בהתאחדות לכדורגל ובמנהלת הליגה בירכו על החלטת היחידה למניעת אלימות בספורט, בראשותו של סגן ניצב ירון ארם, כי החל מהעונה הקרובה יופעל פיילוט שבו במספר אצטדיונים יאשרו להדליק אבוקות ואמצעי פירוטכניקה שונים, כפי שנחשף בערוץ הספורט.
היחידה עצמה קיבלה סמכויות נרחבות. השופטים יוכלו להרחיק מיידית אוהד ל-30 עד 90 ימים מהמגרשים. עוד נקבע שאם אוהד יתפרע במשחק של קבוצתו בחו"ל, הוא יוחזר מידית לארץ על חשבונו וייפתח לו תיק פלילי. "יש לנו קשר עם האינטרפול והמתפרעים יהיו חשופים כל הזמן", אמר ארם, שהתייחס לעניין האבוקות: "החלטנו שיש מקום לבחון את העניין. זו תהיה עבודה משותפת עם אנשי החבלה של המטה הארצי, אנשי רישוי משרד העבודה והרווחה ורשות הכבאות וההצלה. נלך מגרש-מגרש ונראה היכן ניתן לבצע את הפרויקט. אני מאוד אופטימי"
ארם סיפר כיצד זה יבוא לידי ביטוי: "יהיה מפעיל מוסמך במקום שיתוחם, כמו שישנו מקום כזה ביום העצמאות למשל. לצד המפעיל יהיה חבלן, שיבדוק את השטח. מסמך מפורט בנושא הועבר לפיקוד המשטרה. זה ימנע אסונות, ישפר את החוויה ואני בטוח שזה יעשה לכדורגל שלנו רק טוב. ברור שאם אוהדים של קבוצה ידליקו אבוקות מבלי שידענו על כך אז לא נאשר לאותה קבוצה להיות חלק מהפיילוט והאחראים ייתפסו".
בחזונו רואה ארם יותר ילדים, ובעיקר משפחות, מגיעים למגרשי הכדורגל: "החלטנו להחמיר את הבקרה על רישוי המגרשים והאיכות שלהם. הרצון הוא שזה יהיה סוג של אירוע תרבות".
ומה לגבי המתפרעים והעונשים הקלים שניתנים להם על ידי בית המשפט בדרך כלל? ארם: "נטפל גם בזה. לראשונה, אוהד לא רק יורחק, אלא גם ייקנס באופן אישי. נפגע לו בכיס. לא נוותר. אנחנו במהלך של הסברה מול בתי המשפט וחשוב שיבינו את המשמעות של אלימות בתוך המגרשים. המטרה היא לבצע הליכים יותר מהירים מול המתפרעים. לא נאפשר אלכוהול ומי שינדוף ממנו ריח לא ייכנס למגרש. גם במקומות אליהם לא נגיע באותו רגע, נקבל צילומים של אותם אוהדים ונפעל נגדם ביד קשה. הרחקה ארוכה מהמגרשים, קנס של עד 29 אלף שקלים, עבודות שירות".
לסיום, גילה ארם שהמנהלת לוחצת על קבוצות להגיש תביעות אזרחיות נגד אוהדים של הקבוצה שלהם והיחידה למניעת האלימות תסייע בכך: "יש התחייבות של המנהלת והקבוצות בליגות המקצועניות שהן יילכו למהלך כזה של פתיחת תיק אזרחי נגד האוהדים".