עושים סדר: הכל לקראת הוועדה המכרעת של בית"ר

הסכומים שהשייח התחייב בהסכם, איך יעבוד התהליך, מי חברי הוועדה שיכריעו וכמה זמן זה ייקח. מחר מכירת בית"ר תגיע לנקודה קריטית. איך זה יעבוד, מה הם המסמכים שבן חליפה נדרש להציג, וגם תמרור האזהרה: גם אחרי אישור, אין ודאות. ההסבר המלא בפנים

מערכת אתר ערוץ הספורט

תגיות: בית

Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

רגע האמת של בית"ר ירושלים. חאמד בן חליפה יעלה בזום מחר (חמישי) לוועדה להעברת זכויות, שבה יוכרע עתידה של בית"ר ירושלים. רגע לפני הכרעה, ערוץ הספורט עושה לכם סדר עם כל השאלות והתשובות. מה אומר ההסכם, מה תבדוק הוועדה ומה הם אותם מסמכים שבן חליפה היה צריך למלא. שאלות ותשובות.

מה ההתחייבות של בן חליפה לחוגג?
על פי ההסכם, עד חודש יוני 2021 אמורים לזרום לא פחות מ-17 מיליון יורו לטובת משה חוגג באופן פרטי והמועדון עצמו. כבר בחודש ינואר יועברו 3 מיליון יורו, בפברואר עוד 9 מיליון יורו ועד יוני עוד חמישה מיליון. כלומר סדר גודל של 70 מיליון שקל עד סוף העונה, חלק מהכסף כמובן לבעלים באופן אישי עבור ההשקעה שלו בבית"ר. במקביל, ההערכות בשלב הזה מדברות על כך שהשקעתו של בן חליפה, שנכנס בשותפות עם הבעלים משה חוגג, תגיע לכדי 300 מיליון ש"ח ב-10 שנים, כולל החזר השקעת בעלים.

מי ירכיב את הנהלת בית"ר ירושלים?
על פי ההסכם, הבעלות תהיה ב-50% של חוגג ו-50% של בן חליפה. השותפות תהיה מלאה ויוקם דירקטוריון חדש שיקבל החלטות ויצפה במשחקים יחדיו. הדירקטוריון החדש שיוקם, אגב, יכלול גם את בנו של השייח', מוחמד בן חאמד בן חליפה, אשר יהיה נציגו בכל הקשור למועדון.

האם הפייר פליי הפיננסי יכול להגביל את בן חליפה?
נושא אחד שעמד על הפרק בתור קושי בעסקה, היה סוגיית ה"פייר פליי" - התקנות של אופ"א, שלא יאפשרו השקעת בעלים גדולה. הפתרון שהוצע יהיה שבן חליפה ידאג לחסות ענקית למועדון, בשווי מאות מיליוני שקלים, בדומה למודל חברת "פינגווין פיק אפ", של מיץ' גולדהאר, שאימצה את מכבי תל אביב בשעתו. חסות שכזו, תוכל לאפשר לבית"ר להעמיד תקציב של 120 מיליון שקל - ואולי אפילו למעלה מכך. כזכור, בין התכניות שנמצאות על השולחן ליום שאחרי קיימות גם ההשקעה במחלקת הנוער ושדרוג מתחם האימונים בבית וגן.

הכסף אמור להיכנס בינואר (האתר הרשמי של בית"ר ירושלים)
הכסף אמור להיכנס בינואר (האתר הרשמי של בית"ר ירושלים)

איך עובד תהליך אישור הוועדה לאישור זכויות?
התקנון של העברת זכויות יוצר חובה לכל קבוצה שבה מתנהל שינוי בעלות לדווח על זה להתאחדות לכדורגל וההתאחדות צריכה לאשר את הגורם החדש שמקבל את השליטה. מי שמגיש את הבקשה הוא הגורם המוכר והגורם הרוכש. יש לצרף את חוזה המכירה, צריך פרטים מזהים של הרוכש, שגם צריך להראות שאין לו עבר פלילי. בסופו של דבר הוועדה מקבלת את הטפסים, שואלת שאלות, בודקת את הרוכש ואז היא מחליטה. היא לא ממליצה, אלא מחליטה.

מי הם חברי הוועדה?
רותם קמר, מנכ"ל ההתאחדות. סיגלית סייג, יו"ר הוועדה התקציבית. נורית אחיטוב, שופטת בדימוס. טל בראל ופרופסור דניאל מור, שמשמשים נציגי ציבור.

מה מוודאים בוועדה?
הוועדה דורשת בטוחות, הפקדת ערבויות בנקאיות וכן את הכוונות של הבעלים, שיבטיח שלא יהיה מצב שבו יום אחד יקום וינטוש. הוועדה צריכה להשתכנע שההתקשרות כאן היא התקשרות כנה.

האם בודקים מאיפה מגיע הכסף?
לא בודקים איך מגיע הכסף, אי אפשר גם להתחקות אחרי הדברים. לא שואלים את הרוכש מאיפה הוא הביא את הכסף, אלא בודקים שיש כסף.

מה הם המסמכים?
1. שאלון פרטים אישיים.
2. תצהיר לאימות העובדות שעלו בשאלון.
3. כתב התחייבות להפקדת ערבות.
4. כתב התחייבות לכיסוי חובות.
5. הסכם התקשרות וכן כל מסמך הכרוך והנובע מההתקשרות
6. תצהיר היעדר הרשעות פליליות של כאחד מבעלי המניות.
7. תכנית למניעת אלימות במשחקי הקבוצה.

מתי הוועדה לא תאשר את ההתקשרות?
1. אם מתגלה שהאדם בעל עבר פלילי.
2. אם לאישיות מונה כונס נכסים או מפרק.
3. הבעלים או המנהלים של האישיות הרוכשת מנועים מכניסה למדינת ישראל מסיבות כאלה ואחרות.

האם הוועדה רשאית לבטל את הבעלות?
לוועדה יש סמכות לבטל בדיעבד את ההתקשרות אם מתברר שהתנאים שהתחייבו עליהם בוועדה לא התקיימו, או שהתגלו שהעובדות שהוצהרו כוזבות או שהתגלו עובדות חדשות.

כמה זמן התהליך ייקח?
זה יכול לקחת מספר ימים, אבל הוועדה מחויבת למסור את החלטתה לקבוצה תוך 21 יום ממועד הגשת הבקשה. הוועדה רשאית לדרוש מהבעלים מסמכים נוספים לצורך קבלת ההחלטה. בכל מקרה, גם אחרי האישור אם יהיה, לא תהיה ודאות של מאה אחוז שאכן הכספים יושקעו. פה מדובר בהתחייבות של הבעלים, וצריך לראות שהוא באמת יעמוד בה.