אחת התופעות המעניינות של החלונות האחרונים, ובפרט זה של חורף 2024, הייתה מסע ההחתמות של מכבי חיפה ומכבי תל אביב. שתי הקבוצות הגדולות והעשירות בישראל החתימו כמעט כל ישראלי בולט, כשמכבי חיפה צירפה החורף את גדי קינדה, תומר חמד ודניל לסובוי (שנחשב ישראלי) בעוד מכבי תל אביב החתימה את אלעד מדמון לקיץ הקרוב.
זה מרגיש כאילו כל שחקן משמעותי בליגה הגיע או יגיע לאחת משתי הגדולות, אבל דבר אחד לא השתנה - מכבי תל אביב ומכבי חיפה משחקות עם כדור אחד. כשיש לקבוצות האלה מראש שחקנים מובילים כמו ערן זהבי, דור תורג'מן, ליאור רפאלוב וענאן חלאיילי, שחקנים מסוימים הולכים לאיבוד בין הכיסאות. כאלה שאולי היו מספיק טובים בשביל להוביל קבוצה, אבל פשוט לא מצאו את עצמם.
אחד הרגעים היפים בספורט מגיע כשהם מוצאים את עצמם, וזה בדיוק מה שקרה למתן חוזז. השחקן של הפועל ירושלים הבקיע שלושה שערים בשני המשחקים האחרונים, שער ניצחון בדרבי כשעלה כמחליף ושני שערים, כולל אחד משערי העונה, מול הפועל חיפה. הוא עושה את זה אחרי שפתח במשחק אחד בלבד בשנה שעברה אצל הצהובים, שהיו צריכים בעצמם מישהו שיוביל את ההתקפה.
לכן, בהתחשב בכך ששתי האימפריות הישראליות מושכות כל דבר שזז, אחת השאלות המעניינות ביותר מבחינתנו היא מי החוזז הבא. מי יכול לקבל את החופש שהיה חסר לחוזז, שהעיד על כך ("בקושי שיחקתי בשנים האחרונות ולא בתפקיד שלי", אמר לאחר שער הניצחון בדרבי. "ידעתי שיש ממני ציפיות ושיש לי את הזמן"), ואולי להוביל קבוצה בעצמו.
אושר דוידה (מכבי ת"א)דוידה הוא מועמד שונה מהשמות האחרים כאן, בהתחשב בזה שחזר למכבי תל אביב הקיץ וכשחקן בפרופיל גבוה. למרות זאת, הוא פתח בשני משחקים בלבד אצל רובי קין ונראה כמו שחקן שיכול וצריך לשחק יותר. דוידה אמנם הבקיע שער אחד בלבד ובישל פעמיים, אבל מראה גיוון על הדשא כדריבליסט, מוסר טוב ושחקן שיכול לאיים על השער.
לא כמו השמות האחרים כאן, דוידה מספיק טוב בשביל לפתוח בהרכב של מכבי ת"א כבר עכשיו, בטח ביכולת הנוכחית של הצהובים. הוא פתח בהרכב רק מול מכבי פתח תקווה ובני ריינה, משחק בו הוחלף במחצית, ובשני משחקים בלבד שיחק יותר מ-45 דקות העונה.
על הנייר, יש לו את היצירתיות כדי להוביל כדור ולהיות בתפקיד מרכזי יותר בהתקפה. הוא פשוט צריך לשחק יותר ויכול להרוויח מהרכב ומקרדיט קבוע, וראינו משהו כזה בעונתו האחרונה בליגת העל בה הבקיע שמונה שערים ובישל שניים נוספים בהפועל ת"א שעשתה פלייאוף עליון.