מכבי חיפה עלתה הערב (שבת) זמנית למקום הראשון בטבלת ליגת העל אחרי 1:2 דחוק על מכבי פתח תקוה ובסיום המשחק התייחס מאמן הקבוצה, ברק בכר, לניצחון החשוב ולמצב בטבלת הליגה.
"שלושה משחקים רצופים חזרנו מפיגור וזה מראה על אופי, יותר ביטחון. לא היה משחק גדול ונצלחנו בדקות האחרונות, אבל חזרנו במגרש קשה נגד קבוצה שצופפה מצוין. נייחים זה חלק מהמשחק ואני שמח שהשגנו ניצחון גם ביכולת פחות טובה".
"נייחים זה נשק חשוב מאוד. קבוצות מצופפות ואנחנו מייצרים הרבה נייחים. גם שבוע שעבר הגול הראשון היה בתרגיל מנייח, גם היום שני שערים. יש לנו מרימים טובים ובניגוד לשנה שעברה יותר עוצמה מבחינת גובה ואיכות בראש. הרבה משחקים מוכרעים בנייחים".
על צירופו של אלי דסה אמר המאמן: "כשקפטן נבחרת ישראל פנוי לא חושבים פעמיים. מקצועית יש לו הרבה מה לתרום, הוא נראה מצוין באימונים ונכנס היום טוב. יכול לשחק בהרבה תפקידים. הוא יוסיף לנו המון למעשה".
"היה הרבה רעש ולחץ, חלק מהביקורת הייתה בצדק אבל גם ידענו שאנחו צריכים את הזמן הזה. מה שמעודד אותי זה שיש עוד הרבה מה לשפר ועוד הרבה עבודה. יהיו משחקים כאלה ופחות טובים, ניצחנו הרבה משחקים השנה בצורה דחוקה, אז זה מראה על אופי".
"דווקא היום הרגשתי שהתחלנו משחק טוב, היינו אינטנסיביים ובהתקפה אחת של מכבי פ"ת ספגנו. זה קורה לנו במשחקים האחרונים וצריך לחשוב איך לשפר. זה מעודד כשאנחנו מצליחים לא להיבהל. היו תקופות שידענו בתוך תוכנו שאין לנו את האיכות להתגבר על הבעיות, היום זה שונה".
על הקהל והפציעה שלו בחגיגות: "שבוע שעבר שיחקנו מול 800 אוהדים וזה היה מבאס. היום הם דחפו אותנו. פתאום אחרי השיוויון האיצטדיון רעד. זה נתן לנו ביטחון שאיתו יחד הגענו כמה שיותר רחוק. משחק הבא סמי עופר ירעד. פציעה בחגיגות? באחת הקפיצות נתפס לי הצוואר, אבל יעבור. נתנו לי טיפול מקומי וזה יעבור".
נועם שטייפמן התייחס גם הוא לשער הניצחון: "זה הגשמת חלום שחלמתי כילד וכיף לעשות את זה ולהבקיע את השער ניצחון הזה. זה גול שתוכנן מראש, אנחנו עובדים על זה, לא סתם באים ונוגחים. התאמנו וזה השתלם לנו".
על הקהל: "זה הרגשה מטורפת, בתור אחד שהיה ביציע פתאום הדחיפה של הקהל זה עוד שחקן מבחינתנו. הזרים שהצטרפו? תמיד האמנתי שאהיה שחקן הרכב וגם גרמו לי להאמין, עכשיו אני מוכיח את זה. הביקורות? זה שלא נתנו לנו סיכוי דירבן אותנו, עכשיו הראנו מה אנחנו שווים".
זיו אריה מנגד התייחס להפסד: "שני מצבים נייחים, זה כל הסיפור. כשמעיזים משחקים גבוה וחוטפים 5-6, שואלים למה להעיז, כשלא מעיזים שואלים למה לא העזנו. בסוף הפסדנו על מצבים נייחים נגד מכבי חיפה".
"ברבע השעה האחרונה חיפה לא יצאו מה-16 שלהם והגענו לחמישה מצבים. חזן? היה רעיון למשחק הזה, ספגנו הרבה גולים קלים לאחרונה. אולי משחק הבא עוד פעם, אולי לא. נחשוב על זה".
"משחק הבא? לא יודע באיזה גישה אבוא. באנו הגנתיים וסגרנו גבוה, פשוט היינו עם הרבה שחקנים מאחורי הכדור כמו שצריך נגד מכבי חיפה. הבעיה שלנו היא מאחורה וצריך לטפל בה. מה יהיה שבוע הבא? לא יודע, כל המשחקים קשים. ננסה לחזור מהמשחק הבא עם תוצאה טובה".
ליאור קאסה סיכם: "תחושה של פספוס. יכולנו לגמור את המשחק עם ההחמצה. אנחנו אחרי רצף הפסדים ולמשחק הזה באנו מוכנים, היה חשוב לנו לקחת נקודות, אבל הפנים למשחק הבא, אין מה לעשות".
"מה חסר? כרגע אין לי מה להגיד. אנחנו באים מוכנים לכל משחק ועובדים קשה באימונים. אין מה לעשות. להיפגש עם חיפה? מרגש מאוד להיפג שאיתם אחרי תקוהפ שלא שיחקתי נגדם. כיף לראות את האוהדים הירוקים".
"זיו מכין אותנו לכל משחק ובמיוחד למשחק הזה. עבדנו כל השבוע על הנייחים ובאנו מוכנים, לפעמים זה חוסר ריכוז או חוסר מזל. אין מה לעשות, זה הכדורגל".