הלקח מסיפור הרוש: מה עושים כשלא משלמים?

קרוב לשנה מאז תחילתו, המאבק של השוער באלי טביב סוף סוף הסתיים

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי
Getting your Trinity Audio player ready...
הוציא את הצדק לאור, הרוש (אלן שיבר)
הוציא את הצדק לאור, הרוש (אלן שיבר)
שנה גודל פונט א א א א

אלי טביב ידוע כאחד שלוקח לו זמן לשלם כסף שהוא חייב לשחקנים, ולעיתים הצדדים מגיעים לבתי משפט. בעלי בית"ר ירושלים, כך מספרים מקורביו, מאמין שהשחקן ירצה להגיע להסדר במקום להיגרר לבתי משפט ולשלם הוצאות עורכי דין ובכך יוצא לו לא פעם לשלם פחות ממה שהתחייב.

אבל מסתבר שיש שחקנים שאינם מוכנים לוותר אפילו על שקל אחד ורוצים להוציא את הצדק לאור. אחד כזה הוא אריאל הרוש. השוער תבע את בית"ר ירושלים וטביב באמצעות פרקליטו עו"ד רועי רוזן על 700 אלף שקלים ברוטו בחודש אוגוסט 2014. היום, כמעט שנה אחרי, טביב נאלץ לשלם 150 אלף שקלים יותר בשל הוצאות משפט, ריבית והצמדה.

לא אוהב לשלם, טביב
לא אוהב לשלם, טביב

הפרשה החלה באוגוסט 2014, אז קבע בורר מטעם ההתאחדות שהרוש משוחרר מבית"ר ירושלים ויועבר לו סכום של 700 אלף שקלים ברוטו, עם הוצאות משפט וכו'. לבסוף הסכום עמד על 730 אלף שקלים. כעבור פחות משנה, הרוש לא ויתר והגיש תביעה להוצאה לפועל. בסיום התהליך נפסק לזכות השוער סכום של כ-860 אלף שקל, לאחר שההוצאה לפועל עיקלה את החשבון של הקבוצה בבנק פועלים.

אתמול קיבל השחקן 300 אלף שקלים נטו, כשיתרת החוב, בסביבות 200 אלף שקלים, תועבר בימים הקרובים אחרי הודעה רשמית שקיבלו הצדדים מהוצאה לפועל. בסופו של דבר הרוש אומנם הרוויח, אבל מבחן התוצאה לא מסתיר את העובדה שמדובר במצב לא תקין. לא יעלה על הדעת ששחקן כדורגל יגיע למצב שבו הוא נאלץ לממש פסק בורר כדי לקבל את הכסף שמגיע לו? בשביל מקרים כאלה קיימת הבקרה התקציבית, אך אוזלת היד שלה ושל ההתאחדות לכדורגל הובילה את הרוש למצב הנוכחי.