הסכם חדש בנושא האבטחה במשחקי הכדורגל
הקבוצות לא יתמודדו עוד עם הוצאות השיטור המשתנות. הפרטים
בישיבת המנהלת שהתנהלה היום (רביעי), החליטו כל קבוצות הליגה לתוך בעסקה הנרקמת בין משרד האוצר, משרד הספורט והמשטרה, שבו נושא האבטחה לא יטופל עוד על ידי הקבוצות מול המשטרה, אלא ע"י משרד האוצר והספורט.
למעשה, לא יתקיימו יותר פגישות בין אנשי הנהלת הקבוצה למפקד התחנה האזורי. לכן, המשטרה תתנהל מול משרד האוצר והספורט. בתמורה, תוותר המנהלת על הקצבה של 14 מיליון שקלים לקבוצות ממשרד האוצר.
החשש העיקרי היה שבקבוצות הקטנות יתנגדו מאחר והן משלמות פחות על אבטחה, והכסף הזה עוזר להן מבחינה תקציבית. אבל בהסכם ג'נטלמני הוחלט שאם תיווצר איזו בעיה עם קבוצה קטנה, היא תפוצה.
חשוב לציין, כי המנהלת לא קשורה להסכם ישירות והוא עדיין לא נחתם בין משרד האוצר למשטרה, אבל הדבר צפוי לקרות בתקופה הקרובה. בסופה של הישיבה כל הקבוצות הביעו הסכמה למהלך.
ארז כלפון, יו"ר מנהלת הליגות: "המדובר בהסכם היסטורי בעל חשיבות אדירה לכדורגל הישראלי. הסכם חשוב זה, מסיים כמעט שני עשורים של חיכוכים שבועיים בין ראשי המועדונים למשטרה על עלויות האבטחה ויאפשר לקבוצות לתכנן את תקציבן באופן מסודר ותוך שליטה על הוצאותיהן. אני משוכנע כי ההסכם יביא לחיסכון משמעותי אשר אפשר יהיה להפנות לפיתוח משאבים, תשתיות והשקעה בנוער. אני מבקש להודות בשם כל המועדונים למשרד האוצר ואגף התקציבים, המשרד לביטחון פנים, המפכ"ל ומשטרת ישראל, למשרד הספורט ולהתאחדות לכדורגל".
משה זוארץ, יו"ר ההתאחדות: "פעם נוספת מתברר כי הודות לשיתוף פעולה בין כל הגורמים הרלוונטיים אנחנו מצליחים לקדם נושאים חשובים, ליצר סיטואציה טובה יותר ולפעול לטובת הקבוצות, האוהדים והכדורגל הישראלי. השינוי המבורך הזה מצטרף לקודמים ויצטרף לעוד רבים שנוביל יחד מתוך הסתכלות על יעדים משותפים. המטרה ברורה, לאפשר לקבוצות להשקיע ככל יכולתן בפיתוח הענף, בקידום שחקנים ובהבטחת עתיד טוב יותר לכדורגל שלנו. מנהלת הכדורגל וההתאחדות משכילות לעבוד יחד עם משרד התרבות והספורט, המשרד לביטחון פנים, משרד האוצר וכמובן כל גורם אחר והדבר מניב תוצאות מבורכות".
שאול מרידור, ראש אגף תקציבים באוצר: "משרד האוצר פעל עם כל הגורמים הקיימים, על מנת להביא בשורה של ממש לענף הכדורגל הישראלי. היכולת של מועדוני הכדורגל, מנהלת הליגות וההתאחדות לכדורגל לפעול במסגרת תקציבית סגורה וידועה מראש עבור פעילות השיטור, תאפשר להם להשקיע יותר משאבים בקידום הקבוצות והנוער".
להלן המתווה לפתרון המחלוקות נשוא מימון כוחות השיטור במגרשי הכדורגל.
1. אגף התקציבים במשרד האוצר ו/או משרד התרבות והספורט ידאג להעברת תקציבים ומימון משטרת ישראל בגין מלוא הוצאות השיטור במשחקי הכדורגל הנערכים בישראל, כך שהמנהלת ו/או ההתאחדות ו/או כל מי שמטעמן של אלו לא יחויבו על ידי המשטרה בהוצאות שיטור כלשהן בגין משחקי הכדורגל.
2. משמעות המונח משחקי הכדורגל הינה משחקי כדורגל מכל מין וסוג הנערכים במדינת ישראל בהשתתפות לפחות אחת מנבחרות ישראל ו/או לפחות אחד ממועדוני הכדורגל הרשומים בהתאחדות. למניעת ספק, בהגדרת משחקי הכדורגל יכללו בין היתר, ומבלי שהדבר יהווה רשימה סגורה, כלל המשחקים לנשים ולגברים, ילדים וילדות, נערים ונערות, בכל הגילאים, ובכל תחרות שהיא, ובכלל זאת כל משחקי נבחרות ישראל השונות, ליגות מקצועניות וליגות שאינן מקצועניות, גביעי המדינה, אלוף האלופים, גביעי הטוטו, משחקי ידידות וטורנירים מקומיים שונים, משחקי מבחן, כל תחרות בין מועדון ישראלי למועדון שאינו מישראל (בכל מסגרת שהיא ובכלל זאת משחקים בתחרויות המאורגנות ע"י פיפ"א ואופ"א) וכיו"ב.
3. תוקפו של הסדר זה יהיה החל מעונת 2018/19 ועד עונת 2020/21 (כולל) והוא יחול אף ביחס למשחקים שנערכו בעונת 2018/19 בטרם החתימה על מסמך הבנות זה.
4. הוסכם כי בתוך 90 יום מהחתימה על מסמך זה, יפעלו המשטרה, אגף התקציבים באוצר ומשרד התרבות והספורט בשיתוף עם מנהלת הליגות וההתאחדות לכדורגל, למציאת פתרונות להפחתת עלויות הסדרנות והאבטחה באופן מיידי. באמצעות קביעת מפתחות קבועים מראש של מספר המאבטחים לכל משחק כדורגל מעתה והלך.