוסיה דרך המוקדמות מראה עד כמה חילוף המאמנים השתלם לה. במארס הגיע הבונוס עם 0:1 ונקמה קטנה על גרמניה במשחק הכנה.
הישג שיא: אלופה (1958, 1962, 1970, 1994, 2002).
אקס פקטור: פיליפה קוטיניו - באופן די מפתיע, מדובר במונדיאל הראשון של הקשר הנהדר הזה. איש 160 מיליון היורו של ברצלונה הסתגל באופן מושלם עם שמונה שערים וחמישה בישולים בליגה, והמספרים שלו העונה, כולל בליברפול עומדים על 22 כיבושים ו-14 בישולים בכל המסגרות. קוטיניו יתרום המון ויפצח את ההגנות עם הבעיטות מרחוק ובתוספת האופציה לשחק בכל מקום בחלק הקדמי, לטיטה יש הרבה מקום לגיוון. לניימאר יש אחלה פרטנר.
נשאר בבית וחבל: אוסקר - הוא היה אמור להיות אחד מהמנהיגים של נבחרת
ברזיל, אבל העדיף לוותר על התענוג ולהיעלם אל עבר השקיעה. אחרי ארבע שנים טובות בצ'לסי שכללו זכייה בליגה האירופית ושתי אליפויות, וגביע הקונפדרציות עם הסלסאו ב-2013, בחר אוסקר בכסף הגדול של סין ואפילו לא נחשב לאופציה עבור טיטה. לקשר המוכשר (רק בן 26) אין הופעה בנבחרת
ברזיל מאז 2015, ובסך הכל כבש שבעה שערים בלבד בעונה וחצי בשנחאי SIPG. דוגמא נוספת לשחקן שפורח בגיל צעיר ומתרסק מוקדם.
פחות מזה ייחשב כישלון: הסגל המרשים והתוצאות בשנתיים האחרונות העלו משמעותית את רף הציפיות ולכן כל דבר מתחת לחצי גמר יפוצץ את הבלון.
תחזית: תעלה מהמקום הראשון בבית, ובשילוב ההגרלות הפשוטות יחסית בשמינית וברבע תגיע לארבע האחרונות ושם תיעצר.
שווייץהכוכב: שרדאן שאקירי - 20 שערים ב-69 הופעות יש לקשר בנבחרת והוא רק בן 26. נכון, העונה שאקירי ירד יחד עם סטוק לליגת המשנה באנגליה, אבל הוא האחרון שאפשר להאשים אותו בכך. אחרי שהיה אחד מנקודות האור של הפוטרס בעונה המחפירה, עם שמונה שערים ושבעה בישולים וכבר דווח בכלי התקשורת באנגליה שיעבור לקבוצה חדשה בפרמיירליג. בשווייץ, שזוכרים טוב מאוד את יכולותיו ביורו 2016 יתלו בו שוב את מירב התקוות, וטורניר גדול מוצלח נוסף יוכל להעלות את מניותיו של מי שנחשב לכוכב העתיד של הכדורגל האירופי עד לא מזמן.
מאמן: ולדימיר פטקוביץ' (בנבחרת מאז 2014) - הבוסני יסגור שנה רביעית בנבחרת ויאמן אותה טורניר שני, כשהראשון הסתיים בהדחה בשמינית גמר יורו 2016. לפני כן, פטקוביץ' השיג עם לאציו את הגביע האיטלקי ב-2012/13, וכשהוזכר בתור מועמד להחלפת אוטמר היצפלד פוטר בחמת זעם על ידי קלאודיו לוטיטו. המאמן נחשב למוערך מאוד בשווייץ ואימן במספר קבוצות בליגה הבכירה ביניהם סיון ויאנג בויז.
הישג שיא: רבע גמר (1934, 1938, 1954).
אקס פקטור: ריקרדו רודריגס - מגן שמאלי היא העמדה הבעייתית ביותר בעולם, אבל
שווייץ יכולה להיות שקטה בנוגע אליה. בגיל 25, רודריגס יקח חלק בטורניר הגדול השלישי שלו בקריירה והוא מגיע אליו בכושר מצוין ולאחר שהיה אחד מנקודות האור של מילאן בעונה המאכזבת. הוא יכול לשחק במגוון עמדות בהגנה וגם בתור קשר שמאלי, יש לו יכולת שליטה עילאית בכדור והתרומה ההתקפית לא באה על חשבון ההגנה. מניה בטוחה.
נשאר בבית וחבל: אדמיר מחמדי - תאמינו או לא, הקשר המצוין של וולפסבורג ביקש לא להיכלל בסגל למונדיאל, זאת משום שלא החלים לגמרי מפציעה שספג עוד בתחילת מארס. "זו החלטה שקיבלתי עם הראש ולא עם הלב, אני מרגיש שלא אוכל לתת לנבחרת את מה שאני מצפה מעצמי, במיוחד בגביע העולם. אין סיבה שאקח ממישהו אחר את מקומו", הסביר מחמדי את ההחלטה האצילית ומדובר במכה רצינית עבור החלק הקדמי של השווייצרים. כל כך עצוב עבור מי שכבש את השער הראשון של נבחרתו במונדיאל הקודם.
פחות מזה ייחשב כישלון: אם מחברים את סדר הגודל של הנבחרת בתוספת איכות הנבחרות היריבות, הדחה בשלב הבתים תפגע משמעותית במעמדו של פטקוביץ' ובכבוד השווייצרי.
תחזית: תפסיד לברזיל במשחק הפתיחה ותוציא שתי תוצאות תיקו מול
סרביה וקוסטה ריקה, מה שלא יספיק לה על מנת להעפיל לשמינית הגמר פעם נוספת.
קוסטה ריקההכוכב: קיילור נבאס - השמועות על כך שריאל מדריד מחפשת רכש חדש בין הקורות, לא הזיז לשוער לזכות איתה באליפות אירופה בפעם השלישית ברציפות. נבאס היה אחד מהתגליות הגדולות במונדיאל הקודם, בו
קוסטה ריקה הגיעה עד לרבע הגמר, מה שסידר לו חוזה בשורות הבלאנקוס. הפעם, הוא מגיע כשחקן המשמעותי ביותר שלה וינסה לעצור במו ידיו את ההתקפה העוצמתית של
ברזיל והכשרונות של
שווייץ וסרביה.
מאמן: אוסקר רמירס (בנבחרת מאז 2015) - 75 הופעות היו לו בנבחרת ועכשיו הוא יחזור לבמה המרכזית 28 שנים אחרי שהגיע אליה בתור שחקן. לרמירס אין רזומה מרשים במיוחד והוא בכלל החל בתור עוזר המאמן של פאולו וואנצ'ופ, אבל שבוע לאחר המינוי, המאמן נקלע לקטטה בפנמה מה שעלה לו במשרתו. רמירס נהנה מההפקר ומאז הגיע עם
קוסטה ריקה לחצי גמר גביע הזהב והשיג את המקום השני בבית המוקדמות עם שני הפסדים בלבד.
הישג שיא: רבע גמר (2014).
אקס פקטור: בריאן רואיס - מועמד למכבי חיפה? לרואיס יש מספיק אפשרויות לפני שיימצא את עצמו בליגת העל. קפטן
קוסטה ריקה בן ה-32 כבש שני שערים בקמפיין המדהים של 2014 ומאז הפך לאחד השחקנים הבולטים בשורות ספורטינג ליסבון עם 12 שערים ב-81 הופעות בכל המסגרות, וגם לשחקן השנה בצפון ומרכז אמריקה ב-2016. הגבהות ומסירות מדויקות, החזקת הכדור והמצבים הנייחים הפכו למנת חלקו של הקשר שיקווה לתת עוד טורניר גדול.
נשאר בבית וחבל: ג'וניור דיאס - אי אפשר להגיד שקוסטה ריקה לא מגיעה לטורניר בסגל החזק ביותר שלה, אבל אם מתאמצים לחפש שחקן שצורם שלא יהיה חלק ממנה, דיאס בהחלט עונה להגדרה. במונדיאל הקודם הוא היה חלק מחוליית ההגנה המפתיעה של הטורניר שעצרה את לואיס סוארס, וויין רוני וספגה שני שערים בלבד, אבל הגיל עשה את שלו ולאט לאט הלך ודעך.
פחות מזה ייחשב כישלון: בכזה בית קשה, רק תבוסות מחפירות יחזירו את הקוסטה ריקנים הביתה אבלים וחפויי ראש. בעצם, זה בדיוק מה שכולם אמרו ב-2014.
תחזית: הקמפיין המפורסם בברזיל לא יחזור על עצמו.
קוסטה ריקה תסיים במקום האחרון בבית, אבל תשיג שתי נקודות.
סרביההכוכב: ברניסלב איבנוביץ' - 13 שנים הוא בנבחרת והמשחק הראשון בבית, מול
קוסטה ריקה, יהיה זה בו הוא ישבור את שיא ההופעות שלה בכל הזמנים כשיעבור את דיאן סטנקוביץ'. עם ארון תארים עמוס בכל טוב, איבנוביץ' הבלתי נגמר מביא לסרביה הצעירה והמהנה את הנסיון והתמיכה בחלק האחורי יחד עם אלכסנדר קולארוב, והעונה היה אחד מהשחקנים הבולטים בשורות זניט סנט פטרסבורג, במדיה שותף 38 פעמים וכבש ארבע שערים כולל אחד ב-0:3 שהבטיח לקבוצתו מקום בשמינית גמר הליגה האירופית על חשבונה של סלטיק.
המאמן: מלדאן קרסטאיץ' (בנבחרת מאז 2017) - סלאבוליוב מוסלין היה זה שהוליך את הסרבים למונדיאל ראשון מאז 2010 עם תצוגות מרשימות והשגת המקום הראשון בבית עם הפסד אחד בלבד ו-20 שערי זכות, אבל שלושה שבועות לאחר שעשה זאת פוטר באופן מסתורי. קרסטאיץ', שחקן עבר של ורדר ברמן (איתה זכה באליפות הבונדסליגה) ושאלקה, היה אמור לקחת את המושכות עד שימונה מאמן אחר, אבל כזה לא נמצא והוחלט לתת לו את ההזדמנות. זהו תפקיד האימון הראשון של המאמן בן ה-44 ובינתיים התוצאות לא מרשימות במיוחד: שני ניצחונות, שני הפסדים ותוצאת תיקו אחת במשחקי ההכנה.
הישג שיא: מקום רביעי בתור יוגוסלביה (1938, 1962), שלב הבתים בתור
סרביה (2010).
אקס פקטור: סרגיי מילינקוביץ' סאביץ' - כנראה שתשמעו את השם הזה הרבה מאוד פעמים בקיץ הקרוב. מדובר באחד השחקנים המבטיחים שיש לכדורגל הסרבי להציע (עם כל הכבוד לפרדראג ראיקוביץ', כן?) והעונה עשה את השדרוג המיוחל בלאציו גם מבחינת מספרים. 14 שערים ותשעה בישולים יש לו העונה, מטורף בהתחשב בעובדה שמדובר בקשר בן 22, שגם תורם המון בהגנה ויהיה חלק מחוליית קישור אימתנית שכוללת גם את נמניה מאטיץ' ודושאן טאדיץ'. מנצ'סטר יונייטד, יובנטוס וריאל מדריד יעקבו בעניין אחריו, ויש להן סיבה מעולה.
נשאר בבית וחבל: מתיה נסטאסיץ' - אחד השחקנים החשובים של הנבחרת בחלק האחורי זומן לסגל המורחב של קרסטאיץ' בתקווה שיוכל להתאושש מהפציעה שחטף בתחילת אפריל, אבל הן התבדו במהרה. לסרבים יש הגנה לא רעה בכלל, אבל ללא הבלם המצוין של שאלקה, תהיה לה בעיה קשה מאוד. במצב הנוכחי, סביר להניח שאיבנוביץ' יוסט למרכז ההגנה בעוד אנטוניו רוקבינה יאייש את עמדת המגן הימני.
פחות מזה ייחשב כישלון: מוניטין המונדיאלים הקצר של
סרביה בתור מדינה עצמאית הוא לא משהו להתגאות בו, אבל הסגל הנהדר שיש לה מבטיח רבות. הדחה בשלב הבתים תהיה מכה קשה עבורו.
תחזית: סרביה לא תאכזב ותסיים במקום השני בבית ומשם מפגש צפוי עם גרמניה. זה יהיה סוף הסיפור מבחינתה.