נגד אלי טביב עומד בימים אלה כתב אישום בגין תקיפת קטין והשמדות ראיות, אבל גם אם יורשע בפלילים ייתכן שיוכל להישאר הבעלים של בית"ר ירושלים. המצב האבסורדי הזה תלוי בהחלטת בית הדין העליון, שיכריע אם הוא כשיר לכהן או למלא תפקיד - כך עולה מתיקון בתקנון העברת הזכויות ותקנון בית הדין העליון שנעשה ב-15 בספטמבר 2010 ואושר על ידי הנהלת ההתאחדות.
מדובר בפירצה בעייתית ביותר בתקנות הקובעות את הקריטריונים למסירת קבוצה לידי אדם. בסעיף 5א'1 לתקנון העברת הזכויות כתוב: "הוועדה לא תאפשר התקשרות אם יתקיימו אחד או יותר מן המקרים להלן: התאגיד, או מי מבעליו, או מי ממנהליו הורשע בעבירה פלילית וטרם חלפו 7 שנים ממועד פסק הדין בעבירה שביצע או ממועד גמר ריצוי העונש אם נגזר, אלא אם אישר בית הדין העליון כי המורשע רשאי לכהן או למלא תפקיד בקבוצה".
בסעיף 8 לתקנון בית הדין העליון צוין: "כדי לקבוע אם אדם אשר הורשע בעבירה פלילית כלשהי, בארץ או בחו"ל, רשאי לכהן או למלא תפקיד בקבוצה או תפקיד כלשהו במוסד ההתאחדות". סעיף 9א'1 ממשיך: "בקשה לבחון כשירותו של אדם מכהן או ממלא תפקיד, כאמור לעיל, תוגש לבית הדין העליון על ידי היועץ המשפטי של או תובע ההתאחדות".
עד שינוי התקנון לא הייתה אפשרות לבית הדין להתערב כל בנושא ומי שהורשע בעבירה שיש עימה קלון לא יכול היה לשמש בתפקיד בכדורגל. אלא שהמילה "קלון" שונתה ל"עבירה פלילית", זאת מאחר שהוחלט כי מי שמוסמך לדון במושג קלון הוא בתי המשפט ולא בתי הדין של ההתאחדות לכדורגל.
השבוע נפתח שלב ההוכחות במשפטו של אלי טביב, שנאשם בתקיפה לכאורה של נער אוהד הפועל תל אביב שלקח חלק במחאה נגדו בעת שהיה בעלי הקבוצה באדום. הזכויות על בית"ר ירושלים אמנם הועברו באופן רשמי על ידי הוועדה להעברת זכויות בהתאחדות, אבל הרשעה פלילית עשויה לסבך מחדש את העניין. או שלא.