מי ישאר ומי יעזוב? עתיד הבלמים של מכבי חיפה

בצל העונה הלא מוצלחת, המשך דרכם של עבדולאי סק ואולכסנדר סירוטה נמצא בספק, בעוד פדראו צפוי להמשיך. הפרטים המלאים על מה שקורה מאחורי הקלעים בירוק

יגאל גולדשטיין
יגאל גולדשטיין
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

לצד הניסיון לסיים את העונה במקום גבוה ככל האפשר, הראש של מכבי חיפה מכוון גם לפגרה - והיא צפויה לערוך שינויים רבים בסגל. חלק מרכזי מהשינויים נוגע למערך ההגנתי של הקבוצה. בעוד שון גולדברג ופדראו, שנרכש הקיץ בכמיליון יורו יישארו בוודאות בסגל הקבוצה גם לעונה הבאה. שני הבלמים האחרים, בשלב זה, מתנדנדים.

אחד מהעוגנים ההגנתיים של הקבוצה בשנים האחרונות, עבדולאיי סק, מוערך מאוד ע"י הצוות המקצועי - אבל עובר עונה פחות טובה. לסנגלי יש חוזה לעונה נוספת, אך ההחלטה בעניינו תתקרב רק בסיום העונה. אם בעבר פסלו מראש כל אפשרות שהוא יעזוב - כעת זה כבר לא המצב.

בנוגע לאולכסנדר סירוטה, קיימת הבנה כי מדובר בבלם בעל אזרחות ישראלית, מה שמוסיף לקבוצה וגם מסייע בגזרת הזרים - אבל הישארותו תלויה בקבוצה שהשאילה אותו לחיפה, דינמו קייב, ובדמי ההעברה שתדרוש על רכישתו. אם האוקראינים ידרשו סכום נמוך ממיליון יורו, הסיכויים שיישאר במכבי חיפה בעונה הבאה גבוהים.

סק הצטרף לשורות מכבי חיפה לפני שלוש שנים, ובעונת 2022/23 הוא היה שותף לקבוצה שעלתה לשלב הבתים של ליגת האלופות, וזכתה באליפות. הסנגלי היה העוגן ההגנתי של הירוקים בשנים האחרונות, והוא רשם עד כה 108 הופעות ו-11 שערים במדים הירוקים. סירוטה הצטרף העונה, ויש לו 17 הופעות ושני שערים.



ליגת העל

פל עליון
TemplateLUT = 1.
קבוצה מש’ הפרש יחס נק’
1 27 36 18-54 61
2 27 32 27-59 60
הערות
הופחתה נקודה ממאזנה של הפועל ב``ש עקב אירועי טרנר
המשחק בין הפועל ב``ש לסכנין הסתיים ב0:0 ללא נקודות
נקבע ע``י בית הדין כי תוצאת המשחק בין מכבי חיפה למכבי ת``א היא 0:3 טכני למכבי ת``א
עקב הסדר טיעון למכב חיפה הופחתה נקודה בפועל
טוען