"לא יוצאת עם לוזרים": מעלים תמונות של רכבי יוקרה לאתרי הכרויות

בלי תמונה בחופים בתאילנד או על רקע שקיעה נוגה בהרים. הגברים מנסים למצוא שידוך עם תמונות של מכוניות מפוארות

ניר בן טובים
מי מסתכל עליך בלי מרצדס? (צילום: Getty)
מי מסתכל עליך בלי מרצדס? (צילום: Getty)
שנה גודל פונט א א א א

מדי פעם אנחנו מקבלים נתונים שנראים תלושים לחלוטין מענף הרכב, אבל מצביעים על תופעה חברתית שכן שווה להתייחס אליה בתוך הקהילה המוטורית רווית היצרים הגבריים. מסתבר שיותר ויותר רווקים, פרודים או גרושים בוחרים להעלות לאתרי הכרויות תמונה שלהם נוהגים ברכב יוקרתי או מצולמים לצידו בצורה מחמיאה כדי לשפר את הסיכויים להשיג בנות זוג. עד כמה נפוצה השיטה? על מנת לבחון את היקף התופעה, בוצע לאחרונה סקר בנושא באמצעות חברת 'דיימונד פקטורי' שעוסקת במכירת טבעות אירוסין בקרב 356 כרטיסים אקראיים של גברים ישראלים במספר אתרי הכרויות. מעיבוד תוצאותיו, עולה כי 15.6% מהכרטיסים שנדגמו כוללים צילום עם רכב מפואר.

כאשר בוחנים את הנושא בהתאם לחלוקה על פי גיל, מתברר כי לא קיים שוני משמעותי בערכים שהתקבלו. היות ומדובר על סקר ראשון שנערך בנושא, חסרים נתונים השוואתיים. אולם לפני מספר שנים, נערך סקר בנושא דומה שבחן את מידת ההשפעה שיש לסוג הרכב של הגבר על תגובותיה של בת הזוג הפוטנציאלית. מפילוח מדדי הסקר מתברר כי 30.8% מקרב הנסקרות העידו על מתאם הדוק בין סוג הרכב עימו הגיע הבחור לבין איתנותו הפיננסית, אולם אחוז גבוה יותר,34% השיבו כי אין כלל מתאם בין השניים וייתכן כי הרכב מעוקל או נלקח בליסינג, כך שסוג הרכב לא מהווה אינדיקציה חד משמעית לסטטוס הכלכלי שלו. עוד עולה מהסקר כ 35.2% סבורות כי קיים מתאם חלקי בין השניים.

לא רוצה לגור ברמלה
"אני נסיכה. וככה אני רוצה שיתייחסו אלי. עכשיו תבין, זה לא שסוג הרכב אומר אם הוא יהיה בעל טוב או רע אבל אני כן יודעת להבין מזה האם הוא מצליח בעסקים ויש לו כסף שיוכל לפנק אותי ואת הילדים או שנחיה בדירה של 2.5 חדרים ברמלה. לא מתאים לי בכלל חיים כאלו. אז כן, לא אכפת לי אם הוא נוסע על יגואר, מרצדס או רכב יפה אחר, העיקר שזה רכב יקר. אני לא יוצאת עם לוזרים".

האם המילים הנוקבות שאומרת לנו אושרת, רווקה בת 29 מהרצליה, משקפות את האופן בו נשים ישראליות תופסות את כלי הרכב של המין השני כנימוק בעל משקל גדול למידת התאמתו כבן זוג?

הזיקה הברורה בין המצב הכלכלי/ סוג הרכב וסיכוייו של הגבר למצוא דייט, אמורים היו ליצור אי נוחות בקרב מומחים בתחום הסוציולוגיה ובריאות הנפש, שכן הם מעידים על התפוררות והתפרקות של החברה הישראלית מערכיה, אולם הפסיכיאטר ד"ר אילן רבינוביץ, אחד מהפסיכיאטרים המוכרים בישראל, מסביר כי לא רק שמדובר על בחירה נכונה של הגבר להעלות תמונה עם הרכב, אלא גם על כורח המציאות וצו השעה.

"אני מסביר ליושבים מולי שלא רק התמונה בפוטושופ היא החשובה, אלא גם ציון פרטים כמו ״בעל/ת דירה בתל אביב״, ״מתכנת/ת בכיר/ה בחברה גדולה, מסודר/ת כלכלית״. כשהיושב/ת מולי מתקומם: מה היא תרצה אותי בשביל הכסף? אני עונה - מצבך הכלכלי זה חלק מעיסקת החבילה שלך ולא רק שלא צריך להתבייש בו, אסור להצניע אותו. בלי לחם ופרנסה האהבה בורחת מהחלון ומתפוגגת".

עוד אומר לנו ד"ר רבינוביץ' כי "לא השתננו הרבה מדור המערות. אני פמיניסט מוצהר. נשוי שלושים ואחת שנים לאישה בעלת קריירה ומחתן בת בעלת קריירה. ועדין, לנשים גבריות אמיתית זה לא מילות כיבושים נפתוליות, זה לא רק ג׳סטות רומנטיות של פתקי שירה ופרחים. גבר אמיתי זה מישהו אחראי, חרוץ, עם יעדים, שרץ מרתון ולא ספרינט, תוך דאגה לעתיד כלכלי לרעייתו ולילדיו".

אל תסתכלו בקנקן
בסוגיית הסטטוס, מסביר ד"ר רבינוביץ', כי רכב יכול להיות סממן להצלחה ומצבו הכלכלי של הנוסע בו, אבל צריך גם לנקוט במשנה זהירות. "כמטפל נתקלתי לא פעם ולא פעמיים בגבר שמתהדר ברכב יוקרה שמעל אפשרויותיו הכלכליות, וכדי לשלם את הליסינג החודשי הוא גר אצל הוריו ונותר ללא פרוטה .זה לא מעיד על אחריות ורצינות אלא על פזיזות, פזרנות וחסכים שהרכב צריך לחפות עליהם".

לסיכום, הוא מציין: "נשים רבות אומרות לי אני לא גרידית לכסף. אבל גבר בגיל מסוים שלא הגיע למעמד כלכלי של  רווחה, ובעיקר אין לו עתיד באופק הוא לוזר לדידי ואין לי ענין בלוזרים .כמטפל, זה לא מוזיל אותן בעיני. כל האומר, אחרת עושה שקר בנפשו".