עונת המשחקים 2017-18 בליגת העל בכדוריד הגיעה לסיומה ביום שישי האחרון, עם הזכייה של הפועל ראשל"צ בדאבל. כעת, הפנים לעבר העונה הבאה, ובזמן שחלק מהקבוצות מתחילות להתניע את ההכנות - מועלים בפני הוועדה המקצועית באיגוד הכדוריד גם רעיונות לשינויים, שיכניסו עניין לליגה ולגביע המדינה.
ברשימת הרעיונות - הארכת סדרות חצי גמר הפליאוף בליגת העל בכדוריד החל מהעונה הבאה לשיטת הטוב עד 5 משחקים (עד כה היה עד 3 משחקים). הצעד מגיע בהשראת הדרבי הראשוני, הדרמטי והמרתק, שהוכרע בשלושה משחקים, כששניים מהם הסתיימו עד חודו של שער. אגב, היה מי שהציע לשקול לקיים פיינל-פור בכדוריד לקביעת האלופה, אבל הנושא כלל לא עלה הפרק ברשימת הרעיונות וההצעות שנשלחו לעיון הקבוצות.
לקראת גיבוש החוזר הסופי לעונת המשחקים 2018-19, הועלו בפני הוועדה המקצועית באיגוד מספר רעיונות לביצוע שינויים בשיטת המשחקים בליגת העל ובפליאוף. אחד מהם – הצעה לשוב לחלוקה של בית עליון ובית תחתון בתום הסיבוב הראשון.
שיטה זו כבר הייתה קיימת בליגה הבכירה לפני מספר שנים, כאשר 6 הקבוצות הראשונות ו-6 האחרונות בתום הסיבוב קיימו מפגשים ישירים ביניהם, ולאחריהם התקיים הפליאוף. מן הסתם יעלה גם דיון בנושא עולות מהליגה הלאומית ויורדות. רעיון נוסף, במשחקי הפליאוף בלבד, שמשחקים לא יסתיימו בתוצאת תיקו, אלא יוכרעו – במקרה הצורך עד שתי ההארכות ופנדלים לקביעת מנצחת.
רעיונות נוספים שמוצעים ויישקלו על ידי הוועדה המקצועית, ומשם יצטרכו גם לקבל את אישור הנהלת האיגוד – קשורים בשיטת משחקי גביע המדינה וגביע ווינר-שופטים. בגביע המדינה, למשל, הוצעו מספר רעיונות בהם שמשחקי הסיבוב הראשון והשני (עד לחצי הגמר) יתקיימו בשיטת בית וחוץ.
אופציה שנייה שעלתה השתתפות של כל הקבוצות מהשלב הראשון (בשיטה הקיימת – הסיבוב הראשון כלל 8 קבוצות שסיימו את הסיבוב הראשון במקמות 5-12, כשהמנצחות פגשו בהגרלה פתוחה ברבע הגמר את הקבוצות שסיימו במקומות 1-4. אפשרות שלישית, שהשלב הראשון יכלול גם את הקבוצות המובילות בליגה הלאומית.
אמש התקיים כנס לקידום כדוריד הנשים בפ"ת. בכנס נערך דיון לגבי ההערכות בליגת הנשים לקראת העונה הבאה, תיאום ושיתוף פעולה בין פעילות האגודות ונבחרות ישראל, ופיתוח וקידום הליגות הצעירות והגדלת מספר השחקניות בענף. בכנס השתתפו עשרות ראשי קבוצות ומאמנים, ועדת הנשים באיגוד ונציגות אתנה, וצוותים מקצועיים וניהוליים באיגוד.