בגיל צעיר נייתן אודווה היה שייך לעולם אחר לגמרי. הוא גדל באקדמיה של טוטנהאם, ייצג את הנבחרות הצעירות של אנגליה ונחשב לשחקן התקפי בעל יכולת אישית יוצאת דופן. בהמשך הגיע לריינג'רס, נדד בין מספר מדינות ואף עבר בישראל, כששיחק במדי הפועל חדרה. אלא שבגיל 30 הקריירה שלו קיבלה תפנית לא שגרתית. אודווה כבר לא מנסה לפלס את דרכו בחזרה לטופ של הכדורגל. במקום זאת, הוא הפך לחלק מאחד הפרויקטים המסקרנים שצמחו בשולי הענף המסורתי בשנים האחרונות - Baller League UK.
ומי שחושב שמדובר בעוד ליגה חובבנית של שחקני עבר, כדאי שיסתכל על רשימת השמות שמקיפה אותה. אלן שירר, איאן רייט, לואיס פיגו, ג'ון טרי, ינס להמן, רוברט פירס, דניאל סטארידג', מיקה ריצ'ארדס ו-KSI הם רק חלק מהדמויות שהיו מעורבות בפרויקט כמנהלי קבוצות, בעלי תפקידים או הפנים המזוהות איתו.
הליגה נולדה בעקבות ההצלחה של המיזם הגרמני המזוהה עם כוכבי העבר לוקאס פודולסקי ומאטס הומלס. המטרה הייתה לקחת את הכדורגל המוכר ולהפוך אותו למוצר קצר, מהיר ומותאם הרבה יותר לדור שצורך ספורט דרך סטרימינג ורשתות חברתיות. המשחקים נערכים בפורמט של שש על שש, אבל מעטפת האירוע היא חלק לא פחות חשוב מהנעשה על המגרש.
במילים אחרות, אודווה לא סתם מצא עוד מקום לשחק בו כדורגל אחרי שהקריירה המקצוענית שלו דעכה. הוא נכנס אל פרויקט שמנסה ליצור גרסה חדשה של תרבות הכדורגל - כזו שבה כוכבי פרמיירליג לשעבר, משפיעני רשת ושחקנים בעלי עבר מקצועני נמצאים באותו המקום.
וזה אולי המקום המתאים במיוחד עבור שחקן מסוגו. אודווה מעולם לא היה שחקן שנבנה רק על מספרים. כבר בתקופה שלו בריינג'רס הוא משך תשומת לב בעיקר בזכות הדריבל, התרגילים והביטחון ללכת שוב ושוב לאחד על אחד.
ב-Baller League בדיוק התכונות האלה מקבלות במה. המגרש קטן יותר, יש יותר מצבי אחד על אחד ופחות מקום להסתתר. משחק של 30 דקות יכול להפוך במהירות לרצף של התקפות, והחוקים כוללים גם שינויים מיוחדים בשלבים מסוימים של המשחק כדי להגדיל את הדרמה. זו תחרות שנבנתה במפורש גם סביב היכולת לבדר.
אודווה משחק כיום ב-יאנייטד, הקבוצה המזוהה עם כוכב הרשת הבריטי "הג'ינג'י הכועס". בעונה השלישית של המפעל הוא רשם עשר הופעות, שבהן כבש שער אחד ובישל שניים ב-130 דקות משחק. והרמה בליגה אינה מסתכמת רק בשחקני עבר שמגיעים להעביר את הזמן. ג'יי עמנואל-תומאס (כן, ההוא מפרשת הבברחת הקנאביס) - בוגר ארסנל ששיחק שנים בכדורגל המקצועני באנגליה ובסקוטלנד, היה בין הכוכבים הגדולים של המפעל, עם 21 שערים ותשעה בישולים.
גם מבחינת החשיפה, מדובר בפרויקט שאפתני בהרבה ממה שהמונח "שש על שש" עשוי לרמוז. כבר בעונת הבכורה בבריטניה המשחקים שודרו ב-Sky Sports, והפרויקט הוצג מלכתחילה כחיבור בין כדורגל תחרותי, בידור ותוכן דיגיטלי. לכן, הסיפור של אודווה מעניין דווקא בגלל המרחק בין שתי הנקודות בקריירה שלו.
פעם הוא היה ילד באקדמיה של טוטנהאם שחלם על הפרמיירליג. אחר כך הגיעו ההשאלות, ריינג'רס, הנדודים באירופה ובאסיה וגם הפרק הקצר בישראל. היום הוא עדיין עולה על הדשא, אבל בעולם אחר לחלוטין. עולם שבו אלן שירר ואיאן רייט מנהלים קבוצה אחת, KSI מנהל אחרת וכוכבי כדורגל לשעבר נפגשים עם כמה מהשמות הגדולים של תרבות הרשת הבריטית.
אודווה אולי לא הגשים את התחזיות שליוו אותו כנער בטוטנהאם, אבל בגיל 30 הוא מצא לעצמו במה שמתאימה לו - ובפרויקט שבו הגבול בין כדורגל לבידור הולך ומיטשטש, אולי זה בדיוק המקום בשבילו.