חשד: המבקרים קיבלו טובות הנאה משופטים

החוקרים בודקים אם נוצר קשר בין שני הצדדים בתמורה לפידבק טוב יותר. משיח, אדלר, איציק כהן ופז תושאלו

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי
החקירה נמשכת
החקירה נמשכת
שנה גודל פונט א א א א

המצעד למשרדי מפלג ההונאה ביבנה נמשך. היום (שלישי) הגיעו השופטים מנשה משיח וזיו אדלר לתשאול. משיח זומן להיום כי מחר יטוס לדנמרק לשפוט במשחק באירופה. גם הקוונים איציק כהן, עבד אל עוברה, מרון פז ודן אוצ'ניק הגיעו ותושאלו בנוגע להתערבות של גורמים בלתי מוסמכים בשיבוצי שופטים וניסיון לשנותם, ואם חשו או ידעו על הטיות משחקים מצד שחקנים או ראשי קבוצות. כולם תושאלו במשך כשעה.

הכיוון החדש שמנסים לבחון החוקרים בפרשה הוא קיומם של קשרים בין המבקרים לשופטים. במפלג ההונאה חושדים כי חלק מהמבקרים קיבלו טובות הנאה ממנהלי המשחקים בתמורה לציון שיפוט טוב. עם זאת, מן הראוי לציין כי לא מדובר בסכומי כסף, אלא במתנות קטנות. בנוסף, נשאלו השופטים אם היה משהו מוזר בשיבוצים למשחקי הקבוצות של מכבי והפועל פתח תקוה.

השופטים והקוונים תושאלו היום אחרי שאתמול זומן מנכ"ל איגוד השופטים יריב טפר, שגם הורחק על ידי המשטרה ל-5 ימים ממשרדי האיגוד, ולפניו תושאל המשקיף עמית קליין.

אל עוברה ואוצ'ניק לא נחקרו תחת אזהרה, אלא תושאלו בלבד על ידי החוקרים, שניסו לברר אם בידיהם מידע שעשוי לסייע לחקירה. אל עוברה תושאל במשך כ-40 דקות ושוחרר לביתו. במפלג ההונאה שבעי רצון מהצעדים שננקטים עד כה. "עוד הרבה אנשים יגיעו כי החקירה מתקדמת", אמרו היום החוקרים.

זו אינה הפעם הראשונה ששופטים ווקוונים מתושאלים בנוגע לשיבוצי שופטים. ב-2006, באמצעות חברת החקירות ויצמן-יער, הוגשה תלונה נגד השופט והמשבץ ליאור קורנפלד, אך הפרשה הסתיימה בלא כלום. באפריל 2007 הוגשה תלונה נגד השופט קאיד טהא, אך משטרת משגב שסירבה לטפל בפנייה והעבירה אותה למפלג ההונאה גם במקרה זה החקירה לא העלתה דבר.

בשני המקרים הנ"ל, ההתאחדות לכדורגל היתה זו שהעבירה את הדברים לידי המשטרה, במטרה לבדוק את החשדות לאי כשירות בשיבוצי שופטים. גם במקרה הנוכחי, הפעם במסגרת ב"כדור המרכזי", ההתאחדות מחכה לדבר המשטרה בנוגע לחקירה.