מפגש בין מכבי חיפה לבית"ר ירושלים תמיד נחשב לאחד הגדולים בליגת העל, אבל הערב (20:30, 5SPORT) למשחק בין השתיים יהיה תבלין מיוחד. עומר אצילי, מי שהדהים את הכדורגל הישראלי כשהצהיר בפוסט ברשתות החברתיות בחלון ההעברות האחרון כי יחזור לירוקים ולאחר מכן שינה את דעתו יחזור לראשונה לסמי עופר מאז אותה החלטה.
לאצילי לא מעט זכויות במכבי חיפה. בקדנציה שלו במועדון הוא היה בין השחקנים המובילים בשושלת שהובילה את הירוקים לשלוש אליפויות ולהופעה בשלב הבתים של ליגת האלופות. יתרה מזאת, במשחק השיא של אותה שושלת, ה-0:2 מול יובנטוס בסמי עופר, הוא כבש את שני השערים. אבל זה כבר עבר רחוק. המהפך שלו בחלון האחרון פגע בנשיא מכבי חיפה יעקב שחר, שצירף אותו לאחר ששוחרר ממכבי ת"א בעקבות הפרשה בה היה מעורב, פגע בצוות המקצועי שכבר היה מוכן לחזרתו ופגע בעיקר בקהל, שקיבל אותו בחיבוק גדול.
אצילי, כזכור, עזב את מכבי חיפה לאל עין מהליגה באיחוד האמירויות, אבל הרומן הזה החזיק מעמד עונה אחת בלבד. מאז שאצילי עזב, הקהל הירוק לחץ על ההנהלה והצוות המקצועי לצרף אותו. בקיץ זה לא יצא לפועל בשל ענייני מיסוי, אך בינואר היו בטוחים האוהדים שהם יתאחדו שוב. חלק מהאוהדים עדיין זוכר לאצילי חסד נעורים על רגעי האושר שהוא העניק להם, אך חלק די גדול עדיין לא סולח.
חלק מאוהדי הקבוצה העבירו מסר: "אצילי יתקבל בסמי עופר כמו שבניון התקבל אחרי שעבר למכבי ת"א. הוא שבר פה לבבות לאנשים שהעריצו אותו. אף אחד לא חלם אחרי כל מה שמכבי חיפה נתנה לו, שהוא ילבש בישראל מדים אחרים". בניון, כזכור, היה אחד השחקנים האהובים והאהודים במכבי חיפה לאחר שעשה במדים הירוקים את הפריצה הגדולה שלו, עד שהחליט לעזוב למכבי ת"א ומאז חלק מהקהל מסרב לסלוח.
על אף השקט היחסי בסמי עופר במשחקים האחרונים, אותם אוהדים מתכוונים לשרוק לאצילי בוז בכל נגיעה בכדור. לעומת זאת, חבריו לשעבר לקבוצה יותר אדישים לסיטואציה. לאחרונה השחקן פרסם פוסט ברשת החברתית לאחר שמחק אותו מאז החתימה בבית"ר ירושלים, ושחקנים וביניהם רועי אלימלך, עבדולאי סק ועלי מוחמד הגיבו וסימנו לייק.
בד בבד, בצוות המקצועי עסקו באצילי במהלך האסיפות שקדמו למשחק. במכבי חיפה מבינים שקבלת הפנים עשויה גם לייצר אצלו מוטיבציה וביקשו מקני סייף והקשרים האחוריים, מחמוד ג'אבר ועלי מוחמד, לא לאפשר לו חופש פעולה ולהימנע מעבירות באזורים מסוכנים.