ברק בכר. המאמן הירוק רוצה להמשיך במומנטום (מאור אלקסלסי)
דריכות במכבי חיפה לקראת המפגש המסקרן מחר (שבת) מול מכבי פ"ת. הירוקים מהכרמל יזכו לדחיפה מורלית מהיציעים, כאשר כעשרת אלפים אוהדים ירוקים צפויים למלא את היציעים ולספק אווירה ביתית, במטרה ברורה להמשיך את המומנטום החיובי ולצבור שלוש נקודות יקרות להמשך המאבקים בליגה.
בגזרה המקצועית, המאמן ברק בכר צפוי לתת קרדיט מלא לאותם אחד עשר שחקנים שפתחו בניצחון האחרון נגד הפועל ירושלים. בכר שבע רצון מהמשמעת הטקטית, מהקצב הגבוה ומהאנרגיות שהפגינה הקבוצה, ומעדיף לשמור על יציבות בהרכב הפותח.
יחד עם זאת, במהלך אסיפות הווידאו וההכנות הטקטיות שנערכו השבוע במתחם האימונים בכפר גלים, שם בכר דגש מיוחד על האופן שבו שחקניו יידרשו להתנהל מול היריבה מפ"ת. המאמן דרש לחץ גבוה ואינטנסיבי על חוליית ההגנה של האורחת, זאת לאחר שזיהה קושי משמעותי אצלם בבילד-אפ וביציאה עם הכדור קדימה לאורך משחקם האחרון מול הפועל חיפה. בכר הבהיר לחניכיו כי חטיפות כדור כבר בשליש הקדמי יהיו המפתח המרכזי לכיבוש שערים מהירים ולהשגת הניצחון.
במקביל, התרגשות רבה נרשמת סביב שילובו הצפוי של אלי דסה, שצפוי לרשום דקות ראשונות על כר הדשא במדים הירוקים. המגן המנוסה, שמציג יכולת גבוהה וכושר באימונים, צפוי להשתלב במהלך המחצית השנייה ולהוסיף ניסיון, מנהיגות ואיכות לחלק האחורי של חיפה.
בשורות מעודדות מגיעות גם מכיוונו של החלק ההתקפי. במועדון הירוק שוררת אופטימיות רבה בנוגע למצבו של החלוץ גיא מלמד. לאחר שעבר סדרת בדיקות על ידי הצוות הרפואי של המועדון, הערכה הראשונית היא כי לא מדובר בפגיעה חמורה כפי שחששו תחילה. בחיפה מקווים כי מלמד יחזור במהרה לפעילות מלאה ויעמוד לרשות הצוות המקצועי בקרוב.
בנושא אחר, הבוקר (שישי) ביקר נשיא מכבי חיפה יעקב שחר באקדמיה ובמחלקת הנוער של המועדון. שחר שוחח עם הצוותים המקצועיים, המאמנים והשחקנים הצעירים, שוחח עמם על הדרך שהם עוברים ועל המשמעות בלקחת חלק במועדון.
שחר אמר בשיחה עם שחקני האקדמיה: "לצד השאיפה והשמחה להצמיח מכאן שחקני כדורגל, חשוב לנו לא פחות שכל אחד שיצא מכאן יהיה קודם כול בן אדם".
הרכב משוער: עומרי גלזר; יילה בטאיי, נייג'ל לונווייק, נועם שטייפמן, קני סייף; עלי מוחמד, איתן אזולאי, ברוניניו; פדרו ברז'או, קנגי חורה ואנדריאה נובאקוביץ'