דלק מוטורס, יבואנית מאזדה לישראל, הכריזה על מהלך אסטרטגי המעדכן את היצע רמות הגימור והתמחור של רכב הפנאי הגדול CX-90. העדכון כולל שינוי שמות רמות הגימור, הצגת רמת אבזור חדשה והוזלה משמעותית של מחירי המחירון לעומת הדגמים ששווקו עד כה ומגיע להוזלה של 76,000 שקלים לגרסת הקצה.
כל גרסאות ה-CX-90 מצוידות במנוע 6 צילינדרים בטור בנפח 3.3 ליטר טורבו, הנעזר במערכת היברידית מתונה (MHEV). הכוח מועבר לכל ארבעת הגלגלים באמצעות מערכת הנעה כפולה (AWD) כסטנדרט. רכב ה-SUV הגדול מציע אורך של 5.10 מטר ובסיס גלגלים של 3.12 מטר, המאפשרים מרווח פנים נדיב ותצורות ישיבה של 7 או 8 נוסעים.
אומנם בקרב מאזדה מדברים על ליינאפ חדש לחלוטין של מוצרים אבל מניסיון העבר הוזלה כזאת מביאה איתה גם פשרה מסוימת בשורת האבזור. עד כמה היא משמעותית? צוללים פנימה.
רמת הגימור Premium מחליפה את גרסת ה-Exclusive. מחירה החדש עומד על 305 אלף שקל (300 אלף שקל בהשקה), מחיר נמוך משמעותית ממחיר ה-Exclusive שעמד על 392 אלף שקל (פער של 87 אלף שקל). כאן המנוע כבר מפיק 345 כ"ס וגרסה זו מציעה בחירה בין 7 ל-8 מושבים, לצד גג פנורמי ומצלמות היקפיות.
מה ירד: מערכת שמע עם 8 רמקולים במקום מערכת שמע 12 רמקולים של Bose, ריפודי עור נאפה (במקומם ריפודי עור רגילים), כיוון הגה חשמלי.
מה התווסף: מערכת אזהרת פתיחת דלת.
לראשונה מצטרפת להיצע רמת הגימור Premium Black, המחליפה את גרסת ה-Signature. מחירה נקבע על 330 אלף שקל (325 אלף שקל בהשקה), הוזלה של 76 אלף שקל לעומת ה-Signature היוצאת. היא כוללת חבילת עיצוב חיצונית בשחור מבריק, ריפודי עור Nappa ומערכת שמע מבית BOSE.
מה ירד: הקונסולה המרכזית המפוארת בשורה השנייה, מושבי עור נאפה חומים, הגה דו-גווני
מה התווסף: 8 מושבים במקום 6 מושבים (סידור 2+2+2), חבילת Premium Black הכוללת סמלים, מסילות גג וחישוקים בגימור שחור מבריק.
לסיכום, אומנם יש שינויים קלים בין רמות הגימור וגם כמה מערכות בטיחות שמגיעות ברמות גבוהות יותר מבעבר, כמו בלימה בנסיעה לאחור, אבל ביחס להוזלה הדרמטית במחירים, השינויים הגיוניים ומתקבלים על הדעת. מאזדה תנסה לחזור לשוק התחרותי עם דגם אהוב שהיה רחוק מהישג ידים של רבים כשכעשיו הוא זול ופרקטי יותר.