הפועל חיפה קיבלה צו פינוי מקריית חיים

פרסום ראשון. יואב כץ מסרב לשלם, והאדומים יתבקשו לעזוב את מגרש האימונים

הדר יעקבי
הדר יעקבי
שנה גודל פונט א א א א

הפועל חיפה קיבלה צו פינוי מאצטדיון קריית חיים ל-1.8.2024. כזכור, בשנה שעברה התנהל מאבק משפטי בין המועדון להסתדרות שהיא בעלת הקרקע. בית משפט השלום פסק לפני כשנה שהפועל חיפה צריכה לפנות את השטח או לחילופין להגיע להסכם שכירות מול ההסתדרות. יואב כץ הגיש ערעור לבית ההמשפט המחוזי, מה שנתן לו מרווח נשימה לשנה האחרונה, כשהמהלכה ניסו בהפועל חיפה להגיע להסכם שכירות. ההסתדרות הסכימה לשכירות מוזלת בגובה 15,000 שקלים בחודש, אך יואב כץ מסרב לשלם כל סכום שהוא. אתמול התקבל פסק דין שדוחה את הערעור, וקורא להם להתפנות בחודש אוגוסט.

מהמועדון נמסר בתגובה:  "קיבלנו את פסק הדין אליו התכוננו מראש ולא הופתענו.מה שכן מפתיע הוא שאנו מקבלים כתף קרה מראשי ההסתדרות למרות אין ספור ניסיונות להגיע למתווה שכירות ארוך טווח שיבטיח את המשך עתיד מועדון הכדורגל גם למאה השנים הבאות וימנע זריקת מאות ילדים כל שנה לרחובות. אנו פונים גם היום לראשי ההסתדרות, הגיע הזמן לחתום על הסכם שכירות ארוך טווח שיבטיח גם את ה-100 השנים הבאות של הפועל חיפה".

אז מה בעצם עומד מאחורי פינוי קרית חיים? עורך הדין יאיר אבני שמטפל במקרה מטעם התובעת, הסביר בשנה שעברה לערוץ הספורט. ההסתדרות למעשה מחזיקה בשטח של איצטדיון קרית חיים, לאחר שזה הוחכר לה בידי מנהל מקרקעי ישראל. אלא שכשיואב כץ רכש את הפועל חיפה, הוא קיבל מההסתדרות את האיצטדיון ל-18 שנים ללא תשלום. הסכם השכירות הסתיים ב-2020 ומאז פנו מההסתדרות להפועל חיפה במטרה לפנות את השטח, אך הם, כך טוען עו"ד אבני, מסרבים לעזוב.

ההסבר מאחורי הרצון של ההסתדרות לפנות את קרית חיים, נמצא ברצון להשמיש אותו. לטענתם, הפועל חיפה מנצלת את המתקן ב-10% מהזמן ובשאר שעות היום אין בו שימוש. בנוסף, טוענים בהסתדרות, המקום מוזנח, לא ראוי לשימוש וזקוק לשיפוץ. בהסתדרות טוענים שרצו להשקיע הרבה כסף כדי להרים מתחם שיעבוד מסביב לשעון.