וינסנט קומפני שוחרר השבוע מבית החולים בעקבות ההתמוטטות שעבר, אך עדיין לא כשיר לחזור לפעילות ומי שימשיך להחליף אותו על הקווים בקלאסיקר הוא ארון דאנקס, עוזר המאמן הנאמן לו.
דאנס בן ה-43 כבר הדריך את הבווארים לשני ניצחונות - 1:3 על פרייבורג בליגה ו-1:6 על מגדבורג בגביע הגרמני. האנגלי מעולם לא שיחק כדורגל מקצועני ומגיל 16 מונה לאקדמיות הצעירות כמאמן בברימינגהאם סיטי ולאחר מכן המשיך לעבוד בווסט ברומיץ' אלביון.
לפני עשור הוא החל לעבוד עם ההתאחדות האנגלית והיה חלק מצוות האימון של שלושת האריות שזכו במונדיאל עד גיל 20 ב-2017. הוא שימש גם כעוזר מאמן נבחרת אנגליה הצעירה ולאחר 12 חודשים הצטרף לוינסנט קומפני כעורו באנדרלכט. לאחר מכן הוא עבד באסטון וילה כעוזר מאמן אצל דין סמית, סטיבן ג'רארד ואונאי אמרי ועבד גם תחת מייקל קאריק במידלסברו.
מאז שהצטרף לבאיירן הוא היה שותף לשתי אליפויות עם באיירן והגעה לחצי גמר ליגת האלופות בשנה שעברה מול פריז סן ז'רמן. במועדון הפאר הגרמני הוא משמש כבורג קריטי בצוות המקצועי, כשהוא מנהל את משחקי האימון, אחראי על המצבים הנייחים וזוכה לפופולריות רבה בקרב השחקנים בזכות אופיו הרגוע והאמין.
אם להתייחס מקצועית, באיירן שמדורגת ראשונה תקבל בחזרה את יושוע קימיך שנעדר לאחרונה בעקבות מות אביו. ג'מאל מוסיאלה, לואיס דיאס ומנואל נוייר ימשיכו להעדר בשל פציעות. בצד השני, קונסטנדינוס קארטסס הצעיר חזר מפציעה ויהיה ססגל למפגש הגדול שיתקיים באליאנץ ארנה.