ברזיל תחפש הערב (ראשון) זכייה תשיעית בקופה אמריקה וראשונה מאז 2007. כל מה שעליה לעשות הוא לנצח את פרו באצטדיון המרקאנה ולשבור את רצף האכזבות שעוטף את הסלסאו בשנים האחרונות. לקראת המשחק הגדול, באוגלובו הברזילאי ערכו השוואה בין הנבחרת הנוכחית לזו ששיחקה לפני שנה במונדיאל. מה השתנה מאז?
הנתון המעניין הראשון מדבר על כך שברזיל הפכה להיות נבחרת פחות צפויה באשר להתקפות שלה ופחות נשענת על ניימאר ומרסלו, שלא נמצאים בסגל של טיטה. 43 אחוז מההתקפות של ברזיל הגיע במונדיאל מצד שמאל, 20% מהמרכז ו-29% מהאמצע. לעומת זאת, בקופה אמריקה, הנבחרת תוקפת 34% מהזמן משמאל, 30% מהמרכז ואילו 37% מצד ימין, שהפך לדומיננטי יותר בטורניר הנוכחי, עדות לדומיננטיות של דני אלבס.
מצד שני, הפציעה של ניימאר והשארתו מחוץ לסגל של ברזיל ניכרת בכל הקשור באיומים לשער. ברזיל בעטה 104 כדורים בחמישה משחקים במונדיאל (41 מחוץ לרחבה), כאשר ניימאר היה אחראי ל-27 אליהם. הבועט השני ברשימה היה קוטיניו עם 22, גבריאל ז'סוס עם 10 ופירמינו עם 7.
מה קורה ב-2019? המספר צנח ל-88 בעיטות (35 מחוץ לרחבה) באותו מספר משחקים (5). קוטיניו הוא הבועט המוביל עם 14, פירמינו עם 12, אברטון וז'סוס עם 8 כ"א ואילו דני אלבס רשם 8 בעיטות לשער. ברזיל הנוכחית כבשה 10 שערים עד כה מול 8 במונדיאל. כך שברור מי הנבחרת היותר יעילה.
נקודה נוספת למחשבה היא השיפור של ברזיל במספר המסירות המדוייקות בטורניר הביתי בהשוואה למונדיאל. ברזיל ניסתה למסור 2,907 פעמים בחודש האחרון וטעתה רק ב-11.1% מהמקרים. לעומת זאת, היא מסרה 2,783 פעמים במונדיאל וטעתה 17.7% מהפעמים. כמובן שיש לייחס לעניין את זה את קושי היריבות, שכן במונדיאל החיים הרבה יותר מורכבים מאשר בקופה אמריקה.
בטורניר האחרון מי שהפך למוסר המוביל של הקבוצה הוא ארתור (477 מסירות מדויקת) לעומת קוטיניו (326) בגביע העולם. מעניין לגלות כי ברזיל בטורניר הקופה מבצעת יותר דריבלים (147) מאשר המקבילה שלה במונדיאל (113) ברוסיה. ניימאר או לא ניימאר, לברזיל יש בטורניר הזה את אברטון, מכדרר מדופלם בפני עצמו.
ומה לגבי ההגנה? ברזיל היא הנבחרת היחידה שעדיין לא ספגה בטורניר ואליסון שומר על רשת נקייה 450 דקות בזכות יכולת מצוינת. אבל לא רק השוער של ליברפול מצטיין בטורניר הזה. ההגנה של ברזיל, איפשרה ליריבות שלה לבעוט 10 פעמים למסגרת בחמישה משחקים בכל הטורניר. בטורניר ברוסיה, ברזיל ספגה שלושה שערים (והודחה ברבע הגמר ע"י בלגיה), כשהיא מאפשרת ליריבות שלה לבעוט 16 פעמים לעבר שערה.