"הפכו את רוני לוי לאנטי של שני קהלים"
בעלי מכבי נתניה, אייל סגל דיבר בראיון ל"חמש באוויר" על המצב הבעייתי אליו נקלע המאמן ("אוהדי ב"ש לא מאמינים לספין, הם יודעים שזה כוון אליהם. הוא היה צריך להוריד את הראש"); סוגיית הושבת אוהדי היריבה ביציע העליון, וחשף: "מארין היה מועמד להחליף את אטפלד"
במרוצת השנים, מכבי נתניה והפועל באר שבע הפכו ליריבות גדולות על הדשא ומחוצה לו ואמש (שבת) רוני לוי עמד במוקד הסערה של שני הקהלים. כעת, בראיון ל"חמש באוויר", אייל סגל דיבר על פליטת הפה של המאמן שעוררה סערה ונושא הושבת אוהדי האדומים ביציע העליון ולא התחתון באצטדיון נתניה.
"הוא עשה טעות. אני מכיר אותו לפני שב"ש מכירה אותו, והפכו אותו לאנטי שני קהלים", טען בעלי נתניה. "הרי הקהל של ב"ש לא יאכל את האמירה הזו (הטענה שהתכוון לאוהדי נתניה), גרמו שגם אוהדי ב"ש יכעסו וגם אוהדי נתניה, העיר בה הוא גר כל חייו. הוא היה צריך להגיד שהוא היה בסערת רגשות, שהוא לא היה צריך להגיד את זה ונגמר".
"אני לא זוכר קללה חריגה לכיוון רוני לוי. הוא מאמן שזוכרים לו חסד נעורים מ-14/15. לא חושב שיש דם רע, לא שמעתי, יכול להיות שמישהו מאחוריו קילל אותו. לא הייתה מקהלת אוהדים מאחוריו. אין סיבה", הוסיף סגל.
"במקרה הספציפי הזה הוא היה צריך להוריד את הראש, להגיד שבסיטואציות מסויימות לפעמים פולטים. גם אני טעיתי לא מעט, גם אני התנצלתי בפני הקהל. היה אפשר לשמוע שהאוהדים שלנו שרו נגד השופט, להפיל עליהם את התיק זה נחמד, זו הייתה עצה לא מי יודע מה".
על סוגיית הושבת אוהדי ב"ש ביציע העליון והמכתב של אליניב ברדה: "תשאלו כל קבוצת אוהדים באיזה מפלס הם רוצים לשבת - עליון או תחתון, 75 אחוז יגידו שהעליון. מתי ב"ש אמרה שהיא רצתה לשבת בתחתון? היום כשיש להם צרה צרורה עם אמירה מיותרת של רוני לוי והם מחפשים להעביר את האש למישהו אחר. אף אחד לא פנה לנתניה עד הבוקר כשיש להם צרה עם רוני ויש להם ברברת וקשקשת. שהם ישאלו את ארגון האוהדים איפה הוא רוצה לשבת. אוהדי מכבי ת"א ישבו לפני שבועיים ביציע העליון ולא שמעו ציוץ מלבד או אחד או שניים. ברדה לא ביציעים, אני ביציעים. שלא ילמדו אותי מה זה יציע. אליניב ברדה מתעסק בנתניה במקום ב"ש".
"אוהדים מעדיפים עליון על תחתון. אני מוכר קודם בעליון ואחר כך בתחתון. יש פה סיפור שלא קשור לאוהדים, אלא סיפור של המנהלת שיש לה עניין ברור, ואני מבין אותם, שהאוהדים ישבו בתחתון כי זה מצטלם הרבה יותר טוב. זה כל הסיפור. אנחנו לא מגבילים ונותנים לשבת במרכז היציע כשאותנו מושיבים בפינה. הכל התחיל לפני שבועיים כשמכבי ת"א הפתיעה אותנו בביקור לכרטיסים ומכיוון שהיציע העליון בנתניה מכיל כמעט אלף צופים יותר מהיציע התחתון כדי שכמה שיותר יגיעו ובאמת הגיעו 4,000 אוהדי מכבי ת"א. לא היתה לנו שום פניה של מכבי ת"א או של האוהדים. לקחתי על עצמי לשלם 25,000 ש"ח על כל משחק כזה. זה הכסף שלי".
"אני עזבתי את המנהלת בגלל הסיפור בסכנין. הוא גמר אותי לגמרי, זה היה עלול להגיע לאסון, אנשים לא היו מוכנים להפיק לקחים", טען בנוסף סגל. "מבחינתה המנהלת קבעה קביעה הגיונית, יש במנהלת אנשים עם כוח גדול משלי ולכן בחרתי להיות בצד. בחרתי להילחם את המלחמה שלי, אני לא אלחם בכל המלחמות. אני משרת את האוהדים של מכבי נתניה".
"בשנים הקודמות כשנתניה ישבה במערבי, נתתי להם את העליון ולא את התחתון. זה היה בעדיפות, אבל המנהלת שינתה את זה. היא הודיעה שבאצטדיון בשני מפלסים אוהדים יישבו בתחתון ולא בעליון. מי שלא עומדת בהנחייה לא תקבל את הפרמייה. לקחתי על עצמי את זה".
"כשאנחנו יוצאים לכל משחק בבלומפילד, בטרנר, בסמי עופר, אנחנו תמיד בפינה. אף אחד לא חשב על אוהדי הקבוצה היריבה. אף אחד לא חשב להקצות יציע מרכזי לאוהדי היריבה. יש בידור שיותר מאחד את כלל הציבור מאשר כדורגל?"
"יכול להיות שהרעש שייצא עכשיו מהאירוע יגרום לזה שבכל האצטדיונים בארץ אוהדי היריבות יקבלו לא את הפינות העלובות בטדי או בטרנר. כשאוהדי קבוצות אחרות יגיעו לנתניה, הם יקבלו בהתאם למה שקבוצות נותנות לאוהדי נתניה. בהפועל ירושלים נותנים לנו מקום טוב, לכן ניתן גם להם מקום טוב".
"אם רוצים אחידות, תהיה אחידות. בטרנר השנה לא מגיעים 10,000 אוהדים, זאת אומרת שיש 5,000 מקומות פנויים, מהם תנו לאורחת את המקום הכי טוב. בטדי הגיעו פחות מ-5,000 לאצטדיון של 30 אלף, איפה אוהדי נתניה ישבו? בפינה. להפועל חיפה אין 3,000 אוהדים, ישבנו בפינה בסמי עופר".
על סוגיית המאמן: "גם אחרי סלובו וברדה, עד שלא סיימנו עם מאמן אחד, לא דיברנו עם מאמן שני. היה קונצנזוס שבני לם יהיה זה שיחליף את ריימונד אטפלד. היו שלושה מועמדים עיקריים: לואיס מארין ירד בגלל שהוא לא גר בישראל, הוא לא אימן מעולם בארץ. להביא אותו עם ההגבלות ועם העובדה שאחרי חמישה מחזורים יכולים פתאום לשנות את הדעה לגביו, זה לא היה נראה לי רציני. אחרי זה היו שניים - בני ואורי אוזן. בני אמר את האוקיי, אם אוזן היה אומר את האוקיי, היינו הולכים עם אוזן".
"האמת, הניסיון, ואנשים יגידו בני מעולם לא אימן בוגרים, אבל הוא היה 30 פלוס שנים במסגרת אימון כזו או אחרת ברמות הגבוהות ביותר של מחלקות הנוער. הניסיון שלו הוא בהחלט הרבה מאוד ולכן כולנו צודדנו בשניהם כשתי אופציות ובני הראשונה".
על פיטורי אטפלד: "היה לי ברור בפגרה (שהוא צריך לעזוב), אבל מכיוון שאחרים חשבו אחרת ממני, כיבדתי את דעתם. בסוף, כשאתה נותן סמכות לדירקטוריון וסמכות למנכ"ל, אתה לא יכול לכפות דעתך על אחרים. מה שחשבתי בקיץ חשבתי גם באוקטובר, ההבדל ממה שחשבתי בקיץ זה שהאחרים חשבו כמוני באוקטובר. ניהול המשחק והכנת הקבוצה למשחק לא היו מתאימים. הנוקשות שהוא הקרין והעובדה שהוא לא היה מוכן להקשיב לאחרים שניסו לכוון אותו. נענינו לבקשותיו המקצועיות בתחילת העונה, וביקשנו שימקם שחקנים בהתאם לעמדות שלהם על המגרש. ברגע שהשחקנים הספציפיים שהיו אמורים להיות בעמדתם ומוקמו בעמדות אחרות הבנו שדיבורים כמו חול ואין מה לאכול".
על אלמוג כהן: "הוא הגיע חזרה לנתניה אחרי שנתיים וחצי כשהיו לו אופציות רבות. במסגרת ההסכם דיברנו על מה שיקרה איתו אחרי פרישתו, וכבר בקיץ ביקשתי ממנו להיות מעורב במחלקת הנוער. אמרתי לו שזה חשוב לי להכניס סטנדרטים אחרים וחשוב לי שייכנס. הוא לא יכול לעשות זאת במשרה מלאה כי הוא שחקן, אבל אחרי הפציעה שסחב לא מעט זמן, הוא השקיע גם יותר במחלקת הנוער, ונכנסנו להחלטה לא פשוטה. היה לי חשוב שיהיה לנו בשלב מסוים מנהל ספורטיבי ואלמוג יהיה כזה בעתיד".
"נכון להיום הוא שחקן מכבי נתניה, והוא צריך לקבל מהרופא של המועדון אישור אם הוא יכול לחזור בכשירות מלאה או לא יכול לחזור. במידה שהרופא יחליט שלא, כנראה שנקדים את לוח הזמנים. ביקשתי ממנו שעד הפגרה הוא יבדוק את כל מה שצריך. שחקנים לא רוצים לפרוש, שחקן כדורגל לא רוצה לפרוש".