"ניקוי אורוות" הוא מונח שבא לתאר ארגון מחדש וסדר של הרבה מאוד אי סדר. אם מכבי חיפה לא תנקה את האורווה, בסוף גם הסוסים הטובים יברחו לה, כי יותר ממחצית מהסגל לא מתאים להשגת המטרות.
ערימות של בעיות שהגיעו לסוסים עד הברכיים, ולך תרוץ ככה לאליפות. המנהל המקצועי ליאור רפאלוב והמאמן ברק בכר כבר יודעים מי הסוסים שאיתם אפשר לצאת למרוץ בעונה הבאה וזה הזמן לסמן אותם, לשים בצד ולהתחיל לנקות את השאר. מערך סקאוטינג שהביא שמות במיליונים כי היה בטוח שזיהה סוסי מרוץ שיביאו תארים, גילה בסוף שהגיעו למכבי חיפה סוסי פוני במקרה הטוב. הם נחמדים, אולי מצטלמים טוב להודעת ה"וולקאם", אבל לרוץ הם לא יודעים.
אפשר לסמן כבר עכשיו את גיורגי ירמקוב, שריף כיוף (שוער שני, המלצה: שייצא לשחק כדורגל), יילה בטאי, נועם שטייפמן, אלעד אמיר, ליסאב עיסאת, שון גולדברג, ינון פיינגזיכט, עלי מוחמד, נבות רטנר, איתן אזולאי, קני סייף, אדם גרימברג ואולי עוד כמה שחקני נוער או מושאלים שיחזרו, ואת כל השאר לשלוח הביתה. להביא 6-7 זרים חדשים, לדאוג שירין לוי יישאר ולא יימכר ועל זה לנסות לחבר עוד ישראלי איכותי, למרות שההיצע אינו גדול.
רק לפני שבוע, הכותרת כאן לאחר הניצחון על בית"ר ירושלים, הייתה שאסור להתלהב וזו שמחה רגעית. משחק שהוא הוא הבלחה בתוך עונה מסויטת ואז הגיעה התבוסה אמש בבלומפילד למכבי ת"א - 3:0. בתחילת העונה סיפרו לנו שגוני נאור יהוא ותר מעלי מוחמד, עכשיו מספרים לאוהדים שפיטר אגבה יותר טוב ממנו, אבל אין עין מקצועית שיכולה להבין כיצד הגיעו למסקנה הזאת. את הבנייה לעונה הבאה צריך לעשות סביב עלי מוחמד ולא בלעדיו, מי שלא מבין את זה, צריך להחליף מקצוע. עם המצב הנוכחי בסגל, יש הרבה מה לבנות ואין זמן. לא צריך לחכות ליולי, אלא לפעול כבר עכשיו.
מוחמד, סביבו צריך לבנות (מאור אלקסלסי)
מכבי חיפה צריכה למהר, לפני שייגמר. להניח המחאה של 200 אלף שקלים לבני סכנין ולהחזיר הביתה את אלון אזוגי, מתוך הבנה שזוהר זסנו לא מתאים גם כמחליף. לרוץ לאיזי שרצקי לפני שמישהו יחטוף את אדריאן אוגריסה ולהמשיך לסרוק את מה שקרוב לעין. במקביל, יש רשימת ליגיונרים ישראלים והיא לא ארוכה. צריך לעבור עליה ולנסות לצרף את מי שמתאים וירצה להגיע. צריך לעשות זאת בצורה חדה, לא לשלוח מיילים או לדבר עם הדודים והסבא שנמצאים בישראל. יש מנהל מקצועי, ליאור רפאלוב, שצריך להרים טלפון באופן אישי ואם צריך גם לשכנע, לטוס, לעשות כל מה שצריך כדי שהדברים יקרו.
רפאלוב ראה מה קרה העונה כאשר הוא בחר את הסוסים הלא נכונים, כולל מאמן שאין לו קשר למקצוע. הוא הביא גם מספר שחקנים שכל קשר בינם לבין מכבי חיפה הוא מקרי בהחלט. איכשהו, יענקל'ה שחר נתן לו הזדמנות לנקות ולעשות סדר. הוא חייב לעשות זאת, אחרת גם הוא ייצא מהאורווה.