נועדו זה לזו: הסיבה שהולאנד בחר בדורטמונד

ההתפוצצות ההתקפית של הולאנד בבכורה בדורטמונד היא סממן נוסף לבחירה הנכונה של הנורבגי. וגם: עונת הנפל של אתלטיקו מדריד, צ'ירו אימובילה בעקבות טוטי וטוני, הכישרון הצעיר שמשגע את צרפת והרכב השבוע בחמש הליגות הבכירות באירופה. חמישה כוכבים

דני פורת
דני פורת
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

הבונדסליגה חזרה לחיינו עם עשרות שערים וסטטוס קוו בין לייפציג לבאיירן, באנגליה ליברפול ממשיכה לשייט לאליפות ראשונה מאז 1990 ובספרד ברצלונה פותחת את עידן קיקה סטיין עם W קטן. והיו גם סיפורים אחרים שעשו את השבוע. לפניכם מדור חמישה כוכבים.

חמישה כוכבים: יש הופעת בכורה ויש הופעת בכורה. הפרמיירה של ארלינג הולאנד בדורטמונד עלתה על כל דימיון אפשרי. החלוץ, שהגיע מזלצבורג בחלון ההעברות, עלה בפיגור של קבוצתו 3:1 באאוגסבורג, ובתוך 20 דקות כבש שלושער ועזר לצהובים-שחורים לבצע מהפך אדיר בדרך ל-3:5. הולאנד היה צריך בסך הכל 20 דקות כדי לכבוש שלישייה והוא הראשון אי פעם שעולה כמחליף וכובש בבכורה שלו בבונדסליגה שלוש פעמים, והשביעי בהיסטוריה שעושה את זה במשחקו הראשון. אז נכון שההגנה הבווארית היתה מאוד אדיבה (קו הגנה שערורייתי) וסידרה לו יופי של קבלת פנים, אבל להבקיע שלושער ב-10 נגיעות ושלוש בעיטות למסגרת? אלה נתונים מרשימים בכל קנה מידה ורמז לכך שמדובר כנראה באחד הכוכבים הבאים של הכדורגל העולמי.

בתקשורת הגרמנית טענו בשבועות האחרונים כי הסיבה שהולאנד בחר בדורטמונד ולא בקבוצות אחרות שחיזרו אחריו, נובעת בעיקר בגלל שהוא ידע שיקבל יותר קרדיט בהרכב, בניגוד למשל ליובנטוס או ללייפציג. הסיבה השניה היא שדורטמונד עדיפה על המתחרות (מנצ'סטר יונייטד למשל) בכל הקשור לטיפוח והתקדמות של שחקנים צעירים בשנים האחרונות. בשבת נתן הולאנד ראיון לטלוויזיה הנורבגית בסיום הבכורה ושפך עוד קצת עוד על המעבר: "אבא שלי ואני החלטנו שצריך לעבור לקבוצה עם שחקנים שיכולים לעזור לי קרוב לשער. לדורטמונד יש איכויות רבות בהתקפה, כמו ג'יידון סאנצ'ו, יוליאן ברנדט מרקו רוייס ותורגן הזאר". וזה בדיוק הסיפור של דורטמונד, קבוצה סופר מוכשרת בחלק הקדמי, קצת פחות בחלק האחורי.

ארבעה כוכבים: צ'ירו אימובילה אוהב את איטליה ואיטליה מאוהבת בו. הקדנציה מחוץ לארץ המגף של החלוץ, שיחגוג 30 בחודש הבא, היתה סוג של פארסה בדורטמונד ובסביליה, אבל בבית אימובילה מרגיש מצויין ומקבע את מעמדו כאחד הסקוררים הגדולים בתולדות הליגה. 23 שערים ב-19 משחקים, בנוסף לשישה בישולים, יש לחלוץ של לאציו והוא חווה את עונתו הטובה ביותר בקריירה. אין אף שחקן באירופה שהיה מעורב יותר ממנו בשערים בחמש הליגות הגדולות ומאז עונת 2016/17, רק ליאו מסי ורוברט לבנדובסקי כבשו יותר ממנו. אחרי השלושער מול סמפדוריה בסוף השבוע, שהיה גם הניצחון ה-11 ברציפות של הנשרים, אימובילה עומד על קצב של שבירת שיא שערי הליגה בעונה אחת, ששייך לגונסאלו היגוואין (36) ואם ימשיך כך, הוא יזכה בסיום העונה בנעל הזהב של אירופה. הישג שרק האיטלקים לוקה טוני ופרנצ'סקו טוטי השיגו לפניו.

שלושה כוכבים: צריך לקרות משהו יוצא דופן כדי שכדורגלן בן 16 (וחמישה חודשים) יזכה לעמוד השער של הל'אקיפ. במוצאי שבת באמת התרחש משהו חריג בסטאד בוז'ואר בנאנט, שם ראין שרקי, יליד 2003, עלה להופעה שניה שלו בהרכב של ליון ובתוך תשע דקות הבקיע פעמיים. הוא סחט פנדל, שהוחמץ על ידי מוסא דמבלה ובישל עוד שני שערים בדרך ל-1:4 וכרטיס לשמינית גמר הגביע. הסנסציה התורנית, פרי מחלקת הנוער המשובחת של ליון, זכתה לכותרת "המופע של שרקי" על השער של עיתון הספורט המפורסם במדינה. הקשר ההתקפי המחונן, צרפתי ממוצא אלג'יראי, אף זכה לציון המחמיא - 9.

וזה היה השער של הלאקיפ ביום בו נולד שרקי:

מאמנו רודי גארסיה ניסה לצנן את ההתלהבות התקשורתית: "אנחנו יודעים שלילד יש את היכולת להכריע משחקים, אבל מתפקידי גם להנמיך את רמות ההייפ ממנו, כי כולם ישבחו אותו עד לשמיים. מה שבאמת אהבתי אצלו זו היכולת הקבוצתית, האינטילגנציה שלו בקבלת ההחלטה והמאמץ ההגנתי", הסביר גארסיה על שרקי, שרשם כבר שלוש הופעות ליגה והפך לכובש הצעיר אי פעם של המועדון ב-0:7 על בורג אן ברס בסיבוב הקודם. הפריצה של שרקי מגיעה על רקע הפציעות של ממפיס דפאי וג'ף ריינה אדלאיד (סיימו את העונה) והרצון של ליון לחזק את הקבוצה מקדימה. יכול להיות שהרכש הכי טוב שהיא יכולה היתה לעשות, זה להקפיץ את הילד הזה לבוגרים.

שני כוכבים: ליברפול בדרך לאליפות עם פער אינסופי על יתר היריבות שלה ולכן הסיפור המשני של העונה מתחיל להתגבש הרחק מתחתיה במאבק על הטופ 4. בעבר, כניסה לארבע הגדולות של הכדורגל האנגלי היה משימה בלתי אפשרית לקבוצות שאינן נכללות בטופ 6 (ליברפול, מנצ'סטר סיטי, יונייטד, טוטנהאם, ארסנל וצ'לסי), למעט לסטר שהבליחה בעונת האליפות ב-2016, ועשויה לחזור לליגת האלופות בסיום העונה לאחר פתיחה נהדרת. צ'לסי המדורגת רביעית הפסידה השבוע בפעם השמינית העונה והיא עומדת על קצב של 57 נקודות בעונה, הרבה פחות ממוצע לרביעית בעשור האחרון שעמד על כמעט 72 נקודות כדי להשיג את הכרטיס לליגת האלופות. כמו שיונייטד, ארסנל וטוטנהאם נראות, לא רק לסטר יכולה לחלום על הטופ 4, אלא גם וולבס ואפילו שפילד יונייטד. אם לא העונה, אז מתי?

שחקני וולבס. יכולים לחלום (Getty)
שחקני וולבס. יכולים לחלום (Getty)

כוכב אחד: אם יש לכם ילדים, כדאי להרחיק אותם מהצפייה במשחקים של אתלטיקו מדריד העונה. המכה האחרונה שספגו הקולצ'ונרוס היתה ביום שבת באייבר - הפסד 2:0 אחרי עוד הופעה חלשה, על גבול הפאתטית, וחסרת כל השראה. צריך לחזור ארבע שנים אחורה כדי למצוא מתי בפעם האחרונה ביצעו השחקנים של דייגו סימאונה קאמבק במשחק חוץ בליגה. הפעם היה להם כמעט 88 דקות להגיב לשער מוקדם, אך נכשלו בגדול. הקולצ'ונרוס משוועים לחלוץ כמו אדינסון קבאני שיעזור להם במלאכת השערים. רק 22 שערים כבשה הקבוצה (מקום 12 בליגה) והיא מדורגת הרחק הרחק מאחור בכל הקשור לבעיטות למסגרת (80, מקום 7).

סימאונה, שרושם הכי מעט נקודות ליגה (35) מאז מונה למאמן הקבוצה בטווח של 20 מחזורים, סיפר לפני פגרת החורף כי הקבוצה נמצאת בעונת מעבר ורמז על השינויים הרבים שעשה במהלך הקיץ. האמת היא שאין באמת בעיה עם השחקנים שהגיעו לחזק את החלק האחורי (טרייפר, לודי, פליפה, הרמוסו). אתלטיקו, הרבה בזכותו של יאן אובלק, נותרה קבוצת הגנה מובהקת ויציבה. הבעיה מתרחשת מקדימה. העובדה שז'ואאו פליקס, הרכש היקר בתולדותיה, לא מוצא את עצמו כבר תקופה ארוכה, לא קשורה רק לחיבור עם חבריו החדשים, כמו יותר העובדה שלאתלטיקו אין באמת תבניות התקפה ורעיונות מקדימה. וזו בעיה של המאמן שהולך ומאבד את המוניטין שלו משבוע לשבוע.

עונת מעבר. סימאונה (Getty)
עונת מעבר. סימאונה (Getty)

הרכב השבוע (בחמש הליגות הגדולות)
שוער
ניק פופ (ברנלי) – השוער האנגלי עצר פנדל ברגע קריטי והוביל את קבוצתו ל-1:2 חשוב על לסטר.

הגנה
אמרסון (בטיס) – המגן הימני הנהדר, ששייך לברצלונה במשותף עם בטיס, בישל והיה נהדר ב-0:3 על סוסיאדד.
וירג'יל ואן דייק (ליברפול) – הבלם הטוב בעולם עם עוד הופעה שקטה ובטוחה ושער נגיחה בניצחון 0:2 על יונייטד.
לאנדרו קאבררה (חטאפה) – הבלם האורוגוואי של חטאפה כבש ב-0:3 על לגאנס בדרך לעוד עונה מוצלחת של האסולונס. אגב, מדובר במתנת פרידה שכן היום (שני) הוא כבר לאספניול.
תאו הרננדז (מילאן) – מלך השערים של מילאן, עם 5 כיבושים בליגה, הבקיע בוולה מדהים מול אודינזה (2:3).

קישור
קאסמירו (ריאל מדריד) – הקשר חגג צמד ראשון בקריירה, כאשר הבלאנקוס גברו 1:2 על סביליה בברנבאו.
ז'ואאו פדרו (קליארי) – צמד לקשר הפורטוגלי העולה הספיק רק לנקודה מול ברשיה (2:2).
אנטה רביץ' (מילאן) – הקרואטי עלה מהספסל וכבש צמד כדי להעניק 2:3 דרמטי למילאן על אודינזה.

התקפה
צ'ירו אימובילה (לאציו) – שלושער שכלל שני פנדלים למלך השערים של אירופה ב-1:5 על סמפדוריה.
ארווינג האלנד (דורטמונד) – שלושער ב-20 דקות בהופעת הבכורה בבונדסליגה. לא צריך לבקש יותר.
כריסטיאנו רונאלדו (יובנטוס) – צמד מנצח לפורטוגלי (1:2 על פארמה) שנמצא בכושר אדיר עם 11 שערים בשבעת המשחקים האחרונים.