בובקאר טאמבדו. אם אתם לא אוהדים שרופים של הפועל תל אביב, או עכברי כדורגל ישראלי של ממש, אתם ככל הנראה לא מכירים את השם של החלוץ הגמבי.
מדובר על שחקן שהגיע לאדומים תמורת 150 אלף יורו בינואר 2024 (עונת הירידה של המועדון) ועזב אחרי 6 הופעות בארבעה חודשים בלבד. הוא שוחרר מהקבוצה בעקבות אירוע שמטעמי צנעת הפרט לא ניתן היה לפרסם את פרטיו.
מאז עזב את ישראל, טאמבדו פורח. אחרי 20 מחזורים הוא מלך השערים של הליגה האסטונית עם 14 (הליגה פועלת במתכונת קלנדרית) ויש לו גם שער ושלושה בישולים בשלושה משחקים במוקדמות הקונפרנס ליג במדי פלורה טאלין. אגב, את 14 השערים שלו הוא כבש ב-18 הופעות בלבד, כשיש לו בנוסף גם שלושה בישולים. לא רע.
הפריצה העונה הגיעה בעיתוי די פתאומי, שכן את העונה הקודמת הוא סיים עם מספרים סבירים של שמונה שערים ושלושה בישולים (בלבד) בליגה בה הוא קורע כעת רשתות.
בזו שלפניה כבש שלושה שערים בלבד במדי דינמו באטומי, אליה עבר מהפועל תל אביב - שניים מהם היו בסופרקאפ הגאורגי, שם הוא העניק לקבוצתו ניצחון ואת התואר, ואחד נוסף בגביע - כך שבאותה עונה בליגה לא היו לו שערים כלל (15 הופעות).
בראיון באסטוניה הוא התייחס לתקופה בהפועל: "כבר נמאס לי מהכל, כי כל המועדונים שהתעניינו בי נדחו. ואז הגיע המועדון הישראלי הזה שהיה מוכן לשלם ולתת לי שכר טוב. ניצלתי את ההזדמנות. בפעם הראשונה בחיי רציתי לצאת מהבועה הזו (שיחק אז בפאיידה האסטונית גם כן). זו הייתה תקופה מורכבת. מייקל ולקאניס היה זה שרצה אותו והביא אותי לשם, אבל הקבוצה הפסידה עוד לפני שהגעתי והוא פוטר".
"אחרי זה הגיע מאמן חדש שלא דיבר אפילו אנגלית, רק את שפת האם שלו. זו הייתה עבורי תקופה קשה מאוד. לא הייתה לי שם משפחה, חברים או משהו כזה. הייתי לחלוטין לבד. זה היה רגע קשה ולא יכולתי להתמודד עם זה. בסוף היינו חייבים למצוא פתרון. אמרתי שאני לא יכול להמשיך ככה: 'אולי תשלמו לי חצי מהכסף ואני פשוט אלך".
"זו הייתה אחת הפעמים הראשונות שהרגשתי שאני לא במקום הנכון. יכולים להיות לך את כל הדברים שאתה רוצה, אבל זה לא מספיק. אתה צריך אנשים מסביבך - אנשים שתומכים בך ואתה יכול לדבר איתם כשהדברים הולכים רע. לי לא היה אף אחד. היה רק טלפון ובית בצד השני של המסך. זה עייף אותי מאוד", סיכם.
אך השערוריות לא התחילו כאן בארץ הקודש. מלבד האירוע בישראל, באסטוניה מפורסם כי טאמבדו נכנס גם למדור הפלילים במדינה. במאי 2023 הוא גנב לכאורה פריטים בשווי 105 יורו מחנות, כשעזב אותה מבלי לשלם ופשוט חלף על פני אזור הקופות. במדינה קבעו כי הוא ביצע את המעשה בכוונה תחילה, והוטל עליו קנס כספי בגובה 120 יורו.
העבירה הקשתה על חידוש הוויזה שלו באסטוניה ומנעה ממנו להתקדם בכדורגל המקומי, וכן לשחק במספר משחקים עם פאיידיה. למרות זאת, הפועל בחרה להמר עליו וכך גם טאלין, רק שבניגוד לאדומים, לקבוצה מבירת אסטוניה - ההימור גם השתלם.
ושימו לב לזה. טאמבדו מסיים את החוזה שלו בטאלין בדצמבר הקרוב, עם סיום הליגה המקומית ויהפוך שחקן חופשי. בגיל 24 בלבד, הוא יכול לעשות מעבר לקבוצה גדולה בהרבה, כשבפרופיל שלו גם לא מן הנמנע שקבוצות מישראל ישימו עליו את היד.