נבחרת "גדולי הדור" ממשיכה לקרום עור וגידים: ההגנה והקישור כבר מאחורינו, ועכשיו - מגיע זמן הכסף. עוברים לחלק הקדמי - למקום שממנו מגיעים השערים. והפעם, אנחנו הולכים אל השחקנים "הקיצוניים" - עמדות הכנפיים. אלה שבאים לתמוך מהצדדים, ולפעמים גם לזהור בעצמם. הרבה כישרון יש ברשימה הזאת, ובחירה לא קלה בכלל.
נזכיר את המדד - הראשון הוא הופעות בנבחרת ישראל, השני הוא תארים (עד כמה הם עזרו לקבוצות שלהם להצליח) והשלישי הוא השפעה - על ומחוץ למגרש. הפעם יש רשימה ארוכה ועמוקה, ממנה אתם תצטרכו לבחור שני שחקנים. המועמדים לפניכם.
חיים רביבו - אמנם תוצר של שנות התשעים, אבל אחד שהמשיך יפה מאוד גם לשנות האלפיים. מהתקופה בסלטה ויגו, דרך האליפות המדהימה בפנרבחצ'ה והמעבר העוד יותר מדהים לגלאטסראיי. בסך הכל ארבע שנים שיחק מאז 2000, ובכל זאת - ראוי לציון. השלל: 67 הופעות ו-15 שערים בנבחרת ישראל, אליפות אחת בטורקיה (2001).
מנור סולומון - כוכב ההווה. השחקן מספר אחת של הכדורגל הישראלי נכון להיום, ובעיקר סיפור שנכתב ברגעים אלה ממש. הילד מכפר סבא שהחל במכבי פ"ת, המשיך בשחטאר דונייצק, בדרך לפולהאם, טוטנהאם ואחרי עונת שיא מרשימה במיוחד בלידס יונייטד. שחקן שתענוג לראות. השלל: 44 הופעות ו-7 שערים בנבחרת ישראל, שלוש אליפויות וגביע באוקראינה, עלייה אחת לפרמייר ליג.
יוסי בניון - אגדת כדורגל, ללא צל של ספק. הילד מדימונה אמנם החל לשחק בסוף שנות התשעים, אבל הוא שחקן של האלפיים לחלוטין - קפטן נבחרת ישראל, 12 שנים באירופה כולל הופעות בשלוש קבוצות גדולות באנגליה (ליברפול, צ'לסי וארסנל), תארים בארץ וגם בחו"ל. שחקן שכל מי שראה, לנצח יישבע בשמו. השלל: 102 הופעות ו-24 שערים בנבחרת ישראל, שתי אליפויות וגביע בישראל, זכייה אחת בליגה האירופית.
ליאור רפאלוב - היום מנהל מקצועי, אבל אחד שעשה גם קריירה גדולה כשחקן. עוד שחקן ששרד שנים ארוכות באירופה (גם כאן, 12 שנה) - בבלגיה, כשכיכב בקלאב ברוז', אנטוורפן ואנדרלכט. שחקן שזכה בנעל הזהב הבלגית, ועשה חיל גם במכבי חיפה - בהתחלה ובסוף. השלל: 39 הופעות ו-6 שערים בנבחרת ישראל, חמש אליפויות (שלוש בישראל ושתיים בבלגיה), גביע בלגי אחד.
גילי ורמוט - דמות שנויה במחלוקת, ובכל זאת - אחד שחווה לא מעט רגעי קסם. הילד שגדל בהפועל חיפה, עלה גדולה בהפועל תל אביב, אבל גם הספיק לשחק במכבי תל אביב ובמכבי חיפה; ומעל הכל, אחראי לעונה אחת בלתי נשכחת - עונת הדאבל עם הפועל תל אביב, שבה היה מלך המגרש. השלל: 28 הופעות ושני שערים בנבחרת ישראל, שתי אליפויות ושבעה גביעי מדינה.
עומר אצילי - אף רשימה לא שלמה בלעדיו. השחקן מספר אחת של הכדורגל הישראלי בשנים האחרונות, ואחד ששלט בליגה ללא עוררין - בתחילת העשור השלישי של המילניום. הצליח במכבי תל אביב ובמכבי חיפה. היום משחק בבית"ר ירושלים, ורוצה להחזיר גם אותה לגדולה. השלל: חמש הופעות בנבחרת ישראל, חמש אליפויות.
טל בן חיים (החלוץ) - הכישרון מכפר סבא, גדל במכבי פ"ת ועוד אחד שעבר מאדום לצהוב. בן חיים היה דמות לא קלה לעיכול אף פעם, אבל שחקן סופר מהיר שחווה רגעים מאוד יפים - בעיקר בצהוב של מכבי ת"א, שם היה חלק מהקבוצה שדהרה בליגה ואפילו שיחקה בליגת האלופות. השלל: 29 הופעות ושישה שערים בנבחרת ישראל, שתי אליפויות ושני גביעי מדינה.
עמרי אפק - כמה שחקנים הצליחו לזכות באליפות עם שלוש קבוצות שונות? אפק חתום על ההישג הזה. הילד שצמח במכבי יפו, חלק מ"תינוקות קשטן" של הפועל - אבל גם חווה הצלחה בבית"ר ירושלים ובמכבי חיפה. שיחק גם שנתיים בספרד, ואף עזר להשאיר את ראסינג סנטאנדר בליגה הבכירה. השלל: 27 הופעות וחמישה שערים בנבחרת ישראל, שלוש אליפויות וגביע מדינה אחד.