אלוהי המסלול: זהב לבולט ב-200 מטר עם 19.78 שניות

אחרי הניצחון ב-100 מטר, הפנומן הוכתר לאלוף האולימפי בפעם השלישית ברציפות גם במרחק הכפול. זהב שמיני לבולט, כנראה במקצה האישי האחרון שלו אי פעם במשחקים

מערכת אתר ערוץ הספורט
שנה גודל פונט א א א א

מה עוד לא נאמר ומה עוד לא נכתב על יוסיין בולט? פנומן, טיטאן, שיאן עולם, אלוף אולימפי, אגדה בחייו, האתלט הגדול בהיסטוריה ואחד הספורטאים הגדולים בכל הזמנים. הכל נכתב, הכל נכון. יוסיין בולט הוסיף הלילה (בין חמישי לשישי) עוד פרק למורשת האולימפית שלו, כאשר זכה במדליית זהב שנייה במשחקים האולימפיים בריו. בולט חצה ראשון את קו הסיום בגמר ה-200 מטרים בזמן של 19.78 שניות.

אמנם בולט לא התקרב לשיא העולם שקבע ב-2009 באיצטדיון האולימפי בברלין וגם לא לתוצאות שקבע בבייג'ין ובלונדון, אך כהרגלו סיפק ביצוע בלתי נשכח, הן על המסלול והן מחוצה לו. עבור הפנומן הג'מייקני מדובר במדליית זהב שמינית בקריירה, כאשר הוא גם עשה צעד בדרך ל"טריפל טריפל", לזכות ברציפות בשלוש מדליות זהב בשלושה משחקים אולימפיים באותם מקצים - 100, 200 ו-100X4 מטרים.

בלונדון 2012 בולט נאלץ להזיע לא מעט בגמר ה-200 מטרים לפני שניצח את יוהאן בלייק עם 19.32 שניות. הפעם, בהיעדר בלייק וגאטלין (לא עלה לגמר), בולט אפילו לא היה צריך להסתכל לצדדים. הפנומן מג'מייקה זינק טוב ופתח מבערים בשלב מוקדם כדי לברוח לכל המתחרים. לקראת הסיום התנופה של בולט קצת נבלמה ולבסוף הוא חצה את קו הסיום בזמן של 19.78 שניות. בולט לא נראה מרוצה מהתוצאה בשניות הראשונות לאחר הניצחון, אך תוך זמן קצר הוא כבר השתעשע עם הקהל והצטלם לתמונות הסלפי הקבועות.

אנדרה דה גראס הקנדי, מדליסט הארד מה-100 מטרים, התקדם הפעם למדליית הכסף עם 20.02 שניות. כריסטוף למטרה הפתיע כשסיים שלישי בזמן של 20.12 שניות. אדם ג'מילי פספס את הארד באלפיות שנייה (20.12), צ'ורנדי מרטינה החמיץ את הפודיום בגלל מאית אחת בלבד (20.13). לשון מריט האמריקני סיים שישי עם 20.19 שניות.

בטירוף שלו. בולט (gettyimages)
בטירוף שלו. בולט (gettyimages)
רק הזמן יעצור אותו (gettyimages)
רק הזמן יעצור אותו (gettyimages)
כן, כן, דאבל (gettyimages)
כן, כן, דאבל (gettyimages)
ניצחון מוחץ. בולט (gettyimages)
ניצחון מוחץ. בולט (gettyimages)

בלילה בין שישי לשבת תכבה האש האולימפית עבור יוסיין בולט, שכבר הצהיר כי עבורו זו הופעה אחרונה במשחקים וכי הוא מתכנן לפרוש לאחר אליפות העולם באתלטיקה באיצטדיון האולימפי בלונדון בקיץ הבא. הוא אמנם רק בן 30, אך לא סביר שימשיך להופעה חמישית במשחקים, הפעם בטוקיו 2020.

עוד ניצחון להיסטוריה
התופעה של יוסיין בולט כבר מזמן חרגה מגבולות המסלול, מדובר בספורטאי על שריסק מזמן את כל מה שידענו על עולם האתלטיקה הקלה. הוא קליל על קו הזינוק, משתעשע עם הקהל, מתלוצץ עם העיתונאים ובעיקר לא מפסיק לחייך. וזה עוד לפני שהזכרנו את היכולת הפנומנאלית שלו כאצן נטו שמציבה אותו מעל כולם, הרבה מעל.

בולט חתום על כל כך הרבה שיאים בקריירה - שיאי עולם, שיאים אולימפיים, שיאי זכיות ברציפות, ועוד, ועוד. ניצחון בגמר השליחים יכניס את הספורטאי למועדון אקסקלוסיבי שכולל ספורטאים שזכו ב-9 מדליות זהב אולימפיות - מארק ספיץ, פאבו נורמי, לאריסה לטינינה וקארל לואיס. רק מייקל פלפס (23 מדליות זהב) היה מעוטר יותר מהם.

קרב 10
אשטון איטון הפך לאתלט השלישי בהיסטוריה שזוכה פעמיים ברציפות במדליית זהב אולימפית בקרב 10. איטון, אלוף ושיאן העולם, סיפק יומיים נהדרים בריו וסיים במקום הראשון עם 8,893 נקודות. בכך הישווה איטון את השיא האולימפי של רומן שברלה מהמשחקים האולימפיים באתונה לפני 12 שנים.

את התוצאה המרשימה ביותר שלו השיג איטון אמש, כשניתר למרחק של 7.94 מטרים בקפיצה לרוחק. קווין מאייר הצרפתי זכה במדליית כסף עם תוצאה כללית של 8,834 נקודות. דמיאן וורנר מקנדה קטף את הארד (8,666 נק').

לא שוכח להודות למסלול (gettyimages)
לא שוכח להודות למסלול (gettyimages)
הסגן של בולט. דה גראס (gettyimages)
הסגן של בולט. דה גראס (gettyimages)
הכל בשביל סלפי. (gettyimages)
הכל בשביל סלפי. (gettyimages)
אגדה שהייתה באמת. בולט  (gettyimages)
אגדה שהייתה באמת. בולט (gettyimages)
ותודה לצלמים (gettyimages)
ותודה לצלמים (gettyimages)

הדיפת כדור ברזל לגברים
ראיין קרוזר האמריקני סיפק הופעה לפנתיאון, כאשר רשם מקבץ תוצאות נדיר בגמר הדיפת כדור ברזל. קרוזר הדף את הכדור בניסיון החמישי שלו למרחק של 22.52 מטרים וקבע שיא אולימפי, שיפור של 5 ס"מ לשיאו של אולף טימרמן ממזרח בגרמניה, אשר נקבע בסיאול 1988. עוד קודם לכן, קרוזר עבר פעמיים את רף 22 המטרים, כשקבע 22.22 ו-22.26 מטרים. יתר 3 ההדיפות היו מעל 21 מטרים.

ג'ו קובאקס סידר לארה"ב מדליה נוספת בתחרות, כאשר הדף את הכדור למרחק של 21.78 מטרים וסיים במקום השני. תומאס וולש הניו זילנדי זכה בארד לאחר שהדף למרחק של 21.36 מטרים. תומאס מאייבסקי הפולני, שזכה בזהב בבייג'ין ובלונדון וכבר נמצא הרבה מעבר לשיא, סיים במקום השישי עם 20.72 מטרים.

הטלת כידון לנשים
שרה קולאק הקרואטית הוכתרה כאלופה האולימפית לאחר שהטלה אחת נפלאה, למרחק של 66.18 מטרים. סונטה ויליואן מדרום אפריקה זכתה בכסף עם 64.92 מטרים, בעוד האלופה היוצאת מלונדון ברבורה שפוטאקובה הסתפקה בארד עם 64.80 מטרים. הצ'כית הקדימה ב-2 ס"מ בלבד את מריה אנדרייצ'יק מפולין.

סופר אתלט. אשטון איטון (gettyimages)
סופר אתלט. אשטון איטון (gettyimages)
הצגה גדולה שלו בכדור ברזל. קרוזר (gettyimages))
הצגה גדולה שלו בכדור ברזל. קרוזר (gettyimages))
שיא אולימפי. קרוזר (gettyimages)
שיא אולימפי. קרוזר (gettyimages)
גמר 400 מטרים משוכות נשים
דלילה מוחמד, הפייבוריטית לנצח בריצה, עשתה זאת על הצד הטוב ביותר, כשחצתה ראשונה את קו הסיום עם 53.13 שניות. שרה סלוט פטרסן מדנמרק זכתה במדליית הכסף בזמן של 53.55 שניות. אשלי ספנסר השלימה דאבל אמריקני על הפודיום עם הארד ב-400 משוכות (53.72 שניות).
אלופה אולימפית. דלילה מוחמד (gettyimages)
אלופה אולימפית. דלילה מוחמד (gettyimages)