מחאת "כרטיס לכל כיס" עלולה לחזור

ארגון היציע התריע בפני עליית המחירים: "חזרנו לאותו מצב"

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם
שנה גודל פונט א א א א

לפני ארבע שנים בוצעה רפורמה בכל הנוגע למחירי הכרטיסים למשחקי ליגת העל, זאת בזכות קמפיין "כרטיס לכל כיס". בעקבות תלונות רבות של אוהדים שטענו כי המועדונים מעלים את המחיר, ב"ארגון היציע" התריעו שהמחאה, שכללה החרמת משחקים על ידי האוהדים בדרך לחזור.

"פתיחת עונת הכדורגל הקרובה מסמנת את המשך המגמה השלילית של עליית מחירי כרטיסים בליגת העל", נכתב בהודעה שפרסם הארגון. "מגמה זו החלה כבר בעונה החולפת, לאחר ההסכמות שהושגו לפני ארבע שנים בעקבות הקמפיין המוצלח "כרטיס לכל כיס". קמפיין שכלל החרמה של משחקים על ידי אוהדי מספר מועדונים".

"עוד בטרם פתיחת העונה התקבלו בארגון היציע תלונות רבות של אוהדים ממועדונים שונים על העלאה איטית של המחירים. לדוגמא, הודעת הפועל תל אביב על גביית 90 ש"ח ללא תוספת עמלה למשחקי הליגה תוך ציון ש'מחיר זה אינו כולל משחקים גדולים או רגישים'. בכך שמרה לעצמה הנהלת המועדון להגדיר כל משחק כ'רגיש' ולאפשר העלאת מחירים".

"לאחר מספר הפרות של המתווה בשנה שעברה מתקבל הרושם כי אט אט אנו חוזרים למצב בו היינו לפני ארבע שנים. מצב בו נסיעה למשחק חוץ של אב עם שני ילדיו יכול להגיע ל-400 ש"ח ויותר, מצב בלתי סביר בעליל, שאף הגיע לדיונים בעבר בכנסת".

"היועץ המשפטי של ארגון היציע עו"ד עידן לוי ממשרד גלרשטיין, וינס ושות׳ מבהיר: בארבע השנים האחרונות נשמרה רמת מחירים שמשקפת איזון נכון ולראיה השקט התעשייתי שנשמר. כמו כן הונהגו הסדרי הדדיות בין קבוצות ליגת העל שהחלו בפניות של אוהדים להורדת מחירי הכרטיסים, והמשיכו עד לכדי חרם".

"הורדת מחירי הכרטיסים המופקעים דורשת מעט יוזמה ויצירתיות של מנהלת הליגות לכדורגל.  המנהלת אינה יכולה לפטור עצמה מעיסוק בנושא שפוגע באוהדים שכן היא חרטה על דגלה את שיפור חווית הצפיה במשחקי הליגה".