באשדוד טוענים: אספה יצא תקין בבדיקת סמים
האשמות אמו של הנער שהרכיב את נשר ז"ל הופרכו ע"י המועדון
בעקבות פערים גדולים בין הצדדים בכל הקשור לסעיפי האישום, פגישת הגישור בין סנגורו של יצחק אספה, עו"ד כפיר דור, ונציגת הפרקליטות, עו"ד רותם נוימן וסרמן, שנערכה הבוקר (חמישי) לא הצליחה להניב פשרה. כעת, הצטרף לדיון בבית המשפט המחוזי, צד שלישי: אמו של הנער שהרכיב את ארי נשר ז"ל.
פרקליטות מחוז ת"א לבאי כוחו של הנער שהרכיב את ארי נשר ז"ל שהוא צפוי להיות מואשם בגרימת מוות ברשלנות, בכפוף לשימוע. אמו של הנער התייצבה הבוקר לדיון בעניינו של השחקן בבקשה לעיכוב ההליכים המשפטיים על מנת להוסיף לכתב האישום של יצחק אספה, סעיף אישום של הריגה.
עו"ד אריה סוחובולסקי, המייצג את האם ביקש להעביר את ההליך המשפטי לידי בג"ץ, מתוך טענה ששיקול הדעת בהליכים היה מוטעה. דבר שיגרור את עיכוב ההליך המשפטי במספר חודשים ויאפשר מצדם לאסוף חומרי חקירה נוספים. כשאם הנער טוענת כי ברשותם ראיות לכך שאספה היה תחת השפעת סמים בעת התאונה.
עוד האם סיפרה שברשותם הוכחות כי התאונה הייתה יכולה להימנע: "אספה לא צריך את שירותיו של עורך דין דור כי גם הפרקליטות מגנה עליו. לא ערכו את כל הבדיקות כולל בדיקת סמים, אף אחד לא ציין שהתאונה קרתה בקרבת מעבר חצייה ומחובתו של נהג להאט לפני מעבר חצייה. אף אחד גם לא מתייחס לעובדה שהוא נהג במהירות של למעלה מ-85 קמ"ש".
"הנער (שהרכיב את נשר) הוא קורבן עבירה וכפי שיש לו את הזכות להתנגד להליך, יש לו את הזכות לבוא בפני בית המשפט ולבקש לעצור את ההליך בטענה שהוא לא הוגן ופוגע בו", הסביר סוחובולסקי.
מנגד, עו"ד דור ונציגת הפרקליטות עו"ד נוימן וסרמן, הסכימו בדעה אחת שאין למבקשים מעמד פורמלי בהליך. בית המשפט הסכים עם השניים ואמר: "עצם בקשת העתירה בבג"ץ, אינה מחייבת את ביה"מ להפסיק את ההליכים. אם לא תתקבל הוראה אחרת מבית המשפט העליון, אינני רואה סיבה שלא להמשיך בהליכים כנגד הנאשם".
קיימים פערים בין הצדדים בכל הקשור לסעיפי האישום והעונש של אסאפה. קשר מ.ס אשדוד כופר בהאשמת ההפקרה, כשלטענתו עזב את המקום ללא מודעות לאירוע. כמו כן, הוא כופר גם בסעיפי האישום של נהיגה בשכרות, נהיגה במהירות גבוהה מהמותר ובשיבוש הליכי החקירה. על פי הסעיפים בהם מואשם, ההערכות מדברות על עונש מאסר בפועל של בין שש לשבע שנים. למרות זאת, במועדון סיפרו כי הוא עבר בדיקת סמים לאחר התאונה שנמצאה תקינה.
"הנהג השיכור לא צריך לשכור את שירותיו של עורך הדין, יש לו כבר את הנציגה מהפרקליטות, שהיא עושה לו את העבודה ומייצגת גם אותו. אנחנו רואים עד כמה הפקליטות מגנה על אספה ומנסה להפחית מעונשו המגמה הזו הייתה קיימת מלכתחילה בשיתוף פעולה עם המשטרה", טענה אימו של הנער שהרכיב את ארי נשר ז"ל.
"הייתה הודעה מהפרקליטות בתחילת האירוע להפחית מעונשו של אספה ולנסות לתפור תיק לבני. לכן כמו שאמרתי אנחנו רואים שהפרקליטה היא המייצגת שלו. הפרקליטות הסתירה חוות דעת של המשטרה שקובעת שהאשם בתאונה הוא אספה. תמוהה העובדה שהפרקליטות הסתירה את חוות הדעת הזאת, ובחרה שלא להתייחס לעדותו של העד שקבע שבני הוא לא זה שהרכיב, אלא הורכב. אנחנו רואים פה תפירת תיקים במיטבה, אנחנו רואים איך נותנים לאשם בתאונה להסתובב חופשי ומנסים לתפור לקורבן העבירה תיק".
"העתירה לבג"ץ מטרתה להוסיף לכתב האישום של יצחק אספה את סעיף אישום ההריגה. כל הראיות כמו העובדה שהיה שיכור, שלא בוצעה בדיקת סמים, שהתאונה קרתה במעבר חציה והפרקליטות מסתירה את זה, העובדה שאספה נהג במהירות של מעל 85 קמ"ש והפרקליטות מסתירה את זה. כל הראיות האלו מעידות שהאשם בתאונה הינו שהנהג השיכור והדורס. במידה שמי מהנערים הרכיב - זה לא הגורם לתאונה. העבירה ואי חבישת הקסדה, זה קנס של 200 ש"ח".
"יש לנו ראיות שיצחק אספה היה תחת השפעת סמים. לאורך כל הדרך הייתה חוות דעת של המשטרה שהוסתרה לאורך כל הדרך בנוגע לאשמתו המוחלטת של אספה. אנחנו מתכוונים להמשיך עם בג"ץ, מתכוונים לעשות מה שצריך כדי להוציא את האמת לאור ולדאוג לכך שהאשם בתאונה יבוא על עונשו. לא הגיוני שיסתובבו פה נהגים שיכורים שדרסו חופשיים ויתפרו תיקים לנפגעי העבירה. אני חושבת שזה בזיון שהוא חזר לשחק בקבוצה, זה זילות בחיי אדם. הדבר החמור ביותר שיכול לקרות למדינה דמוקרטית".