מדינת ישראל כולה הרכינה אמש (שלישי) את ראשה, למשמע הבשורה על פטירתו של אריק איינשטיין בגיל 74. גדול זמרי ישראל ואחד האנשים המשפיעים ביותר על התרבות מאז קום המדינה, שהשאיר אחריו מורשת בלתי נגמרת, נטמן היום בבית העלמין טרומפלדור כשאנשי ספורט רבים ליוו אותו בדרכו האחרונה.
משה סיני אמנם עזב לאחרונה באכזבה רבה את מכבי פ"ת, אך הוא ייזכר לעד כסמל של הפועל ת"א ושוחח לא אחת עם אריק איינשטיין. "הוא התקשר אלי כשעזבתי את הפועל ת"א בשנת 1995 ואמר לי כמה הוא אוהב אותי. אין אנשים כמוהו, הוא היה אדם ענק וזמר דגול. אני שנפל בחלקי להיות חלק מהקבוצה שהוא אהב, אני יודע שבשנים שאני שיחקתי הוא נהנה לראות את הפועל ת"א".
"זכיתי להיות קרוב מאוד אליו בזכות הפועל תל אביב, במיוחד בתקופה שבה הייתי צעיר", אמר המאמן שייע פייגנבוים, שנחשב לאחד מגדולי השחקנים במדים האדומים. "אני זוכר שב-1969, שיחקנו על האליפות מול מכבי שעריים ברחובות. ניצחנו 0:1, זכינו בתואר ואז כל הקהל פרץ פנימה. כל השחקנים הונפו והאוהדים חגגו. אני זוכר שקלטתי את איינשטיין בזווית העין, זה היה מרגש. כמובן שנפגשנו עוד מספר פעמים בתל אביב עם השנים. כל השירים לו מלווים את אוהדי הפועל במשך עשרות שנים. אני שמח שהייתי חלק מכל זה".
"התחושות קשות כשאיש כזה גדול הולך", סיפר רפעת טורק, ''איש שאהב אותנו וכל חייו היו בתרבות ובספורט. אני מקווה שיידעו להנציח אותו בצורה מכובדת, ראוי שהעירייה תעשה זאת כשייקראו לאולם הכדורסל החדש ולרחוב מרכזי בעיר על שמו של אריק. הוא אהב ספורט, הכרתי אותו עוד בשנות השמונים, הוא אהב ותמך בנו כל הזמן".
איינשטיין, ללא ספק אחד האנשים המשפיעים ביותר על התרבות הישראלית מאז הוקמה המדינה, היה חובב ספורט גדול שזוהה בעיקר עם הפועל תל אביב, וגם נחשב למפורסם שבאוהדיה. בעונת 99/00, בה זכו האדומים בדאבל תחת דרור קשטן, שר איינשטיין את שיר האליפות, "אדומה שלי".
בנוסף, בלא מעט משיריו לאורך הקריירה הוזכר החיבור לכדורגל ולהפועל תל אביב. בין היתר מוכר השיר שגם כתב - "סע לאט" - בו נמצאת השורה "הפועל שוב הפסידה / ואיזה מסכנים האוהדים, שאוכלים עכשיו את הלב". גם לשירים "אמרו לו" , "11 מטר" ו"אלה שמות" (על מונדיאל 1990) קשר ישיר לכדורגל.