צפו: שחקני הליגה לקחו חלק ב"מונדיאל השלום"

בנוכחות נשיא המדינה לשעבר שמעון פרס: בניון, איינבינדר ואחרים שיחקו עם ילדים יהודים ופלסטינים בהרצליה

תומר לוי
תומר לוי

תגיות: ליגת ווינר

Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

"מרכז פרס לשלום" קיים היום (שני) את "מיני מונדיאל השלום" בהרצליה. האירוע, בהשתתפות נשיא המדינה לשעבר שמעון פרס, נפתח במשחק ראווה ייחודי בין נבחרת השלום, שכללה כוכבים מליגת העל, לבין נבחרת שגרירי העולם ו-300 ילדים ישראלים ופלסטינאים צעירים מתכנית הכדורגל לדו קיום של מרכז פרס, מישובים שונים ברחבי ישראל והגדה המערבית. שחקני הליגה נרתמו הגיעו כדי להעביר מסר מאוחד של כדורגל ללא אלימות וגזענות, על רקע האירועים הלא נעימים במגרשיםץ

"אני כל כך שמח שהתגייסתם למשחק השלום, אנחנו חייבים להיפטר מהתופעות השליליות שקורות היום על המגרש", אמר שמעון פרס בחדר ההלבשה לפני שריקת הפתיחה, "זה שבאתם לשחק פה מצביע על הרגליים שלכם ועל הנשמה שלכם. תודה שהסכמתם לבוא ולומר אמירה חד משמעית נגד הגזענות והאלימות. בנוכחות שלכם כאן לצד ילדים ישראלים ופלסטינים אתם מעבירים מסר חד וברור נגד אלימות ונגד גזענות ובעד קידום השלום בספורט. חייבים להיות קווים אדומים גם במגרשים וגם בחיים האמיתיים. אלימות וגזענות במגרשי הכדורגל פוגעת בילדים שלנו - אתם חייבים לשמש דוגמא. אני גאה שכל שבוע ילדים ישראלים ופלסטינים משחקים ביחד ומוכיחים כי אפשר".

קפטן מכבי חיפה, יוסי בניון, דיבר אף הוא לפני המשחק ואמר ליתר השחקנים: "אנחנו מודים למר פרס ומאושרים לזה שגרם למשחק הזה לקרות. אנחנו השחקנים נתרום את החלק הקטן שלנו מהכיף מהלב, ומקווים לתת דוגמא לכולם במגרש ומחוצה לו".

"להיפטר מהתופעות השליליות". פרס עם השחקנים (צילום: אפרת סער)
"להיפטר מהתופעות השליליות". פרס עם השחקנים (צילום: אפרת סער)
טקס הפתיחה כלל מחווה לשחקן האגדי יוהאן קרויף, שהלך בחודש שעבר לעולמו. קרויף, שהיה תומך גדול בחינוך לדו קיום ולסובלנות דרך הכדורגל בישראל, אימץ במשך שנים רבות את פרויקט הכדורגל של מרכז פרס לשלום ותרם רבות לקידום הספורט והדו קיום בישראל. פרס והכדוגלנים הצעירים העניקו לבנו ג'ורדי קרויף חולצה עם המספר 14 המזוהה עם אביו, ושחקני נבחרת העל שיחקו במדים בצבע הכתום של נבחרת הולנד.

בנבחרת השלום שיחקו: יוסי בניון, אחמד עבד, אביחי ידין, גל שיש, דן אייבינדר, יובל שפונגין, גיא חימוב, פדרו גלבאן, הישאם כיוואן, דיה סבע, חיים מגרשאווילי, עומר פדידה,סתיו פיניש, ציון צמח, אחמד קאסום, נאור פסר, דור אלו, שי קונסטנטין, אוהד כהן ועומר פדידה.

בנבחרת שגרירי העולם וראשי ערים שיחקו: שגריר אלבניה, אוסטריה, קונגו ובכירי הדיפלומטים מארה"ב, איטליה, צרפת, אוסטרליה. אליהם יצטרפו ראש ערים ומועצות מקומיות: ראש עיריית עכו, ראש עיריית הרצליה, ראש עיריית כפר סבא, ראשי מועצות מקומיות יואב, שער הנגב, אבו גוש, חוף השרון ושיבלי.

יו"ר התאחדות לכדורגל עופר עיני: "אם אנחנו המבוגרים נתנהל כמו הילדים שחקני הכדורגל הצעירים, ביחד נמגר את הגזענות והאלימות יהיה לנו עתיד טוב יותר גם בתוכנו וגם עם השכנים שלנו". ראש עיריית הרצליה משה פדלון: "אין כמו ספורט וכדורגל כדי לחבר בין דתות ועמים ולהתעלות מעל חילוקי הדעות. זו השנה השלישית שאנחנו מארחים את מונדיאל השלום של מרכז פרס לשלום והנשיא פרס, גאים בכם על החזון".

"מונדיאל השלום" הוא אירוע הסיום השנתי של פרויקט "בתי ספר תאומים לספורט ולשלום" של מרכז פרס לשלום, בו נפגשים ילדים יהודים וערבים, פלסטינים וישראלים על מגרש הכדורגל. במהלך הפרויקט הילדים נפגשים, מתאמנים יחד, לומדים אחד את שפתו של השני ומשחקים יחד בקבוצות מעורבות. הפרויקט, אשר פועל זה כבר 14 שנה, מפגיש יחדיו כל שנה מאות ילדים מקהילות שונות מכל רחבי הארץ. עד היום השתתפו כ- 20 אלף ילדים בפרויקט.
זוכרים את יוהאן קרויף (צילום: אפרת סער)
זוכרים את יוהאן קרויף (צילום: אפרת סער)
להוות דוגמא על המגרש ומחוצה לו (צילום: אפרת סער)
להוות דוגמא על המגרש ומחוצה לו (צילום: אפרת סער)
גם במונדיאל השלום יש אסיפה בחדר ההלבשה (צילום: אפרת סער)
גם במונדיאל השלום יש אסיפה בחדר ההלבשה (צילום: אפרת סער)