בהשתתפות רה"מ, תערוכת החדשנות Smart mobility

אחרי הפוגת הקורונה חוזר אירוע הטכנולוגיה לתל אביב החל ב-8 בנומבר עם בכירים מענף הרכב העולמי וראש הממשלה נפתלי בנט

ניר בן טובים

תגיות: תערוכת רכב

Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

אחרי הפוגה של שנה, חוזרת לתל אביב תערוכת הניידות החכמה (Smart Mobility) המתקיימת בתאריכים 8-11 בנובמבר תחת הכותר The Prime Minister's Smart Mobility Summit 2021. כמו בשנים קודמות, מדובר באhרוע טכנולוגי רב שכבתי של ענף הרכב ותחום האוטו-טק הישראלי והעולמי שמרכז לתוכו את החידושים הגדולים ביותר בתחום, לצד דוברים, נציגים ושגרירים מכל העולם, חלקם מדינאים ואחרים אנשי מפתח בתעשייה. בין השמות הגדולים יהיו פרופ' אמנון שעשוע (מייסד מובילאיי), כריסטיאן סנגר (בכיר מחברת פולקסווגן), הילגרד מולר מאיגוד יבואני הרכב בגרמניה, יוסי מטיאס, סגן נשיא בגוגל ואחראי על תחום הבינה המלאכותית ורבים אחרים. את ישראל מייצגים השנה ראש הממשלה, נפתלי בנט, שרת התחבורה מירב מיכאלי, שרת האנרגיה קרין אלהרר, ושרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, חברת הכנסת אורית פרקש-הכהן.

הכנס השנה מרכז מעל 5,000 מציגים מ-60 מדינות, ועיקר מהותו - בדומה לשנתיים-שלוש האחרונות, כרוך בנושאי החשמול, האוטנומיה והניידות החכמה במרחב הפרטי והציבורי. הדוכנים יחשפו פיתוחים פורצי דרך בתחום המידע (ביג-דאטה) והשפעותיו השונות על תחום הרכב, אפליקציות חדשות לשימוש בערים (חניה, ניווט ופתרונות ניידות), מערכת בטיחות חדישות בטכנולוגיית לידר ועוד. בין החברות המשתתפות: Go to global, Safemode, Fortellix, Hailo ועוד רבים. המארגנים השנה מציינים כי הכנס נערך במתכונת היברידית בשל מגבלות הנגיף, המשלב בין פגישות פיזיות לפגישות וירטואליות עם נציגים מכל העולם, לרבות אנשי פיתוח מחברות רכב כמו יונדאי, הונדה ו-פולקסווגן.

אחד הנושאים המרכזיים שידונו כרוך בשימוש ברחפנים ("מיזם הרחפנים הלאומי"), עם נציגים מחברות כמו Airbus ו-Ehang, וכן יתקיים שולחן דיונים מורחב עם נציגים מהולנד, אוסטרליה, גרמניה וסינגפור על הרשאות ורגולוציות של הרכב האוטונומי בעתיד. כמו כן, דגש מיוחד ניתן השנה לחיבור בין האוטו-טק למרכזים האקדמיים באמצעות סדנה באדיבות מרכז המחקר הלאומי לתחבורה חכמה שעוסקת אף היא בטכנולוגיה אוטונומית. 

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, ח"כ מרב מיכאלי, מסרה: "ישראל פורצת דרך ומובילה בינלאומית ביזמות ובתחבורה חכמה, עם מאות חברות ומרכזי פיתוח. ועדיין, כדי להפוך את הטכנולוגיה לנורמה, אנחנו חייבות לפעול באופן אקטיבי כדי להטמיע את היכולות כאן בארץ, ולא רק לייצא אותן לחו"ל. משרד התחבורה והבטיחות בדרכים כבר עובד בשיתופי פעולה רבים עם חברות ההייטק הישראליות, וכעת נעלה מדרגה".

"אנו גאות מתמיד בתעשיה כחול לבן שניפקה גם השנה הישגים בולטים, בהנפקות מעבר לים, בשיתופי פעולה משמעותיים עם חברות ענק ובהעמקת הפעילות בתחום שמחזקת את מעמדה הייחודי של ישראל בראש החץ של התעשיה העולמית. הכנס יציג גם השנה את הנושאים הבוערים בתחום, ואת האקוסיסטם הישראלי. מנהלת תחבורה חכמה ממשיכה לתמוך באקוסיסטם הישראלי באמצעות רגולציה מתאימה וטיפול בחסמים, וכן באמצעות ארגז כלים עשיר ותמיכות בכל שלבי שרשרת הערך, מרמת המחקר ועד למוצר סופי", אומרת דניאלה גרא מרגליות, סגנית ראש מנהלת תחבורה חכמה.

כל הפרטים אודות הכנס, משתתפים והרשמה