קבוצות יחויבו לחשוף את התנהלותן הכספית?

הכנסת תדון בשלישי בהצעת חוק לפיה יחול פיקוח על מועדונים, במטרה למנוע מעורבותם של גורמים עבריינים. אוהדי הפועל תל אביב הוזמנו להשתתף בדיון ויגיעו גם הם לבירה

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי
הספורט מגיע לכנסת (GETTYIMAGES)
הספורט מגיע לכנסת (GETTYIMAGES)
שנה גודל פונט א א א א
ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת תדון מחר (שלישי) בשעה 11:00, ביוזמת החקיקה של יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ יריב לוין מהליכוד לפיה בעלי קבוצות ספורט יחוייבו לחשוף החלטות והתנהלות כספית.

על פי ההצעה בעלי הקבוצות בישראל יחויבו לשתף את הציבור בהתנהלות הכספית שלהן. מטרת היוזמה: למנוע מצב בו הבעלים משתמש בקבוצה לצרכיו הפרטיים ולאחר מכן עוזב ומשאיר אותה בסכנת קריסה.

על פי היוזמה, כל קבוצה אשר היקף פעילותה עולה על 2.5 מיליון שקלים, כמו כל הקבוצות בליגת העל למעשה, תחוייב למנות דירקטור חיצוני אשר יפקח על ההחלטות המתקבלות בהנהלה. בנוסף מוצע כי הבעלים יחוייבו לחשוף את הדוחות הכספיים שלהם, על מנת שהאוהדים יוכלו לוודא שהמועדון מתנהל באיזון כלכלי. בדרך זו התקווה היא שתצומצם מעורבותם של גורמים עבריינים בעולם הכדורגל.

ח"כ לוין אמר לקראת הדיון: "קבוצת כדורגל שייכת בראש ובראשונה לאוהדיה. אסור לאפשר מצב בו ניהול חסר אחריות יביא לפירוק הקבוצה". אגב, אוהדי הפועל תל אביב הוזמנו לדיון ויפעלו כדי לשכנע את חברי הכנסת בצורך לשינוי החקיקה הקיימת, הצורך בשקיפות ניהולית, ייצוג אוהדים בהנהלה ועוד.

אחד מראשי המאבק של אוהדי הפועל ת"א,  אשר יגיע מחר לדיון, אמר: "המאבק שלנו הוא על אופן הניהול ועל תרבות הכדורגל בישראל. הפועל השתתפה בליגת האלופות ועל פי הפרסומים הרוויחה עשרות מיליוני שקלים ולא ברור להיכן נעלם הכסף. אנשים אשר עבדו במועדון העידו על עסקאות חשודות והעברות כספים מוזרות, אולם איש, מלבד אלי טביב, אינו יודע היכן נמצא הכסף, שבחלקו הגדול הינו כסף ציבורי. אנחנו מקווים כי חברי הכנסת יעשו את עבודתם ויבינו כי עליהם לפעול לטובת ציבור רב, אשר סובל מנורמות התנהלות שחלפו מן העולם התקין, וממשיכות להתקיים רק בספורט הישראלי".