צילום: יצרן
ב"עולם הרכב" עמלנו רבות על סדרת סרטוני וידאו שיסכמו עבורכם את כל הדגמים המעניינים שהוצגו בתערוכת פריז, שהייתה השנה סוג של קאמבק לימים הזוהרים של תערוכות הרכב האירופאיות, עד כדי כך שאפילו נשיא צרפת, מקרון, הגיע לביקור. סקרנו כמה דגמי קונספט מעניינים ואפילו את ספינת הדגל של BYD ונהיגה התרשמות קצרה בג'ילי מונג'רו, אך מבין עושר הדגמים הרב שהוצג, לא הצלחנו לצלם את כולם, אך לא נקפח אותם ונספר עליהם שחור על גבי לבן ובתמונות צבעוניות.
לא רוצים לפספס שום דבר? הצטרפו לאלפי החברים שלנו בערוץ ה-WhatsApp הרשמי ותקבלו גם אתם את כל העדכונים, החדשות והמבחנים לפני כולם, וגם תוכן ייחודי! לחצו על הלינק >>> ערוץ "עולם הרכב" ב-WhatsApp ואל תשכחו גם ללחוץ על הפעמון!
GAC AION
היצרנית הסינית GAC חזרה לישראל בכוחות מחודשים עם מותג "איון" החשמלי ובתקינה אירופאית לדגם איון V, כאשר בקרוב כל הדגמים שיגיעו ארצה יגיעו בתקינה מלאה. את האיון UT כבר הספקנו להכיר, מכונית משפחתית קומפקטית וחשמלית, כשבתערוכה הוצגה האיון UT קרוס – חצאיות ובתי גלגלים שחורים, מסילות גג וחזית עם גימור שחור מבריק ותאורת יום בסגנון ארבעה פיקסלים, ולקינוח מגן גחון מדומה. מהיבואנית, אוריון מוביליטי, נמסר שהדגם לא ישווק כדגם נפרד, אלא כרמת גימור ל-UT המוכרת, בדומה לגרסאות "הפנאי" של הונדה ג'אז וקיה פיקנטו, וצפוי להגיע אלינו במחצית בראשונה של השנה הבאה.
דגם נוסף ומעניין יותר, הוא ה-GAC GS7, וכאן מדובר ברכב פנאי D-SUV גדול, עם הנעת פלאג-אין וגם היברידית שתגיע בהמשך, ולכן הוא לא עונה לשם AION שמוצמד לדגמים חשמליים בלבד. ה-GS7 נמתח על פני 4.9 מטר, רוחבו 1.95 מטר, גובהו 1.78 מטר ובסיס הגלגלים עומד על 2.88 מטר, ואם נשווה אותו למשל לקיה סורנטו, הוא ארוך ממנו ב-8.5 ס"מ, רחב ב-5 ס"מ, גבוה ב-8 ס"מ ובסיס הגלגלים ארוך ב-6.5 ס"מ, אך לעומת הסורנטו ה-GS7 מסתפק בשלב זה ב-5 מושבים בלבד אך נהנה מתא מטען ענק בנפח 720 ליטר, אך נציגי היצרנית בתערוכה מסרו שהם מכירים בדרישות השוק ועובדים על פיתוח מתאים.
יחידת ההנעה ההיברידית-נטענת מצוידת במנוע בנזין מוגדש בנפח 1.5 ליטר (156 כ"ס) ובמנוע חשמלי קדמי בהספק 231 כ"ס ומנוע חשמלי אחורי בהספק 109 כ"ס, ומכאן הבנתם כמובן שמדובר בהנעה כפולה. המנועים החשמליים ניזונים מסוללה בקיבולת 35 קוט"ש המציע טווח נסיעה של 150 ק"מ אך בתקן NEDC הישן, וניתן להניח שב-WLTP הטווח החשמלי יעמוד על כ-100-120 ק"מ. לדגם טעינה חד פאזית 6.6 קילוואט ופונקציית V2L 3.3 קילוואט. בעתיד צפויה גרסה היברידית, עם סוללה גדולה יחסית של 5 קילוואט (לעומת כ-2 קילוואט במכוניות היברידיות אחרות), כך שהיא תוכל לשייט יותר על חשמל ולדברי היצרנית להיות חסכוניות יותר.
בפנים נמצא לוח מחוונים "8.88, מסך מולטימדיה "15.6 ותצוגה עילית "27, זאת לצד רשימת אבזור עשירה במיוחד, מערך בטיחות מקיף ואיכות חומרים גבוהה. נציגי היבואנית מסרו לנו שדגם זה צפוי להגיע ארצה במהלך המחצית השנייה של 2027.
איון UT קרוס - רמת גימור נוספת ובסנגון פנאי ל-UT המוכרת
GAC GS7 - רכב פנאי גדול, בממדים של קיה סורנטו
אבל רק עם 5 מושבים. הנעות כלאים: היברידי או היברידי-נטען
ליפמוטור B03
ליפמוטור ממשיכה להתרחב בסיוע שיתוף הפעולה עם סטלנטיס ומיזם "ליפמוטור אינטרנשיונל", כשבתערוכה חשפה היצרנית הסינית את ה-B03, מכונית סופר-מיני חשמלית שמידותיה עומדות על 4.175 מטר לאורך, 1.79 מטר לרוחב, 1.55 מטר לגובה, בסיס גלגלים של 2.60 מטר ותא מטען בנפח 405 ליטר. בהשוואה למשל למשפחתית קומפקטית חשמלית כמו ה-MG4 אורבן, ה-B03 קצרה ב-22 ס"מ, צרה ב-5.2 ס"מ, גבוהה במילימטר אחד, בסיס הגלגלים קצר ב-13.9 ס"מ ותא המטען קטן ב-163 ליטר, כך שללא ספק היא מתמקמת קטגוריה אחת מטה, ובהתאם המחיר צפוי להיות נמוך גם מ-117 אלף השקלים של איון UT.
ל-B03 הספק של 194 כ"ס, 7.6 שנ' ל-100 קמ"ש וסוללת LFP בקיבולת 52 קוט"ש המאפשרת טווח נסיעה של 389 ק"מ (WLTP). טעינה מהירה 133 קילוואט אורכת 21 דקות (10%-80%) ויש גם פונקציית V2L. בפנים לוח מחוונים "8.8 ומסך מולטימדיה "14.6 ומערך בטיחות מקיף כפי שהורגלנו ממרבית המותגים הסיניים.
ליפמוטור B03, סופר מיני חשמלית
המחיר חייב להיות נמוך ממשפחתיות קומפקטיות חשמליות כמו איון UT או MG4 אורבן
פורטו למתקדמים: סמארט #2
אחרי שפגשנו בדגם הקונספט בתערוכת בייג'ינג, הפעם נחשפו לדגם הסדרתי שמחזיר את הפורטו לחיים בדור רביעי בדמותה של ה-#2 החשמלית שצפויה להגיע ארצה, ככל הנראה במהלך הרבעון השני של השנה הבאה. הסמארט הקטנטנה החדשה ממשיכה במסורת שני המושבים עם אורך מזערי של 2.75 מטר ובסיס גלגלים של 1.87 מטר בלבד, כשרדיוס הסיבוב עומד על 6.95 מטר בלבד, הרוחב עומד על 1.94 (כולל מראות) והגובה על 1.55 מטר, תא המטען בנפח 305 ליטר.
ההנעה צנועה בהתאם למידות – ההנעה אחורית כמו בעבר, למנוע חשמלי הספק של 82 כ"ס וההאצה ל-100 קמ"ש אורכת 11.6 שניות. סוללת LFP קטנה של 35.8 קוט"ש מספיקה לטווח נסיעה של 290 ק"מ. טעינה ביתית חד פאזית 7.4 קילוואט אורכת 5 שעות (בגרסת הבסיס) ו-11 קילוואט בשאר הגרסאות שמקצרת את הטעינה המלאה ל-3 שעות (10%-100%) וטעינה מהירה בהפסק 65 קילוואט אורכת 20 דקות (10%-80%).
סמארט #2, יורשת לפורטו, דו מושבית חשמלית וקטנטנה
אפשר לראות את הטאצ` של מרצדס?
דלת תא מטען ורסטילית
יונדאי באיון החדש
יונדאי חשפה בתערוכת פריז את הדור השני לרכב הפנאי B-SUV המבוסס על ה-i20, ובדיוק כמו זו האחרונה, גם הוא ממשיך בייצור בטורקיה ועקב החרם של ארדואן, גם הוא לא יגיע לישראל, אך עדיין מדובר בדגם חשוב ליצרנית.
הדור השני מקבל גם הוא את שפת העיצוב "אומנות הפלדה" או במילים אחרות, הוא נראה כמו טוסון / סנטה פה קטן, וזו בהחלט מחמאה. גם מבפנים האווירה הקשוחה ממשיכה, עם צמדי מסכי ה-"12.3 הזקופים, פתחי מיזוג אנכיים ופאנל כפתורים אנכי במרכז לתפעול בקרת האקלים.
בהשוואה לדור הקודם הוא צמח בממדים: ארוך ב-6.5 ס"מ (4.24 מטר), רחב ב-3.5 ס"מ (1.81 מטר), גבוה ב-6 ס"מ (1.56 מטר), בסיס הגלגלים ארוך ב-2 ס"מ ותא המטען גדול ב-29 ליטר (וקטן ב-14 ליטר בהיברידי, 397 ליטר).
הבאיון החדש יוצע עם 3 יחידות הנעה: 1.0 ליטר, 90 כ"ס ותיבה ידנית 6 הילוכים או כפולת מצמדים 7 הילוכים, גרסת 1.0 ליטר חזקה יותר בהספק של 115 כ"ס, גם כן עם אותן יחידות הנעה, וכן גרסה היברידית בעלת מנוע 1.6 ליטר בהספק 138 כ"ס המשודך לתיבה כפולת מצמדים עם 6 הילוכים.
חבל שארדואן מונע מאיתנו את יונדאי באיון החדש
האווירה קשוחה גם מבפנים
במקביל בישראלטויוטה החלה בשיווק ה
יאריס קרוס המחודשת, זו שעברה עדכון נוסף לפני כחצי שנה – עדכון שנגע לסבכה הקדמית בלבד, לא שינוי בתא הנוסעים או ביחידות ההנעה. היא תוצע אצלנו עם יחידת ההנעה ההיברידית בנפח 1.5 ליטר בהספק של 116 כ"ס (11.2 שנ' ל-100 קמ"ש) בשידוך לתיבה רציפה, כאשר בעולם קיימת גם גרסת 130 כ"ס.
ליאריס קרוס שתי רמות גימור, "אקו" (160 אלף שקל, התייקרות של 1,000 שקל) ו"אורבן" (161 אלף שקל, התייקרות של 1,000 שקל), כשזו האחרונה מוסיפה, מסך מולטימדיה "10.5 במקום "9, משטח טעינה אלחוטית (חדש), חיישני חנייה אחוריים וקדמיים (אחוריים בעבר ובתוספת תשלום), עיצוב ספורטיבי למושבים, חלונות אחוריים כהים, מסילות גג, תאורת אווירה בצבע לבן, חישוקי, דיפון תקרה שחור במקום אפור וחישוקי "17 במקום חישוקי "16 (בעבר חישוקי פלדה). כמו כן תוכלו לבחור בצביעה דו-גונית בתוספת מחיר של 3,000 שקל.
טויוטה יאריס קרוס המחודשת, בפעם השנייה
למעט סבכה קדמית חדשה וכמה תוספות אבזור, אין ממש הבדל מהדגם היוצא