גיורא ענבר: "המטרה - 50% נשים בצוות השופטים"
יו"ר האיגוד הציב יעד במסיבת עיתונאים. טפר: "רוצים למנוע ניגוד עניינים"
איגוד השופטים מתכונן לעונה החדשה ואחרי שחלק ממשחקי הליגה כבר החלו, האיגוד עורך בשעה זו מסיבת עיתונאים לפתיחת עונת 2024/25.
יו"ר איגוד השופטים, גיורא ענבר פתח את מסיבת העיתונאים: "אנחנו נמצאים בתקופה לא קלה. באיגוד אנו רואים את החזרה למגרשים כמשימה חשובה. כחלק מהמאמץ הלאומי, החזרה לכדורגל מהווה אי של שפיות בתוך המציאות. בהזדמנות זו אאחל לכל השופטים והשופטות שלנו המשרתים במילואים כרגע, שיחזרו בשלום הביתה ויצטרפו לחבריהם במגרשים, וכמובן לניב שטייף שלנו שהצטרף לצוות שופטי המסך - שיקום, החלמה מהירה וחזרה לדשא".
"כל הסגלים, שזה מעל ל-1,200 איש, כולל שופטי המסך, המבקרים, סיימו את ההכנות לפתיחת העונה - בדגש על תיקונים מאליפות אירופה, מבחני כושר וחוקה, הצהרות ניגודי עניינים - כולנו מוכנים לעונה החדשה".
"במסגרת הפקת הלקחים שלנו, החלטנו לדייק ולשפר את ההכנה והאימון של סגל הליגה הלאומית המהווה עבורנו בית גידול לסגל הבכיר ביותר. הכנו עבורנו סגל ייעודי כשלצוות אחריות לשיבוץ וקידום שופטי לאומית לליגת העל. אנחנו רואים בדיוק ובתיקון הזה איזושהי הזדמנות להביא את הטובים ביותר לרמה הגבוהה ביותר".
"צוותי השיפוט הבינלאומיים שלנו מקבלים שיבוצים יוקרתיים בליגות האירופאיות ומקבלים הכרה גדולה על הדשא ועל המסך, זאת בניגוד להלך הרוח הפוליטי בעולם".
"אנחנו משקיעים מאמצים רבים להגביר ולשפר את ההשתתפות בקורסים ברחבי הארץ כדי לגייס עוד שופטים בעתיד. בחלום שלי, אני רוצה לראות 50% מהסגלים נשים. אני חושב שהן יעשו את העבודה מצוין ואני חושב שבהחלט יש לנו סיכוי טוב להשתפר בנושא. אנחנו רואים יותר הצלחות בנושא הזה, עלו לא מעט שופטות. ההתאחדות בהחלט תומכת, ועם ארגונים כמו אתנה, נצליח לפרוץ בתחום הזה".
"נמשיך כדרכינו לקיים שקיפות מלאה ולשתף בהחלטות המקצועיות הרלוונטיות ברשתות השונות ובערוצים השונים. רמת השקיפות, העדכון, השיתוף של שיחות, כולל בחדרי שיפוט המסך, שמתבצעת כאן בארץ היא חסרת תקדים באירופה".
"בכדי לשפר את שיתוף הפעולה בין הקבוצות לשופטים, הצענו לקיים סדנה של הקפטנים יחד עם השופטים. כמו כן, הצענו שהשופטים היותר ורבליים שלנו יגיעו למועדונים ויעבירו הרצאות לקבוצות".
מנכ"ל איגוד השופטים יריב טפר היה הבא לדבר: "החל מה-7 באוקטובר אנחנו נתקלים בקשיים ברמת השיבוצים הבינלאומיים, גם ברמת האופרציה והטיסות. בשל חוסר הוודאות בתחילת המלחמה, הודעתי לאופ"א שאנחנו עד הודעה חדשה לא משובצים והיינו חודשיים מחוץ למגרשים. הסיבה שלא היו שופטים ביורו ובאולימפיאדה היא זו. לא היתה אפשרות להבטיח את שלומם של הצוותים שלנו ולכן נכנסו לעונת המשחקים באופ"א אחרי שהיתה קצת יותר ודאות בנוגע למצב. יחד עם זאת, הצלחנו להגיע להישג מאוד משמעותי - צוות ישראלי בראשותו של אוראל גרינפלד ניהל את רבע גמר הקונפרנס ליג. המטרה היא לא לרדת, לכל הפחות, מההישג הזה".
"יהיה לאיגוד השופטים יועץ בינלאומי ברמה הגבוהה ביותר שיסייע לנו בקידום המקצועי שלנו".
"בנושא ניגודי העניינים, אנחנו יודעים שברשתות החברתיות עוקבים אחרינו מכיתה א' וחלק מהשופטים תועדו עם חולצות של מועדונים מסוימים. יש סברה ששופט מגיע לשפוט ממאדים ולא היה קשור לכדורגל. אז לא, כולם מגיעים מתוך הכדורגל. השנה אבל הלכנו על משהו יותר מפורט - ביקשנו מהשופטים בכל הרמות, מהילדים והנוער, להצהיר על כל קשר למועדון כלשהו שהיה להם. בעניין הזה ניקינו את כל ניגודי העניינים. אם יהיה איזשהו אירוע, אז נטפל פה. גיורא רוצה 0 תקלות בנושא הזה והשאיפה היא שבאסקפט הזה נעבוד בצורה טובה יותר העונה".
לירן וקסברגר, יו"ר הוועדה המקצועית סיפק את הזווית שלו: "ניב שטייף נפצע באופן קשה במלחמה, אנחנו מאוד מקווים שהוא יחזור בהקדם האפשרי למגרש עצמו - שזה המקום שלו. אבל עד אז, כדי לגשר, הכשרנו אותו כשופט מסך והוא יתחיל כבר במחזורים הקרובים לסייע כעוזר שופט מסך".
"באופן כללי אנחנו מודדים את עצמנו לפי אופ"א. וביתר שאת, אנחנו בודקים את עצמנו ביחס ליורו - נקודות לשיפור ושימור. ביורו האחרון, בנתונים שפורסמו ע"י אופ"א, היו 51 משחקים ו-25 התערבויות - זאת אומרת ממוצע של התערבות לשני משחקים (אירוע קריטי שבמגרש הצוות טעה, ובמסך התערבו). בישראל היו בעונה החולפת היו את אותה הכמות מבחינת פרופורציית המשחקים".
"VAR לא ימנע מחלוקות במשחקי כדורגל. יש אירועים שלא משנה מה שופט המסך היה אומר - היתה מחלוקת. אנחנו ניתקל בעוד אירועים מאוד מורכבים, שבהם שופט המסך פשוט לא יתערב כי הוא יודע שהיא תעורר מחלוקת. עדיף שהמחלוקת תישאר על פי ההחלטה של השופט במגרש".
"בעונה שעברה לא קיבלנו את היציבות שאנחנו מחפשים. בכנס החורף השופטים תודרכו ויצאנו לחצי עונה טובה, בעיקר במשחקי ההכרעה. אני לא חושב שהיה כל שיח סביב זהות האלופה והיורדות סביב אירועי שיפוט".
"נוהל שת"פ קפטן-שופט עבד מצוין ביורו. אנחנו סבורים שהנוהל הזה, וקודם כל האחריות היא עלינו, תוריד את מפלס הלחץ והעצבים בעיקר באותם אירועים קריטיים. יש הנחייה ברורה שלא עבדה טוב במשחקי גביע הטוטו להימנע משריקה על פנדלים באירועים רכים וגבוליים. ההנחייה היא להימנע מהאירוע ולהשאיר אותו לשופט המסך".
"המטרה היא לשמור על שלום השחקנים. אנחנו זוכרים ביורו כבר במחזור הראשון - פנדל ואדום על פקקים לתוך רגל השחקן. אנחנו ממשיכים עם המגמה הזאת גם בעונה הקרובה".