צפו: ושוב התודות לטויוטה - סובארו Getaway נחשף

סובארו הציגה את הדגם הסדרתי החזק בתולדותיה, כשהוא למעשה אחיו התאום והחזק יותר של טויוטה היילנדר EV שנחשף לפני כחודשיים בלבד – כמה חזק? אלו הפרטים המלאים

רן סגל
Getting your Trinity Audio player ready...
צילום: יצרן
שנה גודל פונט א א א א

סובארו וטויוטה נמצאת בשיתוף פעולה הדוק שנים רבות מאוד, כשרובנו מכירים בוודאי את הצמד האייקוני BRZ וה-GT86, אך מדובר גם בדגמים וותיקים אחרים שמשווקים בעיר בשווקי יפן ואסיה, כשהאחרון שבהם הוא סובארו Uncharted, אחיו של טויוטה C-HR+ החשמלי, וכמובן הסולטרה וה-bZ4X ואחיהם ה"סטיישנים" - ה"טריילסיקר" וה-bZ4X טורינג.

בתערוכת ניו-יורק שנפתחה לציבור ב-3 באפריל ותסתיים ב-12 באפריל, חשפה היצרנית הקטנה (שטויוטה מחזיקה ב-20.4% ממניותיה) את ה-GETAWAY (בתרגום ל"בריחה מהשגרה" ופחות ל"מילוט") שהוא לא אחר מאחיו התאום של טויוטה היילנדר EV שנחשף באמצע פברואר 26'. מסמלת, יבואנית סובארו בישראל, נמסר שהגטאווי צפוי להגיע ארצה בתחילת השנה הבאה.

אחיו התאום והחזק של טויוטה היילנדר EV
אחיו התאום והחזק של טויוטה היילנדר EV
עיצוב ותא נוסעים
עיצוב מבוסס כמובן על ההיילנדר EV, כאשר החזית, חלקו האחורי והחישוקים שונים, כדי בכל זאת לבדל אותו. בחזית ישנו לוגו סובארו מואר במרכז הסבכה האטומה, תאורת היום כצמד פנסים עליונים, כאשר היא גם מציינת את מצב הטעינה כאשר הרכב מחובר לעמדה, הפנסים הראשיים ממוקמים תחתם וכוללים גם מערכת שטיפה, והפגוש מקבל כמה זוויות שמקנות לו חזות קשוחה יותר מההיילנדר. בפרופיל נפגוש חישוקי "19 או "20 ומסילות גג מוגבהות יותר מאלו שבטויוטה, ומאחור יחידות התאורה הדקיקות בעלות חתימה תאורה שונה ובמרכז כיתוב "סובארו" מואר, ואילו דלת תא המטען בעיצוב שונה במעט ובמרכזה לוחית הרישוי (לעומת בפגוש בהיילנדר EV) שנותנת תחושה של מרכב מוגבה יותר.

מבחינת ממדים, ניתן להניח שהוא זהה למדי להיילנדר החדש עם אורך של יותר מ-5 מטר, רוחב של כ-2 מטר, גובה של מעל ל-1.70 ובסיס גלגלים של מעל ל-3 מטר. תא המטען מאחורי השורה השלישית בנפח 450 ליטר (עד התקרה), ויותר מ-1,290 ליטר בקיפולה, כאשר כושר הגרירה עומד על 1,587 ק"ג.
מבפנים כבר אין ממש הבדלים לעומת ההיילנדר EV
מבפנים כבר אין ממש הבדלים לעומת ההיילנדר EV
הסובארו גטאווי הוא כאמור רכב פנאי עם 3 שורות מושבים, כשהוא יוצע בגרסת 7 מושבים או בגרסת 6 מושבים עם שני מושבים קפטן בשורה השנייה, כשמבחינה עיצובית, הפעם הוא זהה להיילנדר EV. בכל רמות הגימור ישנו מסך מולטימדיה "14, קישוריות אלחוטיות לנייד ושני משטחי טעינה אלחוטיים (15 וואט), לוח מחווים דיגיטלי "12.3, בקרת אקלים תלת אזורית כולל פתחי מיזוג בשורה השלישית, שקעי USB בכל השורות, תאורת אווירה ואופציה לגג פנורמי קבוע, מראה מרכזית דיגיטלית וחניה אוטומטית. כמו כן מושבים קדמיים מחוממים וכאופציה גם הגה מחומם ומושבים קדמיים ושורה שנייה מאווררים ומושבים אחוריים מחוממים גם בשורה השלישית. לצד רשימת אביזרי הנוחות ה-Getaway יצויד במערך הבטיחות EyeSight הכולל מגוון מערכות מקיף, ובהתאם לרמת הגימור יוצעו גם התרעת תנועה חוצה מלפנים.
שורת מושבים שלישית, עם פתחי מיזוג ושקעי USB
שורת מושבים שלישית, עם פתחי מיזוג ושקעי USB
420 ליטר (עד הגג) כשכל המושבים בשימוש
420 ליטר (עד הגג) כשכל המושבים בשימוש

יחידת הנעה וביצועים
כיאה לסובארו כל רמות הגימור בעלות הנעה כפולה מצמד מנועים חשמליים המספקים 420 כ"ס, שהם 82 כ"ס יותר מטויוטה היילנדר EV ובכך גם הופכים את ה"גטאווי" לסובארו הסדרתית החזקה בהיסטוריה של היצרנית, וזמן ההאצה ל-60 מייל/שעה (95 קמ"ש) של פחות מ-5 שניות.

על אספקת האנרגיה אחראית סוללת ליתיום-יון בקיבולת 95.8 קוט"ש (בדומה לגרסת ה-Long Range של ההיילנדר) עם טווח נסיעה, בתקן EPA המחמיר, של כ-483 ק"מ (32 ק"מ פחות מההיילנדר, שכאמור חלש יותר). טעינה מהירה בהספק 150 קילוואט אורכת 30 דקות מ-10% ל-80%.

אגב, בארה"ב, כמו דגמים נוספים, היא תוצע עם שקע טעינה בתקן NACS בדומה לרכבי טסלה, כך שהיא תוכל להתחבר גם לעמדות הסופרצ'ארג'ר. אבל אל תפתחו ציפיות, כי אם הדגם ישווק באירופה או בישראל, הוא יוצע עם שקע טעינה מהירה סטנדרטי.

420 כ“ס מצמד מנועים חשמליים, חזק יותר מהטויוטה
420 כ“ס מצמד מנועים חשמליים, חזק יותר מהטויוטה
בשנה הבאה תציג סובארו גם גרסה עם סוללה קטנה יותר בקיבולת 77 קוט"ש. בהיילנדר EV עם הנעה כפולה המצויד בסוללה זו, הטווח עומד על 434 ק"מ, אך לנוכח הספק מנועים חזק יותר בגטאווי, הטווח צפוי להיות נמוך יותר.

בסובארו לא מוותרים על מערכת ה-X-Mode שכוללת כאן מצבי שלג/עפר, שלג עמוק/בוץ וכן בקרת ירידה במדרון, זאת לצד מרווח גחון של קצת יותר מ-21 ס"מ.